Grecia impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki. Țara a înregistrat cel mai mare număr de noi contaminări de până acum

Grecia impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki. Țara a înregistrat cel mai mare număr de noi contaminări de până acum
Grecia impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki. Țara a înregistrat cel mai mare număr de noi contaminări de până acum / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 19/08/2020, 16:58
Actualizat: 06/04/2021, 16:46

Grecia impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki. Țara a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Noile restricții impuse în Grecia

Autorităţile de la Atena au anunţat miercuri noi restricții, ca urmare a numărului mare de cazuri de coronavirus din ultimele zile. Potrivit autorităților din Grecia, începând cu 21 august, vor fi impuse noi serii de restricţii în mai multe zone ale țării. Este vorba despre insula Mykonos şi despre regiunea Halkidiki, care au un număr mare de cazuri de coronavirus, pus pe seama numărului mare de turiști care au venit în vacanță, scrie agenția Reuters.

Printren noile măsuri care vor fi impuse, se numără interzicerea completă a organizării de petreceri şi festivităţi. De asemenea, se interzic și reuniunile care sunt mai mari de 9 persoane, atât publice cât şi private. În plus, purtarea măștii va deveni obligatorie atât în spaţiile închise, cât şi în cele deschise.  În cazul restaurantelor și teraselor, numărul maxim de persoane care vor putea sta la aceeași masă va fi de 4. Dacă presoanele sunt rude apropiate, limita persoanelor poate crește la 6 persoane. Restricţiile vor fi în vigoare până pe 31 august.  

Grecia a înregistrat, marţi, cel mai mare număr de contaminări de la primul caz înregistrat, 269. 

Nikos Hardalias, ministru adjunct al Protecţiei civile din Grecia, a afirmat marţi că țara se află într-o situaţie mai bună decât majoritatea ţărilor europene. Hardalias a mai spus  că ţara sa este pe locul 180 ca număr de decese la un milion de locuitori.

Faptul că oamenii nu au respectat distanţarea fizică a dus la creşterea numărului de cazuri, a mai subliniat acesta.  

În total, Grecia – cu o populaţie de 10,7 milioane de locuritori – a înregistrat peste 7.400 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 232 de decese asociate bolii, conform datelor Universităţii Johns Hopkins.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase