Harta petrecerilor de Revelion în aer liber din marile orașe. Unde pot sărbători românii, în stradă, trecerea în noul an. Programul evenimentelor

Harta petrecerilor de Revelion în aer liber din marile orașe. Unde pot sărbători românii, în stradă, trecerea în noul an. Programul evenimentelor

Primăriile mai multor orașe mari organizează Revelion în aer liber, cu concerte și focuri de artificii, mii de oameni fiind așteptați să petreacă momentul trecerii în noul an în piețele centrale din Galați, Sibiu, Cluj-Napoca, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Timișoara, Brașov, Constanța, etc.

București

Primăria Capitalei organizează, de Revelion, un concert în Piața George Enescu, la care vor cânta zeci de artiști români. Concertul va începe la ora 19.00, intrarea fiind liberă.

Holograf, Direcția 5, Mihail, Ovidiu Komornyik, Marcel Pavel, Anna Lesko, Elena Gheorghe, Randi, Lidia Buble, Pepe, Connect-R, Marius Moga, Irina Rimes, Alina Eremia, Adrian Sîna, Florin Ristei, Vescan, Florin Chilian, Jo, Corina, Vanotek, Andra, Vunk, Delia, Voltaj, Loredana, Zoli Toth Project, CRBL, Carla”s Dreams, sunt artiștii care vor concerta în ultima zi a anului, în intervalul 19.00 – 01.00, în Piața George Enescu din București.

Organizatorii anunță un show dinamic și spectaculos cu momente de balet și artificii.

„Cu o scenografie elaborată, o scenă cameleon și o avant-scenă plasată în mijlocul mulțimii, călătoria muzicală Hit Revelion 2018 va fi percepută de public ca făcând parte dintr-un angrenaj scenotehnic uriaș, inspirat din mecanismul tonomatului muzical, care derulează în ritm alert hit după hit și poartă spectatorii din Piața George Enescu în ritmuri de dans spre noul an”, spune PMB.

Galați

Primăria Galați a organizat o mare petrecere în aer liber, pe platoul situat lângă Sala Sporturilor fiind construită o scenă pe care vor urca Alex Velea și Grasu XXL. Gălățenii care vor participa la petrecerea în aer liber vor asista și la un mare foc de artificii.

Pentru petrecerea de Revelion, Primăria Galați a plătit aproape 36.000 de euro. Banii sunt folosiți pentru amenajarea scenei, pentru plata artiștilor și pentru focul de artificii care va avea loc la miezul nopții.

Petrecerea în aer liber de la Galați va începe la ora 21.00 și se va încheia la ora 1.30. Pe scenă vor urca pe rând un DJ și o formație de muzică ușoară pop-opera. Înainte de numărătoarea inversă de Anul Nou va cânta Grasu XXL iar imediat după focul de artificii de la miezul nopții în fața publicului va veni Alex Velea.

Tot la Galați, Primăria va organiza „Revelionul pensionarilor”. Petrecerea va avea loc la Patinoarul artificial „Dunărea”, iar în prețul biletului sunt incluse masa festivă și diverse momente artistice.

„Revelionul pensionarilor va avea loc la Patinoarul artificial Dunărea din Galați iar intrarea la petrecere se va face începând cu ora 20.00. În noaptea trecerii dintre ani invitații se vor bucura de un concert susținut de trupa Jampa și Cristina Vasopol, momente de prezentare a unor obiceiuri și datini populare oferite de artiștii teatrului, recital muzică populară susținut de Paul Buța, iar invitatul special al serii va fi Ion Suruceanu. Pentru cei care vor veni la eveniment însoțiți de copii – accesul acestora în sală se va face doar pe bază de bilet”, a arătat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Pentru petrecerea de Anul Nou de la Patinoarul Dunărea, Primăria Galați a vândut 900 de bilete. Un tichet a costat 80 de lei, iar municipalitatea a suportat 55 de lei din prețul biletului.

Sibiu

Un foc de artificii de zece minute, precum și concerte cu Smiley și Inna, vor avea loc, în noaptea de Revelion, în Piața Mare din Sibiu. Pentru programul din noaptea dintre ani, municipalitatea a cheltuit 165.000 de euro

Inna, Smiley, Rita și trupa Domino vor urca pe scena din Piața Mare în noaptea de Revelion, la petrecerea din centrul Sibiului. La trecerea dintre ani, va avea loc și un foc de artificii care va dura 10 minute.

Potrivit Primăriei Sibiu, bugetul alocat evenimentului este de 775.000 lei, adică circa 165.000 de euro, din care onorariile artiștilor însumează 477.720 lei (aproximativ 100.000 de euro).

Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca invită clujenii și turiștii să petreacă noaptea de Revelion împreună în Piața Unirii, aceștia având parte de concerte, de spectacole de lasere și focuri de artificii, dar și de 700 de sticle de șampanie, care vor fi distribuite gratuit de municipalitate.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că pe scena instalată în Piața Unirii vor urca trupele DJ Project & Mira, Hara și Ro-Mania.

„Invităm clujenii și turiștii să petreacă Revelionul 2018 în Piața Unirii având în vedere că are o însemnătate aparte. Vom sărbători nu doar trecerea în Anul Nou, dar și trecerea în anul Centenarului, un an plin de semnificație atât pentru România, cât și pentru Cluj-Napoca. Programul va aduce pe scena din Piața Unirii începând cu orele 22 concerte susținute de DJ Project & Mira, trupa Hara, spectacol de lasere, lumini și artificii la miezul nopții iar petrecerea va fi încheiată de trupa Ro-Mania. La cumpăna dintre ani, toți cei prezenți în Piața Unirii vor avea ocazia să închine câte un pahar de șampanie, Primăria punând la dispoziția participanților, gratuit, peste 700 de sticle de șampanie”, au spus sursele citate.

Ajunul Anului Nou va fi ultima seară în care cele 75 de căsuțe din cadrul Târgului de Crăciun Cluj-Napoca vor putea fi vizitate și în care clujenii mai au ocazia să-și cumpere produse de sezon.

Ploiești

Primăria Ploiești a alocat suma de 149.000 de lei, fără TVA, pentru spectacolele care se vor ține în aer liber, de Revelion, în centrul municipiului. Alți 40.000 de lei au fost alocați pentru focurile de artificii, fiind așteptate mii de persoane

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că se așteaptă să vină mii de persoane la spectacolele care vor avea loc în centrul municipiului, de Revelion.

” Și eu voi fi tot acolo. Voi face Revelionul în centrul Ploieștiului. Ne așteptăm, ca în anii trecuți, să vină mii de persoane. Spectacolele au costat 149.000 de lei, fără TVA”, a declarat Dobre.

Acesta a adăugat că pentru focurile de artificii a fost alocată suma de 40.000 de lei.

Potrivit Primăriei Ploiești, spectacolele care se vor ține în centrul civic al orașului vor începe la ora 22.00.

„Pe scena amenajată pe esplanada din fața Palatului Culturii, urmând să ne aducă veselie și încântare cunoscuții artiști: Andreea Bănică, Dorian Popa, Amna și trupa Alb și Negru”, a arătat sursa citată.

La cumpăna dintre ani, focurile de artificii vor fi lansate din zona Parcului Toma Socolescu.

Brașov

Brașovenii care vor dori să-și petreacă noaptea dintre ani în stradă sunt așteptați în Piața Sfatului, unde a fost amenjată o scenă pe care vor urca trupa Compact B, invitat special fiind Leo Iorga, câtăreața Ellie White și Marius Ciprian Pop.

La miezul nopții cei prezenți în piață vor putea să asiste la un spectaculos foc de artificii și vor ciocni un pahar de șampanie pentru a întâmpina anul 2018. Evenimentul face parte din „Brașov, oraș din poveste”, care a însumat, din 6 Decembrie, când a fost lansat iluminatul public de sărbătore, multiple evenimente culturale pentru brașoveni și turiști.

Pentru „Brașov, oraș din poveste” municipalitatea a investit 250.000 de lei, din care 150.000 de lei au venit din partea unor sponsori.

Constanța

Constănțenii și turiștii aflați la sfârșit de an la malul mării sunt invitați să petreacă Revelionul 2018 în Piața Ovidiu, într-o atmosferă incendiară, alături de artiști de renume – Dan Helciug, Mihail, Vița de Vie, Spitalul de Urgență și trupe de dans. La trecerea dintre ani, cei prezenți vor admira un spectacol de artificii ce va fi dublat de un impresionant show de lasere.

„Așa cum deja cred că s-au obișnuit constănțenii, organizăm revelionul în Piața Ovidiu. Îi invit în număr cât mai mare, vremea se anunță bună, temperaturi pozitive, avem trupe bune, îl avem pe Adi Despot cu Vița de Vie, îl avem pe Dan Helciug cu Spitalul de Urgență, avem, din ce am înțeles, și artiști locali. Bineînțeles, focul de artificii va fi cel puțin la fel de frumos ca cel de anul trecut. Îi invit pe toți constănțenii să intrăm împreună în noul an și sper să avem un an cel puțin la fel de bun ca anul 2017”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Zona a fost deja amenajată pentru un spectacol de zile mari, scena este gata să-și primească artiștii, iar show-ul este programat să înceapă pe 31 decembrie la ora 22.00. Prezentatorii, Dan Helciug și Dan Cojocaru, vor introduce mai întâi trupa de dans „Street Dance”. Zece minute mai târziu, pe scena va urca Tranda. Pe numele său adevărat Costin Trandafir, Tranda este unul dintre artiștii din Constanța care a reușit să strângă milioane de vizualizări în online cu videoclipurile sale. Are piese cu Smiley și Grasu XXL sau Sore și urmează să lanseze noul său album „Nord”.

La ora 22.45, trupa Vița de Vie schimbă ritmul către Rock Alternativ. Din 1996 până azi, artiștii au lansat nouă albume. La Revelionul din Constanța, vor răsuna și piese precum „Haihui” sau „De-a Dura” – ultimele lansate de trupă. Începând cu ora 23.25, Mihail își începe evoluția la Revelionul 2018. Artistul basarabean școlit și la Cluj a devenit celebru cu piesa „Mă ucide ea”. Mai nou a lansat melodii în limba engleză.

Numărătoarea inversă începe la ora 23.55 odată cu un show de lasere și proiecție pe clădirea Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța. Focul de artificii care debutează la miezul nopții va fi lansat din parcarea de pe strada Lebedei din Constanța. Timp de 10 minute, spectatorii se vor delecta cu un show de lumină și culoare.

După miezul nopții, pe scena Revelionului 2018 urcă trupa Spitalul de Urgență alături de Dan Helciug. Înființată în anul 2000, formația care oscilează între pop și etno-rock va încânta constănțenii până spre ora 1.00.

Potrivit Primăriei Municipiului Constanța, pentru realizarea accesului în condiții de siguranță a tuturor participanților la eveniment, circulația autovehiculelor în zona peninsulară va fi restricționată, urmând ca oprirea, parcarea și staționarea oricărui autovehicul să fie interzise în perimetrul de siguranță delimitat de străzile Sulmona și Adrian Rădulescu. Riveranii vor avea obligativitatea de a parca autoturismele în parcările amenajate situate în apropierea, dar în exteriorul perimetrului de siguranță. Restricția se aplică începând din 31 decembrie ora 18.00 până la 1 ianuarie, la ora 2.00.

Transportul persoanelor care doresc să participe la eveniment va fi asigurat de către mijloacele de transport în comun ale RATC.

Aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Constanța, ISU Constanța și agenți ai firmelor de pază, vor asigura ordinea și siguranța publică, pe timpul spectacolului. La „Revelion 2018″ se estimează participarea a peste 10.000 de constănțeni.

Alba Iulia

La Alba Iulia, în noaptea dintre ani, se va organiza un spectacol de artificii corelate pe muzică, având ca temă „Revelion România Epic 2017 – 2018”. Spectacolul piro-muzical va avea loc, la fel ca anii trecuți, în Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina și va ține aproximativ zece minute. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, artificiile vor fi trase pe muzică personalizată, sincronizat, din trei puncte și vor avea efecte simetrice.Intervalul și frecvența lansărilor va fi de la 0,3 secunde până la trei secunde, corelate pe linia melodică.

De asemenea, în cadrul spectacolelor se vor asigura efecte pirotehnice la înălțime medie, 10 – 30 de metri, efecte pirotehnice la înălțime mare, 30 – 100 de metri și foarte mare, respectiv 100 – 130 de metri.

Localnicii și turiștii sunt așteptați, după ora 23.30, la un pahar cu șampanie în Piața Cetății.

Târgu-Mureș

La Târgu Mureș, petrecerea de Revelion va începe la ora 23.00 și va ține două ore, timp în care se organizează un spectacol de artificii și concerte de muzică ușoară. Petrecerea va avea loc în Piața Victoriei, iar cei prezenți vor primi, de asemenea, la miezul nopții, un pahar cu șampanie și vor asista la un spectacol de focuri de artificii.

Este așteptată să cânte trupa Jukebox & Bella Santiago.

Miercurea Ciuc

Și la Miercurea Ciuc localnicii și turiștii se vor întâlni în aer liber să sărbătorească Revelionul, cu focuri de artificii. Potrivit unui anunț postat pe site-ul Primăriei, „toți locuitorii și oaspeții municipiului” sunt așteptați în Piața Libertății.

„Primăria Municipiului Miercurea Ciuc invită cu drag toți locuitorii și oaspeții municipiului în Piața Libertății pe 31 decembrie 2017, în noaptea dintre ani, ca să ne luăm bun rămas de la anul ce trece și să întâmpinăm anul care vine împreună, în comunitate, în feeria de lumini a focului de artificii. Primăria Municipiului Miercurea Ciuc urează și pe această cale un An Nou fericit, cu multe împliniri tuturor locuitorilor urbei!”, se arată în anunț.

Timișoara

Primăria Timișoara a pregătit mai multe concerte în aer liber pentru a marca intrarea în anul 2018. Astfel, duminică, începând cu ora 20.00, pe scena amplasată în Piața Victoriei din centrul orașului vor urca Feli, Cargo și Alexandra Mitroi.

Concertele în aer liber se încheie cu un spectacol susținut de artistul german Lou Bega, cunoscut pentru hitul „Mambo No. 5”, și cu un foc de artificii.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, bugetul alocat pentru manifestările de Revelion din Piața Victoriei este de aproximativ 270.000 de lei.

Iași

Primăria Iași a pregătit un spectacol cu focuri de artificii de zece minute, iar pe scena din fața Palatului Culturii vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara Shukar de la 10 Prăjini.

„Începând cu ora 20 ne-am propus un program compus din ieșeni și aici putem să îi numim pe Diana Prepeliță ( DYA), Mihai Mărgineanu, Ovidiu Lipan Țăndărică și un nume international Faydee. Bineînțeles că spectacolul se va încheia cu un foc de artificii, care a rămas traditional, în care sperăm că vor fi trase minim 1500 de lovituri. Totut costul acestui spectacol se ridică la 650.000 de lei „, a declarat primarul Mihai Chirica.

Concertul va avea loc pe o scenă amplasată în fața Palatului Culturii. Alături de Ovidiu Lipan Țăndărică vor urca pe scenă și Rona Hartner și Fanfara Shukar de la 10 Prăjini.

Primăria anunță și restricții de circulație. Astfel, de sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 7.00, până luni, 1 ianuarie, la ora 24.00, circulația auto va fi închisă în dreptul Pieței Palatului Culturii, între liniile de tramvai și str. A. Panu, în vederea montării și demontării scenei și desfășurării concertului. De asemenea, ieșenii nu vor putea parca în fața Palatului Culturii de duminică dimineață și până luni noapte la ora 2.00. Iar de duminică de la ora 16.00 circulația auto va fi complet oprită în zonă.

Craiova

La Craiova, petrecerea de Revelion în aer liber este organizată de municipalitate pe strada A.I. Cuza, în dreptul Universității din Craiova, în compania unor mari nume ale scenei românești: Directia 5, Morris, Dana Torop și Trupa Maxim.

Spectacolul de Revelion 2018 al Primăriei Craiova va include momente coregrafice, dar și focuri de artificii.

Slatina

Și la Slatina municipalitatea a pus la punct un program artistic pentru cei care vor să petreacă în aer liber Noaptea dintre Ani, pe esplanada din centrul municipiului.

Potrivit organizatorilor, programul pregătit de municipalitate începe la ora 21.45 cu un recital al rapperului Maximilian. Un alt artist care va susține un recital la Slatina este Lora, de la ora 22.30, ultimii care urcă pe scenă fiind rockerii de la Bere Gratis, de la ora 23.15. Prezintă rapperul Boier Bibescu.

Pe parcursul manifestărilor, Primăria va pune la dispoziția slătinenilor trei puncte de distribuție gratuită de ceai cald. De asemenea, pe esplanadă va fi instalat un ecran LED, de 4×3 metri, pe care poate fi urmărit spectacolul. Seara se va încheia cu un show pirotehnic.

În județul Olt, mai este organizat Revelion în aer liber și în municipiul Caracal, dar și în comuna Movileni.

Râmnicu Vâlcea

Conform tradiției, la Râmnicu Vâlcea, trecerea într-un nou an este marcată de un spectacol de muzică și artificii în centrul municipiului, șirul de manifestări derulate în Scuarul Mircea cel Bătrân și grupate sub genericul „Decembrie Magic” culminând duminică, 31 decembre 2017, cu spectacolul „Revelion 2018″.

Cu începere de la ora 21.00, pe scena de la „Ceas” vor urca interpreții de muzică populară Valentin Grigorescu și Neli Pleantă, urmați de la ora 22.00, în registrul rock, de cunoscuta formație Antract și, de la ora 23.00, de solista Ane Mary.

Trecerea în 2018 se va face pe ritmurile fierbinți ale solistului Doddy, care îi va încânta pe spectatori cu hiturile „Uită-mă”, „Haz de necaz”, „Mamasita” sau „Tu nu te vezi”. Nu în ultimul rând, primele secunde ale noului an vor fi marcate de exploziile de lumină și culoare ale unui spectacol pirotehnic lansat din zona centrală a orașului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului