„Guru” Bivolaru, fostul lider al MISA, a părăsit Suedia

Guru Bivolaru, fostul lider al MISA, a părăsit Suedia
Publicat: 25/05/2012, 12:21
Actualizat: 05/07/2013, 11:14

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, judecat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor și trafic de minori, nu se mai află în Suedia, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX reprezentanții Inspectoratului General al Poliție Române (IGPR).

„Există informații că Gregorian Bivolaru se află pe teritoriul altei țări. Situația operativă nu permite dezvăluirea locației unde se află acesta”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Raluca Seucan.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie2005 în Suedia, însă în luna noiembrie a aceluiași an autorităților române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia, a precizat Raluca Seucan.

Bivolaru este dat în urmărire de peste șapte ani, fiind acuzat și ulterior trimis în judecată pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor și trafic de minori.

Judecarea dosarului liderului Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, a fost amânată, joi, pentru 7 iunie de către instanța supremă, după ce partea vătămată a cerut un termen pentru angajarea unui avocat și pregătirea apărării.

Instanța supremă a decis, în 12 aprilie, să rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor și trafic de minori, admițând astfel recursul procurorilor și desființând deciziile anterioare ale instanțelor.

Tribunalul Sibiu și apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului Mișcării MISA, pentru o parte din infracțiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracțiuni de act sexual cu un minor în formă continuată și două infracțiuni de trafic de minori. Decizia Curții de Apel a fost contestată la instanța supremă.

Instanțele au dispus, totodată, încetarea procesului penal pentru alte infracțiuni, respectiv corupție sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, și trecerea frauduloasă a frontierei României, „ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale”.

În acest dosar au mai fost judecate două persoane, Farkas Ferenc Zsolt și Farcasi Maria Mirona, iar în cazul acestora instanța a decis încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale pentru tentativă la infracțiunea de trafic de migranți și infracțiuni de corupție în formă continuată.

Bivolaru a fost arestat, în martie 2004, sub acuzația că a întreținut relații și perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influența pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel București (CAB) a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanță necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 – martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen față de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în aprilie 2003, folosindu-se de calitățile de profesor yoga și mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreținut acte sexuale cu alte două minore – Agness Arabella Mureșan și Simionescu Ilinca.

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curții de Apel București l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupție sexuală, trafic de minori și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. Au mai fost trimiși în judecată Mirona Farcași (pentru corupție sexuală) și vameșul Farkaș Ferenc Szolt (prins o dată cu Bivolaru, la Nădlac, acuzat de trafic de migranți).

Deși pe numele lui exista o interdicție de a părăsi țara, Bivolaru a ieșit din România, fiind reținut la Malmo, în Suedia. Ulterior, el a obținut statut de azilant.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Acord între Apple și OpenAI! ChatGPT, introdus în sistemul de operare iOS
×