Gigi Becali, din nou la instanța supremă. Condamnarea din trecut încă îl urmărește. Ce vrea să obțină acum. “Am făcut pușcărie degeaba, nevinovat!”

Gigi Becali, din nou la instanța supremă. Condamnarea din trecut încă îl urmărește. Ce vrea să obțină acum. “Am făcut pușcărie degeaba, nevinovat!”
Finanțatorul FCSB, Gigi Becali / FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 15/10/2020, 11:14
Actualizat: 15/10/2020, 11:20

Gigi Becali vrea să se bucure de toate drepturile cetățenești, motiv pentru care, joi, a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, de unde speră să iasă reabilitat penal, fiind de părere că a plătit suficient pentru faptele sale.

În 2013, Gigi Becali a fost condamnat la trei ani și jumătate în dosarele care au vizat schimbul de terenuri cu MApN, valiza cu bani destinată jucătorilor de la U Cluj și sechestrarea celui care i-a furat mașina.

A stat după gratii timp de un an și zece luni la penitenciarul Poarta Albă, după care a fost eliberat condiționat. În ianuarie, la Instanța Supremă, a făcut cerere prin intermediul căreia a cerut să fie reabilitat penal.

Gigi Becali speră, astfel, să scape de interdicția care i-a fost dată după ce a fost eliberat condiționat și care îl împiedică, printre altele, inclusiv să voteze. Astfel, patronul FCSB-ului s-a prezentat, joi, la Instanța Supremă și, deși s-a retras din spațiul public, a făcut o scurtă declarație.

Am făcut pușcăria aia… pușcărie degeaba. Nevinovat. Că doar nu îți fură mașina și faci pușcărie. Domnule, a schimbat terenul și a negociat ca să se îmbogățească. Păi ce, negociam ca să mă sărăcesc? Sau că domne, a dat bani ca să joace corect meciul. Eu asta sunt”, a declarat Gigi Becali.

Gigi Becali, în ianuarie: “Vin pentru albire!”

În ianuarie, înainte de a intra în sala de judecată, Gigi Becali declara că “vin aici fără belele, vin cu pace adică, vin pentru albire. Este, să spunem, o mică îndreptare. Interdicţiile sunt de a alege şi de a fi ales. Oricum, nu mă interesează funcţia de demnitate publică, să aleg, să zicem aşa şi aşa. Ca să candidez nu mă interesează. Deci, nu e mare lucru. Trebuie această reabilitare. Dacă nu o ceri, nu o iei niciodată”, avea să declare Gigi Becali, înainte de a intra la ÎCCJ. A ieșit de acolo plin de speranță: ”Procurorul nu a fost așa de vehement!”. A ieșit de acolo plin de speranță: ”Procurorul nu a fost așa de vehement!”.

Magistrații, însă, i-au respins cererea, dar Gigi Becali a atacat decizia. Acum rămâne de văzut dacă omul de afaceri va avea câștig de cauză. GÂNDUL.RO vă ține la curent cu desfășurarea procesului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase