• Publicat:
Știri

Guvernul Orban pare să fie decis: Ce se întâmplă cu punctul de amendă de la 1 ianuarie 2020

Guvernul Orban pare să fie decis: Ce se întâmplă cu punctul de amendă de la 1 ianuarie 2020
Șoferii nu vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru amenzi: Premierul Orban a anunțat că Guvernul va îngheța punctul de amendă

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că Guvernul va îngheța valoarea punctului de amendă pentru anul viitor, însă modul de calcul, care este raportat la salariul minim pe economie, trebuie schimbat, deoarece nu este o soluție care să se poată aplica.

„Am luat decizia să facem și noi ceea ce au făcut Guvernele anterioare, dar cu siguranță trebuie schimbat acest sistem. Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie și în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creșterea salariului minim. Vom aplica și noi această soluție, să nu creștem punctul de amendă”, a declarat Ludovic Orban, marți, întrebat dacă punctul de amendă va fi crescut odată cu creșterea salariului minim.

Premierul a precizat că măsura se va aplica pentru anul viitor.

El a mai spus că relația între punctul de amendă și salariul minim pe economie nu este o soluție care să se poată aplica.

„Probabil trebuie calculat în alt mod”, a mai spus Orban.

Punctul de amendă are o valoare de 10% din valoarea salariului minim brut pe economie. Plafonarea la 145 de lei a punctului de amendă s-a produs în 2017 și 2018.

Inchide