În clasa băiețelului marginalizat din Pitești se află și o fetiță cu ADHD. De ce aceasta a fost acceptată de colegi, iar el nu

În clasa băiețelului marginalizat din Pitești se află și o fetiță cu ADHD. De ce aceasta a fost acceptată de colegi, iar el nu
Publicat: 25/10/2016, 07:47
Actualizat: 25/10/2016, 08:38

Rodica Rizoiu subliniază că situația a fost normală până la venirea în funcție a directorului școlii, Alin Vlad, pe care îl acuză de faptul că băiețelul a fost marginalizat și că nu a fost ajutat să se integreze. Mama copilului spune că a mers cu acesta oriunde a fost îndrumată – atât la psiholog, cât și la psihiatru.

Pe de altă parte, Iulia Pârvu, președintele Comitetului de Părinți de la școala piteșteană nr 16, infirmă această variantă și arată că băiatul a început să fie agresiv în momentul în care părinții lui nu au mai asistat la ore. Și directorul școlii, Alin Vlad, confirmă faptul că situația s-a deterioriat în momentul în care părinții nu au mai venit să stea cu băiatul la școală, lucru care era benefic atât pentru băiat, cât și pentru ceilalți elevi.

În clasa respectivă, copiii au încă o colegă cu ADHD pe care au integrat-o cu succes în comunitatea lor. „Este cu noi din clasa I, este fetița noastră, a tuturor, pentru că toți sunt copiii noștri, ai tututor. Asta ne-am dorit să facem și cu familia băiețelului”, spune președinta Comitetului de Părinți.

Săptămâna trecută, 29 de elevi de la o clasa de a VII-a de la școala nr 16 din Pitești refuzau să intre la ore. Motivul – un coleg de-al lor, despre care se speculează că ar suferi de sindromul ADHD, îi amenință cu moartea și îi agresează fizic și verbal. Nu există însă documente care să ateste că băiatul suferă de această boală, anunță televiziunea publică. Timp de trei zile, ceilalți colegi de clasă ai băiatului au refuzat să intre la ore.Tatăl elevului îi acuză pe părinții celorlalți elevi că l-au afectat psihic pe copil și că nu l-au ajutat să se integreze în colectivitate. Băiatul e acum evaluat de o comisie de psihologi care va stabili dacă poate continua să studieze într-o școală de masă sau va trebui transferat într-una specială.

Legea obligă însă conducerea școlii și Inspectoratul să asigure tuturor elevilor acces la educație, consiliere psihologică, dacă este nevoie și să încerce să găsească soluții împreună cu părinții. O comisie mixtă ministerială a început astăzi un control la Școala Gimnazială nr. 16 din Pitești. Iar Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități a făcut plângeri penale pe numele unor părinți, pe care îi acuză de șantaj și incitare la ură. Ministerul Educației a anunțat că nu are un răspuns la această situație și că va da marți un comunicat de presă.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUPLUL care a DĂRÂMAT gardul de la Târgul de Crăciun, un nou PROTEST! VIDEO
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...