GOOGLE DOODLE o sărbătorește miercuri pe JULIA CHILD. Cum a interpretat-o Meryl Streep în „Julie & Julia” VIDEO

GOOGLE DOODLE o sărbătorește miercuri pe JULIA CHILD. Cum a interpretat-o Meryl Streep în Julie & Julia VIDEO
Publicat: 15/08/2012, 11:43
Actualizat: 22/08/2013, 13:27

Faimosul bucătar american, JULIA CHILD, este comemorată miercuri de motorul de căutare care marchează, printr-un LOGO personalizat, 100 de ani de la nașterea lui Child.

Rămasă în istorie ca femeia care a adus bucătăria franceză în casele americanilor, JULIA CHILD și-a construit totodată și o carieră în show-urile culinare televizate. Cartea „Mastering the Art of French Cooking”, scrisă de către Child, alături de Simone Beck și Louisette Bertholle, a rămas, timp de 5 ani, pe locul întâi în topul celor mai bine vândute cărți de bucate, odată cu publicarea ei în 1961.

JULIA CHILD a dezlegat tainele bucătăriei destul de târziu, la 32 de ani, când s-a înscris la cursurile de gătit ale celebrei școli Le Cordon Bleu, încurajată fiind de soțul său, Paul Child.

Începuturile carierei ei în arta culinară precum și succesul de care s-a bucurat au alcătuit punctul de plecare al comediei Julie & Julia, lansată în 2009, în regia Norei Ephron.

Cu Meryl Streep în rolul Juliei Child și Amy Adams în cel al scriitoarei Julie Powell, filmul surprinde momentul anului 1948, când JULIA CHILD (Meryl Streep) nu era decât o americancă obișnuită care trăia în Franța. Ajunsă la Paris datorită slujbei soțului, ea își dorește să își găsească o ocupație, din cauza firii neobosite. Urmează școala Le Cordon Bleu, publică „Mastering the Art of French Cooking” iar rețele și ponturile ei fac înconjorul lumii, devenind astfel celebră.

După cincizeci de ani, Julie Powell (Amy Adams) se află într-un impas. Pentru că se apropie de 30 de ani, trăiește în Queens și lucrează într-un mediu cenușiu, în timp ce prietenele ei obțin succese uluitoare, ea se hotărăște să demareze un plan care să-i valorifice toate energiile. Ea decide ca într-un an să încerce toate cele 524 de rețete din cartea de bucate a Juliei Child și să scrie pe blog despre experiențele ei culinare.

Cele două povești adevărate sunt îmbinate cu iscusință de către regizoarea Nora Ephron, pentru ca la final, publicul să fie martorul unei lecții de ambiție, dăruire și încununare a succesului.

JULIA CHILD, maestrul bucătar care i-a învățat pe americani să gătească franțuzește, omagiată de GOOGLE printr-un GOOGLE DOODLE special

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase