Imagini de război în orașul Galați, în fața hotelului afectat de o explozie puternică / Procurorii au deschis dosar penal – VIDEO

Publicat: 10/12/2019, 15:55

Au trecut multe ore de la incidentul din Galați, dar mașinile avariate au rămas în poziția în care au ajuns după deflagrație, resturile de ciment și cărămizi acoperă întreaga parcare, iar intrarea în hotel este stricată.

Reprezentanții pompierilor spun că, marți, experții verifică dacă hotelul și constructorul care făcea lucrarea de modernizare aveau autorizațiile necesare. Probabil vor fi sancțiuni la finalul anchetei, precizează cei de la ISU Galați, care au dezvăluit faptul că explozia a fost atât de puternică încât a îndoit puntea unui microbuz.

„S-a înființat o comisie mixtă formată din polițiști, pompieri, reprezentanți ai autorităților locale, care verifică dacă există autorizații, inclusiv autorizația hotelului de securitate la incendiu. Noi am retras echipajele de la fața locului, pericol de incendiu sau explozie nu mai este, de acum este treaba specialiștilor să stabilească dacă solul este stabil sau nu. Probabil vor fi sancțiuni la firma care a avut stația peco și nu a curățat rezervoarele, dar și la firma care executa lucrarea la hotel. Ei au tăiat o conductă legată de un bazin. Conducta era în interiorul hotelului, iar bazinul se afla în subteran, sub parcare. În interiorul rezervorului era benzină, altfel nu erau vapori. Benzina s-a aprins și a provocat explozia. Explozia s-a produs sub microbuz, mașina a fost aruncată în sus câțiva metri. S-a îndoit de la mijloc din cauza exploziei”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Alina este o gălățeancă care locuiește la două străzi distanță de locul producerii exploziei și povestește că întreaga casă s-a mișcat ca la un cutremur important.

„Noi eram în casă, a fost o explozie foarte puternică. Prima dată ne-am gândit că este cutremur, s-a mișcat toată casa, copilul s-a ascuns sub un birou, așa cum a fost învățat să facă în caz de cutremur. Apoi, am crezut că s-a întâmplat ceva la combinatul siderurgic”, a povestit Alina, pentru Mediafax.

Circulația mașinilor și a tramvaielor este interzisă, iar zona este păzită de polițiști locali.

„Echipajele sunt la fața locului. Asigurăm zona, aceasta este închisă, nu trec mașini sau tramvaie. Pietonii pot trece, dar nu prin fața hotelului, ci doar pe trotuarul opus. În funcție de rezultatele ce vor fi prezentate de experți vom deschide sau nu circulația. Aseară încă mirosea a benzină. Specialiștii vor stabili pe parcursul zilei dacă sunt probleme cu solul, cu linia tramvaiului”, a declarat, la pentru corespondentul Mediafax, directorul Poliției Locale Galați, Petrică Hahui.

O explozie subterană, urmată de un incendiu, s-a produs luni în parcarea unui hotel din Galați din cauza unei acumulări de gaze. Nu au fost victime, dar clădirea și patru mașini au fost avariate în urma exploziei. În trecut, pe acest amplasament a funcționat o stație de benzină, iar incidentul a fost provocat de o acumulare de gaze de la fostul depozit subteran de carburanți.

Dosar penal în urma exploziei de la Galați, în care 4 mașini și fațada unui hotel au fost avariate

Procurorii din Galați au deschis un dosar penal în cazul exploziei produse luni în parcarea unui hotel din oraș. Anchetatorii încearcă să afle cine este vinovat pentru producerea incidentului în urma căruia au fost avariate patru mașini și fațada clădirii.

Dosarul penal de distrugere este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați. Procurorii ajutați de polițiști fac cercetări asupra faptelor, deoarece încă nu s-a stabilit cine a provocat explozia puternică. În paralel, o anchetă fac și pompierii, care verifică dacă hotelul și constructorul care efectua lucrarea de modernizare aveau autorizațiile necesare. Probabil vor fi aplicate sancțiuni la finalul anchetei, precizează cei de la ISU Galați, care au dezvăluit faptul că explozia a fost atât de puternică încât a îndoit puntea unui microbuz.

„S-a înființat o comisie mixtă formată din polițiști, pompieri, reprezentanți ai autorităților locale, care verifică dacă există autorizații, inclusiv autorizația hotelului de securitate la incendiu. Noi am retras echipajele de la fața locului, pericol de incendiu sau explozie nu mai este, de acum este treaba specialiștilor să stabilească dacă solul este stabil sau nu. Probabil vor fi sancțiuni la firma care a avut stația peco și nu a curățat rezervoarele, dar și la firma care executa lucrarea la hotel. Ei au tăiat o conductă legată de un bazin. Conducta era în interiorul hotelului, iar bazinul se afla în subteran, sub parcare. În interiorul rezervorului era benzină, altfel nu erau vapori. Benzina s-a aprins și a provocat explozia. Explozia s-a produs sub microbuz, mașina a fost aruncată în sus câțiva metri. S-a îndoit de la mijloc din cauza exploziei”, a explicat, la solicitarea Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Din motive de securitate, circulația mașinilor și a tramvaielor pe strada din fața hotelului este interzisă de aproximativ 24 de ore, iar zona este păzită de polițiști locali. Traficul va fi reluat doar după ce specialiștii vor constata că solul și linia de tramvai nu au fost afectate de explozie.

Sursă Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață