Imaginea emoționantă care s-a viralizat pe Facebook. Un exemplu pentru asistentele medicale din România. O tânără îi spune o poveste unei fetițe a cărei mamă nu știe să citească: „Probabil nu e obișnuită cu atâta blândețe și generozitate”

Imaginea emoționantă care s-a viralizat pe Facebook. Un exemplu pentru asistentele medicale din România. O tânără îi spune o poveste unei fetițe a cărei mamă nu știe să citească: „Probabil nu e obișnuită cu atâta blândețe și generozitate
Publicat: 18/11/2019, 11:04

Pe Facebook circulă o imagine cu o asistentă medicală model de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Tânăra îi citea o poveste unei fetițe de cinci ani de etnie rromă, pe care mai întâi a îmbăiat-o, apoi a învelit-o bine. Deși mama fetei era în salon, aceasta nu știa să citească, așa că a rămas profund impresionată de blândețea tinerei care i-a oferit fetiței o doză din bunătatea ei.

„Era și mama fetiței în salon, dar nu știe carte și are ochii în lacrimi. Probabil nu e obișnuită cu atâta blândețe și generozitate”, este descrierea care însoțește imaginea.

Situațiile fericite din spitale sunt, din păcate, din ce în ce mai rare.

„Să le spună cineva că în spitale nu se fumează”. Imaginea cu cele două asistente medicale a stârnit critici pe Internet

La finalul lunii octombrie două asistente au fost fotografiate fumând pe holurile Spitalului de Urgențe numărul 1 din Craiova.

Deși fumatul este interzis în instituțiile publice, cele două tinere au preferat să-și satisfacă viciul într-o zonă în care trec pacienți și vizitatori.

Un vizitator le-a fotografiat pe cele două asistente medicale care încălcau legea și a postat imaginea pe rețeaua socială Facebook împeună cu descrierea: „Să le spună cineva medicilor și asistentelor că în interiorul clădirilor (mai ales în spitale) NU se fumează!”.

O situație dezastruoasă la Spitalul Județean Dolj. Pacienții se încălzesc cu aeroterme

Ieri, președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a cerut demisia managerului Spitalului de Urgență Craiova, deoarece în unitateamedicalănu este căldură, iar pacienții internați se încălzesc cu aeroterme și calorifere electrice, existând un risc ridicat de incendiu. Spitalul transmite că problema va fi rezolvată

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica a declarat că la Spitalul Județean din Craiova este „o situație dezasrtuoasă”, iar pacienții au ajuns să se încălzească cu aeroterme.

„Este o situație strigătoare la cer. O situație critică. O situație dezastruoasă la Spitalul Județean nr. 1. (…).Se încălzesc pacienții cu aeroterme, cu calorifere electrice și există un mare risc de incendiu în acest spital. (…) Din punctul nostru de vedere, respectivul manager ar trebui demis” , a declarat Ștefan Stoica, președinte PNL Dolj

Liberalul acuză și conducerea Consiliului Județean Dolj, instituție în subordinea căreia se află Spitalul Județean de Urgență Craiova, că nu a luat nicio măsură pentru a rezolva această problemă.

„Constatăm o nepăsare extraordinară din partea conducerii Consiliului Judțean, din partea domnului Ion Prioteasa. Domnul Ion Prioteasa n-a binevoit să-și ia paltonul și să se deplaseze un kilometru și jumătate până la Spitalul Județean și să constate că nu există căldură în acest spital. Acest spital are numeroase secții, secții de pediatrie și vreau să vă informez că există afișe pe fiecare palier puse de către conducerea spitalului prin care își cer scuze că nu există căldură în acest spital. Iarna în România, vine, de fiecare dată, după toamnă. Mai sunt două săptămâni și vine iarna și ei nu bagă căldură în acest spital. Aceste clădiri ale Spitalului nr. 1 sunt în administrarea Consiliului Județean. Și anul trecut au fost probleme cu căldura în acest spital. Managerul acestui spital este de anul trecut managerul acestui spital, pus , inițial, interimar de către conducerea PSD Dolj, dar la începutul acestui an a dat concurs”, a declarat Ștefan Stoica, președinte PNL Dolj

Reprezenții spitalului susțin că problema a apărut din cauza unor defecțiuni la centrala termică, iar înlocuirea pieselor a necesitat o licitație care a întârzierea remedierea problemei.

„Au fost constate probleme la schimbătoarele de căldură. S-a procedat la organizarea licitației, licitația a fost câștigată de o firmă, iar toată această procedură de organizare, susținere și câștigare a licitației a necesitat destul de mult timp. Nu se poate sări peste etapele acestea. În acest moment, firma ne-a informat că în 19, cel târziu 20 noiembrie, vor veni în Craiova, la spital, cu aceste schimbătoare de căldură și se vor apuca de lucru astfel încât în aceste zile să fie rezolvată problema. Trebuie menționat că, tot firma ne-a informat, aceste echipamente au fost procurate din afara spațiului comunitar și a durat destul de mult timp pentru a intra în posesia acestora”, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.

Pe 7 noiembrie, angajații spitalului au protestat și ei cerând căldură și medicamente pentru bolnavi.

Foto: Facebook Tincuța Apăteanu

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Ştirea momentului despre Schumacher! S-a întâmplat, după 7 ani. Familia şi apropiaţii sunt în şoc
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Colosalul fotbalist Erling Haaland, petrecere de zile mari alături de un milionar român: `Ghiciți cine...
Mama Elodiei Ghinescu, detalii-șoc despre fosta cuscră! Ce făcea mama lui Cioacă pentru fiul ei....
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Avertisment pentru tineri
Ştirea momentului despre Schumacher! S-a întâmplat, după 7 ani. Familia şi apropiaţii sunt în şoc
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Cascada din România care detronează Bigăr. Unde se află acest loc desprins din basme VIDEO
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Lovitură totală pentru cei cu mașini mai vechi de 15 ani. Guvernul pregătește bomba: Vor...
Crimă șocantă. Copiii au fost împușcați în inimă și gât. VIDEO
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....