Imagini cu șeful „mascaților” din Constanța, dezbrăcat la antrenamente, trimise la presă. Șeful DIAS: „Ce să spun, parcă sunt Steven Seagal. Rămân un gladiator”

Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 16/11/2012, 18:05

UPDATE 12.20Comisarul șef Emanoil Moraru nu consideră că a afectat imaginea Poliției și dă vina pe cel care a trimis pozele la presă – un polițist care a vrut să se răzbune. El a promis că va face dezvăluiri, dacă va primi acceptul Poliției să susțină o conferință de presă.

„Nu am afectat în niciun fel imaginea instituției, ci un tâmpit care a dat pozele. L-au prins pe Moraru dezbrăcat. Ce să spun, parcă sunt Steven Seagal. Rămân un gladiator. Ce, m-am dezbrăcat într-un bar sau restaurant? Eu nu am băut în viața mea nicio bere întreagă”, a declarat Moraru, într-o interveníe telefonică la Realitatea TV.

Emanoil Moraru a mai spus că pozele sunt făcute în urmă cu doi ani, în sala de antrenamente a polițiștilor. El susține că cel care a făcut pozele este un polițist care a folosit un aparat foto din dotarea Poliției.

„A fost o glumă, imitam un poster din sala de sport. E identic, doar că acolo era gol, eu sunt în suspensor. Noi suntem mai nebunei așa! Arătați-mi unul de la trupele speciale cu toată țigla pe casă!”, a mai spus șeful trupelor de intervenție rapidă din Constanța.

Moraru susține că este vorba de o răzbunare: „Am vrut să fac ordine și să-i pedepsesc pe polițiștii indisciplinați, care nu-și fac treaba”.

Comisarul a mai declarat că arma care apare în poze este din plastic, de jucărie, și că de altfel modelul – M16, nici nu există în România. El a povestit că trupele de intervenție au foarte multe articole de deghizare, pe care le folosesc în acțiunile sub acoperire, și că nu ar fi prima oară când se deghizează.

„Am fost deghizat și pe plajă, cu perucă și cearceaf, ca să prindem un nemernic. Am fost deghizat șui ca cerșetor în Mangalia, când am prins un pedofil, și tot ca cerșetor la o captură de droguri cu polițiștii francezi”, a mai spus Emanoil Moraru.


Comisarul șef Emanoil Moraru, șeful Serviciului de Intervenție Rapidă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, apare dezbrăcat, purtând perucă și o armă de jucărie, în mai multe fotografii, publicate de Cancan. El este încadrat de mai mulți colegi „mascați”, de la trupele de intervenție pe care le coordonează.

IPJ Constanța face o anchetă internă, pentru a afla dacă fotografiile sunt reale, unde au fost realizate, dar mai ales cine le-a trimis presei.

„Urmează a se stabili identitatea persoanei care a pus la dispoziție fotografiile, fără consimțământul protagoniștilor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale. Furnizarea fotografiilor ar putea avea un aspect penal”, a declarat pentru gândul Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Oficialul a mai precizat că Emanoil Moraru „are o carieră impresionantă” și că este de asemenea cetățean de onoare al Constanței.

Surse din cadrul Poliției Județene Constanța susțin că pozele respective ar fi fost făcute după o zi de antrenamente, imediat după ce comisarul șef Emanoil Moraru ar fi ieșit de la dușuri.

„În sala de antrenamente există un manechin ce ține o armă în mână, armă care de fapt este o machetă și nu una reală. În glumă, el a luat peruca de la acel manechin și arma și a făcut niște poze”, au spus sursele citate.

Imediat după apariția fotografiilor în presă, conducerea Poliției Județene Constanța a dispus declanșarea de verificări pentru „a stabili contextul realizării acestora și veridicitatea lor”.

Șeful Serviciului de Acțiuni Speciale, comisarul șef Emanoil Moraru, este și președinte al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) Constanța, fiind ales în această vară, pentru a doua oară.

În plus, în luna martie a acestui an, el a fost desemnat de către șeful Inspectoratului General al Poliției Române cel mai bun președinte CNP din țară.

Activitatea lui Emanoil Moraru este recunoscută pe plan național ca fiind foarte bună, el fiind și singurul negociator recunoscut internațional din Dobrogea, fiind pregătit de agenții FBI specializați în negocieri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului