În ciuda pandemiei de COVID-19, Facultatea de Teologie din Sibiu a atras mai mulți candidați față de anul trecut. Cum a reușit acest lucru

În ciuda pandemiei de COVID-19, Facultatea de Teologie din Sibiu a atras mai mulți candidați față de anul trecut. Cum a reușit acest lucru
Publicat: 07/10/2020, 12:04
Actualizat: 07/10/2020, 12:09

Facultatea de Teologie din Sibiu este una dintre cele mai apreciate din Europa. Fiind de asemenea cea mai veche facultate de teologie din România, anul acesta a reușit să îşi atragă mai mulţi studenţi faţă de anul precedent, la examenul de admitere, în ciuda pandemiei de COVID-19.

Anul acesta sunt 114 studeți de anul I la Teologia sibiană. Acest lucru a fost posibil datorită reputației instituției, activarea absolvenţilor ajunşi în poziţii-cheie şi totodată o premieră, un marketing eficient, bazat pe reclame video, dar şi în presa scrisă şi online, în care s-a implicat şi noul prodecan, Constantin Necula, unul din cei mai cunoscuţi preoţi ortodocşi.

Anul acesta admiterea a fost mai bună decât anul trecut, în sensul că în anul I avem cinci grupe, în loc de trei grupe. E o creştere într-adevăr semnificativă şi multă lume se întreabă cum explicăm această creştere. O dată trebuie spus că, la nivel global, s-au înscris în anul I mai mulţi studenţi. Marile universităţi din lume, Harvard, Sorbona, au raportat un număr mai mare de studenţi înscrişi. Cum se explică acest lucru? Probabil prin faptul că, ştiindu-se că anul universitar va începe cu modul de predare online, s-au înscris studenţi care se află la mare depărtare de locurile unde se găsesc universităţile la care s-au înscris”, a declarat, pentru Agerpres, decanul Facultăţii de Teologie, Daniel Buda.

Publicitatea, un mod prin care Facultatea de Teologie a atras mai mulți candidați

La nivel de universitate avem, de asemenea, pe ansamblu, un an mai bun în ceea ce priveşte admiterile. Eu însă pot să vă spun de ce cred că la Teologie avem mai mulţi înscrişi decât anul trecut. Am identificat trei motive: o dată, anul acesta, am făcut publicitate pentru facultate, prin spot-uri. Este o premieră. S-a făcut publicitate prin televiziune, radio, presa bisericească, presa locală. În anii trecuţi nu s-a făcut niciun fel de publicitate în mediul extra-eclezial. Apoi am folosit reţeaua Alumni, a absolvenţilor Facultăţii de Teologie. Este o reţea foarte mare, cu acoperire aproape globală.

Avem absolvenţi care activează pe toate cele cinci continente ale lumii şi am folosit această reţea pentru a ne face publicitate. Şi al treilea lucru, am normalizat relaţia cu unii ierarhi din ţară, care, din diferite motive, în anii trecuţi nu au fost atât de convinşi că trebuie să trimită studenţi să studieze la facultatea din Sibiu”, a mai spus Daniel Buda.

Decanul facultății consideră că și notorietatea prodecanului Constantin Necula a avut un rol important la atragerea de noi studenți

„Este o tradiţie a Sibiului de a şcoli studenţi nu numai pentru Arhiepiscopia Sibiului, ci şi pentru întreaga ţară şi de a şcoli studenţi care vin din diaspora. Şi această tradiţie noi am întărit-o şi sperăm să o consolidăm în anii următori. Avem un număr bun de studenţi care vin din Sibiu şi din Braşov, deci acoperirea Arhiepiscopiei noastre, însă, facultatea din Sibiu a avut întotdeauna o bună acoperire naţională şi această acoperire naţională se păstrează şi anul acesta, nu e nimic nou. Practic, reputaţia facultăţii a avut întotdeauna şi are un nivel naţional”, a explicat decanul Daniel Buda.

Mulți candidați care doresc să studieze Teologia nu vor neapărat să deveină preoţi

„Există o tendinţă pe care am văzut-o în interviurile pe care le-am avut înainte de admitere, a unor grupuri tot mai mari de candidaţi care doresc să studieze Teologia nu neapărat cu gândul de a deveni preoţi. Avem un grup destul de mare de studenţi care au absolvit o altă facultate, unii au făcut un doctorat în altă ştiinţă, au o carieră bine consolidată şi o situaţie materială bine pusă la punct, nu sunt la prima tinereţe şi îşi doresc să studieze Teologia pentru formare personală, pentru a-şi cunoaşte mai bine propria credinţă.

Faptul că avem un astfel de grup, pe care îl aveam şi în anii trecuţi, dar acum este mai mare, este un soi de normalitate. Peste tot în străinătate există persoane de acest fel, care doresc să studieze fie Teologia, fie Filosofia, fie Psihologia, fără a avea neapărat intenţia de a profesa, ci pur şi simplu pentru a-şi continua formarea personală”, a subliniat decanul Daniel Buda.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”