IGNORANȚA face noi victime. Un băiat și-ar fi RUPT piciorul pe terenul plin de GROPI de la școală. Un copil în stare gravă după ce a căzut de la etajul doi al unei școli din Constanța

IGNORANȚA face noi victime. Un băiat și-ar fi RUPT piciorul pe terenul plin de GROPI de la școală. Un copil în stare gravă după ce a căzut de la etajul doi al unei școli din Constanța
Publicat: 18/09/2018, 15:16
Actualizat: 02/10/2018, 15:10

Incidentul a fost anunțat pe Facebook, de mama elevului din clasa a VII-a. Copilul s-ar fi împiedicat din cauza denivelărilor de pe terenul de sport și și-ar fi fracturat piciorul.

„Domnule director Răduț, care vă ocupați de școala din comuna Leu, sat Zănoaga, vă place cum arată terenul de sport din curtea școlii din satul Zănoaga, vă place cum arată acest elev în urma antrenamentului făcut la ora de educație fizică? Răspundeți de această școală de care nu vă dați interesul absolut deloc, cum credeți că se poate desfășura o oră de educație fizică în aceste condiții? Nu au sală de sport, nu au nimic de care ar putea să se bucure elevii din școală, este jalnic ce condiții au elevi din Școala Zănoaga”, este mesajul postat de Florentina Mirea, pe rețeaua de socializare, însoțit de fotografii cu copilul care ar avea piciorul rupt și cu locul unde s-a pterecut incidentul.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Dolj, Nicoleta Lițoiu, a declarat, marți, corespondentului Mediafax, că instituția pe care o conduce a început o anchetă în acest caz.

„Ancheta este în desfășurare acolo, domnul director a declanșat o anchetă și după ce o va finaliza, atunci va informa și inspectoratul școlar cu privire la rezultatul acesteia, dacă într-adevăr elevul și-a fracturat piciorul în timpul orei de sport. Am luat legătura cu profesorul diriginte, cu doamna profesoară de sport, o să vorbim și cu elevii de la clasă, să ne spună de când au început durerile, dacă s-a lovit în timpul orei de sport sau după aceea”, a declarat, corespondentului Mediafax, Nicoleta Lițoiu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Dolj.

Un băiat și-ar fi RUPT piciorul pe terenul plin de GROPI de la școală

La rândul său, directorul școlii, Eugen Răduț, a declarat că se fac verificări și acestea vor fi făcute publice după ce ancheta va fi finalizată.

Părinții nu au sesizat, deocamdată, Poliția Dolj.

Un alt incident a avut loc, de data asta, în Constanța, unde un elev din clasa a patra de la Școala Gimnazială nr. 40 a fost rănit grav, după ce a căzut de la etajul al doilea al unei săli de sport. Polițiștii spun că băiatul ar fi escaladat imobilul, în timpul liber, transmite corespondentul Mediafax.

„Elevul nu se afla în timpul orelor de curs. Din primele date, se pare că acesta s-ar fi urcat pe gratiile exterioare ale clădirii sălii de sport și ar fi căzut de la etajul al doilea. Polițiștii se află la fața locului”, a declarat, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Vasile Constantina-Cristina.

Băiatul de 11 ani a fost transportat la spital, în stare gravă.

Polițiștii și inspectorii școlari au deschis anchete în acest caz.

Foto: Florentina Mirea/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase