Herman Berkovits, medicul fostului premier israelian Benjamin Netanyahu: A treia doză de vaccin anti-COVID este de 10 ori mai eficientă decât a doua doză  

Herman Berkovits, medicul fostului premier israelian Benjamin Netanyahu: A treia doză de vaccin anti-COVID este de 10 ori mai eficientă decât a doua doză  
Herman Berkovits / Sursă Foto: captură video YouTube
Publicat: 06/10/2021, 23:00
Actualizat: 06/10/2021, 23:03

A treia doză de vaccin anti-COVID este de 10 ori mai eficientă decât a doua doză, a afirmat, în cadrul unui interviu acordat publicației SpotMedia.ro, Herman Berkovits, medicul fostului premier al Israelului, Benjamin Netanyahu.

Potrivit lui Berkovits, în jur de 70% dintre cei internați în acest moment în Israel cu COVID 19 sunt nevaccinați.

„Avem și noi aproape un milion de oameni care nu s-au vaccinat deloc, aproximativ 20% sunt cei care s-au vaccinat cu două doze și aproximativ 10% sunt dintre cei care s-au vaccinat cu a treia doză, dar abia după 12 zile de la vaccin, a treia doză are efect”, afirmă medicul.

„Se poate vedea că a treia doză este eficientă”

„Se poate vedea că a treia doză este eficientă și, când vom vaccina 5 milioane de persoane în Israel cu a treia doză, eu cred că putem spune că am depășit pandemia”, a mai spus medicul.

Doctorul mai opinează că trebuie lămurită populația care este consecința când te vaccinezi și când nu te vaccinezi.

„Trebuie să fie mai multe apariții, mai multe prezentări ale persoanelor care s-au îmbolnăvit de COVID 19 și care sunt efectele bolii. Deși se poate crede de multe ori că este o boală ușoară, ea este o boală lungă și după trei, cinci, șase luni sunt pacienți care au avut poate o formă ușoară, dar au acum sechele de tot felul, respiratorii, gastrice, neurologice. Nu cred că există o explicație mai bună care să lămurească populația României de importanța vaccinului.”, spune medicul fostului premier al Israelului.

În cadrul interviului, acesta mai afirmă că vaccinul poate avea efecte secundare, ca orice vaccin, dar este un vaccin ARNmesager, nu provoacă probleme celulare, de genom și așa mai departe.

„Nu e suficientă doar vaccinarea, trebuie și mască”

„Cel mai important, în afară de vaccinare, este purtarea măștii. O mască, chiar și două măști în unele situații, spun eu, ne apără cel mai mult de contaminare. Asta e problema noastră: contaminarea. Ai mască, nu ai posibilitatea să te contaminezi. Deci nu e suficientă doar vaccinarea, trebuie și mască, oriunde”, mai afirmă Herman Berkovits.

Medicul fostului premier israelian a mai spus că a fost în România și a rămas uimit că nu se poartă măști peste tot în spațiile aglomerate, închise sau deschise.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase