ICUTR Cluj: Starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel s-a ameliorat, analizele au ieșit bine

ICUTR Cluj: Starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel s-a ameliorat, analizele au ieșit bine
Publicat: 27/09/2013, 09:41
Actualizat: 28/09/2018, 04:57

Conducerea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a anunțat, joi seară, că starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel s-a ameliorat, după ce a fost reinternat, luni, pentru analize, acesta declarând că se simte „mult mai bine”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al ICUTR Cluj-Napoca transmis, joi seară, Alexandru Arșinel a urmat un tratament de reechilibrare.

„Conducerea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca informează că în urma tratamentului de reechilibrare instituit, starea maestrului Alexandru Arșinel s-a ameliorat”, se arată în documentul citat.

Arșinel a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX că se simte bine, iar firele în urma operației i-au fost scoase în cursul zilei.

„Mă simt mult mai bine, mare parte dintre analize și mai ales cele esențiale s-au refăcut, joi mi-au scos și firele, iar ulterior urmează să îmi scoată și stent-ul pe care îl am în mine. Am ajuns la o valoare a creatininei aproape de normal sau normală pentru vârsta mea”, a spus actorul.

Arșinel a spus că va mai rămâne internat la ICUTR Cluj până la începutul săptămânii viitoare, urmând ca la sfârșitul acestei săptămâni să fie consultat de medici străini, din Austria și Italia, care trebuie să se edifice asupra „impactului catastrofal, criminal, pe care îl are influența psihică asupra unei boli, în general, și a transplantului, în special”.

„O astfel de acțiune, de atac psihic asupra unui bolnav, poate fi considerată o tentativă de crimă”, a subliniat Alexandru Arșinel.

În ceea ce privește stresul cauzat de acuzațiile aduse în urma operației de transplant pe care a suferit-o, actorul a spus că starea sa psihică este acum „perfectă”.

„Mi-am dat seama că am fost prea naiv, lăsându-mă total pe mâna și prietenia unor oameni. Există extrem de multă ipocrizie în România, oameni care te mângâie pe față și prin spate încearcă să te devoreze. Aceasta este societatea în care neputincioșii nu dau cu pietre în pomul care nu rodește, întotdeauna în pomul cu roade”, a menționat actorul.

Actorul Alexandru Arșinel, care la sfârșitul lunii august a fost supus unui transplant renal și externat în 12 septembrie, a revenit luni după-amiază, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, pentru a fi supus mai multe investigații medicale, după ce starea de sănătate i s-a deteriorat.

Șeful ICUTR, Mihai Lucan, declara după transplantul efectuat la finalul lunii trecute, că Alexandru Arșinel este a treia persoană din România în vârstă de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizând că donatorul este un tânăr de 23 de ani care s-a spânzurat după ce a pierdut la jocuri de noroc.

Președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Claudia Safta” din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, declara săptămâna trecută, că va depune, în numele asociației pe care o conduce, în 27 septembrie, când se împlinește un an de la decesul unei tinere care nu a beneficiat de transplant renal, o plângere penală și va chema în judecată ICUTR Cluj „pentru ca justiția să lămurească dacă în cazul Arșinel s-au respectat regulile și criteriile privind efectuarea unui transplant”.

El menționa că există „suspiciuni firești”, legate de găsirea suspectă a unui rinichi după trei zile pentru o persoană, Alexandru Arșinel, „care nu a făcut nicio zi de dializă”.

Plângerea penală pe care Emanuel Ungureanu vrea să o depună în cazul transplanului lui Alexandru Arșinel, împotriva Institutului Clinic de Urologie și Transplant Cluj, ar putea duce la refuzul unor potențiali donatori, susținea Consiliul director al Asociației Transplantaților din România (ATR).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”