Gigi Becali, transferat de la Penitenciarul Jilava la Poarta Albă, unde va avea regim deschis

Gigi Becali, transferat de la Penitenciarul Jilava la Poarta Albă, unde va avea regim deschis
Publicat: 12/12/2013, 11:13
Actualizat: 26/06/2018, 01:08

Gigi Becali a fost transferat, joi dimineață, de la Penitenciarul Jilava la Poarta Albă, reprezentanții unității de detenție din județul Constanța declarând că acesta va sta tot la secția de la Valea Seacă, dar va avea regim deschis, și nu semideschis, ca până acum.

Avocarul Daniel Ionașcu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Gigi Becali a fost preluat joi, în jurul orei 05.00, de la Penitenciarul Jilava, pentru a fi dus la Penitenciarul Poarta Alba, unde își ispășește pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare.

Ionașcu a precizat că Gigi Becali ar urma să revină la Penitenciarul Jilava în jurul date de 13 ianuarie, când are termen în procesul în care reprezentanții Penitenciarului Jilava au contestat în instanță decizia judecătorului delegat privind executarea pedeapsei în regim deschis.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Becali este așteptat în cursul acestei zile la unitatea de detenție din județul Constanța, de unde a fost transferat la Jilava, la sfârșitul lunii noiembrie, pentru a fi prezent în fața judecătorilor bucureșteni în dosare care au avut ca termene 26 noiembrie, 5, 9 și 11 decembrie.

Botezan a precizat că Becali va fi dus tot la secția de la Valea Seacă a Penitenciarului Poarta Albă, unde a stat până la momentul transferului la Jilava, dar va beneficia de regim deschis, și nu semideschis, ca până acum.

La secția de la Valea Seacă a Penitenciarului Poarta Albă, aflată în comuna Valu lui Traian, pot fi executate pedepsele atât în regim semideschis, cât și deschis.

Curtea de Apel București a decis definitiv, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de șase luni aplicat la pedepsele de trei ani de închisoare primite în dosarul „Valiza” și în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale.

Gigi Becali s-a plâns atunci, în fața judecătorilor Curții de Apel București, de condițiile în care este transportat de la penitenciarul din Constanța la instanța din București, arătând că „plătește prețul celebrității” și trebuie să stea într-o cușetă în dubă, nu alături de ceilalți deținuți.

La finalul ședinței de judecată, Gigi Becali nu a mai fost dus la Penitenciarul Poarta Albă, în care își ispășește pedeapsa, în condițiile în care pe adresa Administrației Naționale a Penitenciarelor au venit alte trei citații emise pe numele finanțatorului FC Steaua, pentru a se prezenta în fața judecătorilor bucureșteni în dosare care au termene în 5, 9 și 11 decembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Astfel, Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde a fost dus la instanțele bucureștene la cele trei termene de judecată.

Surse judiciare au declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că după ce Curtea de Apel București a dispus, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de șase luni aplicat la condamnările de trei ani de închisoare primite în dosarul „Valiza” și în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale, s-a decis, în funcție de mai multe criterii, printre care și durata pedepsei, ca finanțatorul FC Steaua să execute pedeapsa în regim semideschis.

Decizia a fost contestată de avocați la judecătorul delegat de la Penitenciarul Jilava, care a admis cererea de executare a pedepsei în regim deschis.

Reprezentanții Penitenciarului Jilava au contestat decizia judecătorului delegat la Judecătoria Sectorului 3, dosarul urmând să se judece în ianuarie 2014.

Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a declarat, pentru MEDIAFAX, că regimul deschis de detenție nu îi permite lui Becali să meargă acasă, dar poate desfășura activități în interesul penitenciarului, în afara unității. Avocatul a precizat că Becali ar putea, spre exemplu, să execute servicii de pază a deținuților, în foișoarele închisorii, sau chiar să supravegheze deținuții ieșiți la muncă în afara penitenciarului.

Regimul deschis de detenție îi mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar și pachete.

Gigi Becali a fost transferat, în 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanța supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, și una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Vești proaste pentru proprietarii de clădiri istorice. Urmează amenzi usturătoare
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O femeie de 101 ani nu poate să-și cumpere bilete de avion din cauza vârstei