INCENDIU PUTERNIC la o fabrică de componente auto din Codlea

INCENDIU PUTERNIC la o fabrică de componente auto din Codlea
Publicat: 14/05/2012, 15:08
Actualizat: 28/03/2019, 15:43

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la fabrica de componente auto Rolem din localitatea brașoveană Codlea, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov intervenind pentru lichidarea incendiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incendiul a izbucnit la una dintre halele fabricii, la un depozit, cauza focului nefiind încă stabilită.

Focul a fost văzut de muncitori care au folosit stingătoarele pentru lichidarea flăcărilor, însă nu au reușit, astfel că au chemat pompierii prin serviciul de urgență 112.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja, s-a intervenit cu trei autospeciale, iar la ora transmiterii acestei știri incendiul este în curs de lichidare.

„Incendiul a pornit la o hală, un depozit al fabricii și au ars materiale plastice și carcase auto, pe o suprafață de 250 de metri pătrați. Nu sunt victime, iar incendiul este acum în curs de lichidare”, a spus Sfreja.

Compania Rolem Codlea a fost înființată în 1994 având inițial 300 de angajați, iar în prezent numără circa o mie de salariați. În 2010, firma Rolem a fost achiziționată de către compania germană Mutares AG, fiind relansată producția de serie pentru piese pentru gama BMW.

În 2011, se începe producția de serie pentru alte game noi în urma semnării de contracte cu clienți de marcă ai industriei auto precum Daimler, Audi și Volkswagen, dar și unul cu Porsche.

La Rolem se produc și ornamente de lemn pentru interiorul mașinilor de lux pentru Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase