GOLGOTA lui Nea Stan, brăileanul care a murit sfâșiat de câini „mari ca niște urși”. Legiștii descriu o scenă cutremurătoare

GOLGOTA lui Nea Stan, brăileanul care a murit sfâșiat de câini „mari ca niște urși. Legiștii descriu o scenă cutremurătoare
Publicat: 24/04/2014, 08:29
Actualizat: 03/09/2019, 02:02

Un bărbat a fost găsit în a doua zi de Paște mort, pe marginea unui drum european care trece prin județul Brăila. Cauza neoficială a morții sunt câinii, care efectiv l-ar fi sfâșiat de viu. În aceeași zonă, în urmă cu o lună, a fost găsită o femeie sfâșiată de câini după ce anterior fusese ucisă cu lovituri de cuțit. Primarul comunei afirmă, însă, că pe raza localităților pe care le păstorește nu există câini maidanezi sau care să umble liberi pe străzi și că nu are de ce să ia măsuri. Anchetatorii afirmă că la locul unde a fost găsită victima erau urme de câini foarte mari. Reprezentanții fermei din zonă, unde se află câini ciobănești, spun că patrupedele lor nu umblă libere și că au văzut circulând pe acolo maidanezi.

Golgota lui nea Stan

Brăileanul în vârstă de 52 de ani, originar din orașul Însurăței, care se întorcea pe jos de la spital pentru că nu mai avea bani la el pentru transport, a murit chiar în ziua de Paște devorat de câini. Trupul bărbatului a fost găsit abia a doua zi, la doar câțiva metri de locul în care în urmă cu o lună și jumătate a fost descoperit cadavrul mutilat de câini al unei femei. Subiectul a fost adus în atenția publică de un ziarist de la publicația locală Infobrăila: Golgota lui nea” Stan. Satul „fara caini”, unde au fost sfasiati doi braileni.

Trupul bărbatului, pe nume Stan Iavaz, a fost găsit abia luni seara după un apel necunoscut la 112, între localitățile Albina și Unirea, la 15 km de Brăila și vizavi de Drumul European 584, în apropiere de o fermă unde se află câini ciobănești.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat, pentru gândul, că trupul bărbatului era eviscerat, carnea fiind smulsă de pe o mare parte a corpului, nemaiavând niciun organ intern.

„Am reușit să găsesc puțin sânge la nivelul capului și un rest de plămân. În rest, nu avem ce să spunem pentru că era un cadavru sub formă de carcasă, era eviscerat. Am mai găsit foarte puține elemente din el. Era capul, erau părțile de la brațe, de la cot, restul era cam ros, mai ales pe partea stângă. Ca și coaste era peretele toracic anterior, spatele mai avea ceva piele pe el. Tot în interior era gol, nu exista abdomen, pelvis, numai oase erau”, a declarat pentru gândul dr. Gina Ilie, șef Serviciu Medicină Legală Brăila.

Necropsia nu este, însă, gata. Medicul legist afirmă că analizele de sânge pe care le așteaptă nu vor influența, însă, rezultatul final al necropsiei. „Lucrurile sunt evidente. A fost omorât de câini. Probabil că victima mergea un pic cam greu din cauza accidentului suferit cu o zi înainte„, precizează șefa de la Medicină Legală Brăila .

A fost dus la spital cu ambulanța, dar nu a mai avut bani să se întoarcă

În ajunul Paștelui, bărbatul, originar din orașul Însurăței, s-a accidentat după ce a căzut de pe bicicletă. În dimineața zilei de Paște, Stan Iavaz a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Sf. Spiridon din municipiul Brăila, unde medicii de la Ortopedie i-au acordat îngrijiri. Neavând leziuni grave, medicii i-au dat drumul acasă după ce l-au bandajat. De la Brăila și până în Însurăței sunt aproape 50 de kilometri, pe care bărbatul a ales să îi facă pe jos, probabil, din cauza faptului că nu mai avea bani de întoarcere, au precizat pentru gândul surse judiciare. Potrivit acestora, în buzunarul sfâșiat al lui Stan Iavaz s-au găsit 7 lei.

„Bărbatul a fost tras de câini din drum. Se vede cum a fost târât pe iarbă și măcelărit, pur și simplu. La fața locului erau o multitudine de amprente de labă de câine. Aceste amprente puteau fi confundate aproape cu o labă de urs. Vorbim de câini foarte mari, de ciobănești mari. Nu discutăm de potăi din astea mici și rele, vorbim de niște câini supradotați care sfâșie„, a mai spus pentru gândul dr. Gina Ilie, șef Serviciu Medicină Legală.

Trupul eviscerat al bărbatului a fost târât de câini într-o pantă care nu putea fi vizibilă de pe DE 584, astfel că a fost găsit abia luni seara. „Decesul a survenit duminică seara”, a mai spus aceasta. Bărbatul sfâșiat de animale a fost transportat, în aceeași noapte, la Morga Spitalului Județean de Urgențe Brăila, fiind identificat la scurt timp.

Cercetările în acest caz sunt abia la început. Prim-procurorul Fănel Mihalcea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a declarat pentru gândul că cercetările sunt în faza de început chiar dacă în afara mușcăturilor de câine nu au mai fost găsite alte urme de violență. „Așteptăm necropsia scrisă. Atunci vom avea niște concluzii provizorii”, a spus acesta.

Prim-procurorul Fănel Mihalcea a mai spus că în ziua în care se presupune că a murit Stan Iavaz, bărbatul a fost văzut de către echipajul ambulanței care l-a dus de dimineață la spital mergând pe jos către Însurăței. Echipajul le-a declarat anchetatorilor că bărbatul se afla în apropierea zonei în care avea să fie găsit mort luni seară. Aceștia au mai spus că intenționau să îl ia în ambulanță, la întoarcere, și să îl ducă în orașul natal.

„Dacă cumva nu se găsesc alte cauze ale morții, ci numai mușcăturile, ancheta se dirijează către altă ipoteză de lucru, către stăpânul câinilor”, a mai spus prim-procurorul Fănel Mihalcea.

Primar: „Nu am câini pe raza comunei”

Primarul comunei Tichilești, liberalul Gicu Davidescu, afirmă că în localitățile pe care le administrează nu există maidanezi, ci doar câinii din curțile localnicilor și cei care se află la ferme.

Nu am câini pe raza comunei. Ăla (locul unde a fost găsit mort Stan Iavaz n.r.) este drum european. Eu ce să fac? Nu sunt, însă, tâmpit la cap, a murit un om. A rămas acum să constate procurorul. Dacă se va dovedi că sunt câini de la fermă, o să mergem să vorbim, împreună cu șeful de post și cu polițiștii de la Brăila, să îi țină, dracului, închiși. Până nu stabilește Procuratura, eu nu pot da un verdict„, a declarat pentru gândul primarul comunei Tichilești, liberalul Gicu Davidescu.

În aceeași zonă, însă, în data de 9 martie, o femeie, în varstă de 55 de ani, a fost ucisă, fiind înjunghiată de aproximativ 20 de ori. Cadavrul brăilencei a fost gasit de oamenii legii devorat de câini, iar atunci, medicii legiști nu au putut stabili cu exactitate numărul plăgilor produse prin înjunghiere de pe corpul femeii din cauza numeroaselor răni provocate de mușcăturile câinilor, scrie Infobraila.ro. Nici pana astăzi, criminalul Petriei Cretu nu a fost prins. De altfel, cazul a fost înregistrat cu autor necunoscut

Localnicii din satul Albina afirmă că preajma fermelor sunt câini, însă spun că nu trec prin acea zonă decât ziua și mai ales în grupuri, pentru a nu fi atacați de aceste animale. „Sunt câini mari și slobozi, dar și la ferme pe acolo. Sunt înfometați și sar imediat la tine. Nu mergem pe acolo că știm ce ne așteaptă, dar uite aștia care nu știu. Doamne ferește! Uite asa sfârșesc mâncați de vii”, afirmă Vasilica B. din satul Albina.

De cealaltă parte, proprietarii fermelor unde se află câini ciobănești spun că au văzut maidanezi prin zonă, care nu le aparțin. „Noi avem câinii legați, nu îi lăsăm liberi. Știm că sunt mai mulți pe aici, prin jur, dar nu sunt ai noștri”, ne-a menționat proprietarul fermei în vecinătatea căreia au fost găsite cele două cadavre.ini

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii