Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

UPDATE | Incendiul de la Aeroportul Otopeni a fost stins. Focul izbucnise la un restaurant fast-food de la terminalul „Plecări”

Un incendiu izbucnit, în această dimineaţă, în jurul orei 07.00, la un restaurant de tip fast-food din terminalul plecări al Aeroportului Otopeni0 – Henri Coandă, iar acesta se manifesta cu degajare de fum, potrivit ISU-BIF.

Incendiul de la Aeroportul Otopeni a fost stins

Incendiul izbucnit la unul dintre fast food-urile din terminalul Plecări al Aeroportului Otopeni a fost stins, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISU-BIF).

Ştirea iniţială:

Nu sunt anunţate persoane rănite, iar pompierii scot oamenii din zonă. Au fost evacuate peste 500 de persoane, potrivit Mediafax.

Pompierii spun că a fost identificat locul focarului, iar incendiul este localizat.

„Incendiul este localizat, nu sunt probleme. Sunt probleme cu degajarea de fum. S-a procedat la evacuarea persoanelor din terminalul Plecări. 15 persoane au fost conduse și evacuate în zonă parter și în acest moment e în desfășurare această operațiune. Incendiul a fost într-un restaurant de tip fast-food, probabil e vorba de o hotă. Cert e că există în continuare fum în incintă, în special în partea superioară, iar în acest moment se procedează la ventilarea spațiilor și toate persoanele din zon terminalului sunt conduse spre parter”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență-București Ilfov (ISU-BIF), Daniel Vasile, pentru Realitatea Plus.

Mai mulți pasagerii aflați în acel moment pe aeroport acuză haosul și lipsa de organizare a angajaților din terminal, care nu i-au îndrumat și nu le-au spus ce să facă în astfel de situații, nici măcar un mesaj audio de avertizare care să fi fost transmis prin intermediul sistemului de sonorizare.

În afară de alarma de incendiu și fumul gros, niciun alt element nu arăta că acolo are loc în incendiu. Acuzațiile de proastă gestionare a situației din aeroport sunt susținute și cu imagini de la fața locului:

Reprezentanții Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) precizează că traficul aerian se desfășoară normal pe Aeroportul Otopeni, fără să fie afectat de incendiul de astăzi. În aeroport erau 2.300 de pasageri, din care au fost evacuați peste 500.

CNAB confirmă că incendiul s-a produs la o hotă de evacuare, situată pe o terasă din zona de îmbarcare.

FOTO: ISU-BIF & captură video/Facebook

 

Inchide