Incidentele din Valea Uzului. Un senator UDMR, despre ultrași: Declarațiile lui Carmen Dan sunt inacceptabile

Redactor:
Andrei Ilinca
Incidentele din Valea Uzului. Un senator UDMR, despre ultrași: Declarațiile lui Carmen Dan sunt inacceptabile
Senatorul UDMR Tánczos Barna a afirmat, miercuri, că declarațiile ministrului de Interne Carmen Dan, potrivit cărora la Valea Uzului „au fost ultrași de ambele părți", sunt inacceptabile, precizând că oamenii care protestează pașnic nu pot fi numiți ultrași.

„Considerăm că declarațiile ministrului de Interne conform cărora Â«au fost ultrași de ambele părți»sunt inacceptabile. Oamenii care protestează pașnic, prin rugăciune, nu pot fi numiți ultrași. Totodată, am cerut explicații referitoare la decizia de a nu asigura numărul necesar de jandarmi în data de 6 iunie, la Valea Uzului”, a declarat miercuri senatorul UDMR Tánczos Barna, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii remis Mediafax.

Interpelarea adresată ministrului de Interne arată că Jandarmerie, aflată în subordinea ministerului de resort, avea cunoștință de amploarea manifestaților dipozitivul prezent la fața locului „a fost unul foarte redus, total incapabil și insuficient să prevină incidentele”.

„Nu s-a asigurat un număr suficient de jandarmi, iar o parte dintre cei prezenți, în lipsa unui ordin, nu au intervenit nici când a fost distrus gardul cimitirului, când unele persoane s-au urcat pe crucile ridicate pentru eroii români, când au fost scoase din pământ și aruncate peste gard crucile din lemn sau când a fost bătut un jurnalist”, a mai spus senatorul UDMR.

Tánczos Barna a cerut explicații și cu privire la persoana care a autorizat emiterea comunicatului Jandarmeriei în care se spunea că „nu au existat violențe între participanți sau între participanți și forțele de ordine”.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că partidul pe care îl conduce va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, pentru că vrea să sancționeze „incapacitatea administrativă și politică a Guvernului în cazul Valea Uzului”.

Carmen Dan a declarat luni că a cerut un raport conform căruia forțele de ordine și-au făcut datoria, chiar dacă a existat o evidentă activitate de mobilizare a ultrașilor de ambele părți.

„Am cerut o informare completă cu ce s-a întâmplat pe 6 iunie. Aprecierea mea este că reprezentanții poliției și jandarmeriei și-au atins obiectivele misiunii: s-a evitat producerea de violențe între români și etnici maghiari, chiar dacă a existat o evidentă activitate de mobilizare a ultrașilor și de o parte și de alta. Nimeni nu a fost rănit sau lovit. Nu s-au produs distrugeri sau incendieri, care ar fi putut reprezenta o profanare de morminte. Singurul lucru a rămas: cum s-a putut ca porțile cimitirului să fie rupte”, a declarat ministrul de Interne.

În data de 6 iunie, de Ziua Eroilor, câteva sute de persoane au forțat intrarea în cimitirul internațional din Valea Uzului, după ce administrația locală a interzis accesul. Alte câteva sute de oameni, etnici maghiari, au format un lanț uman în fața cimitirului.

 

 

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
S-a descoperit ce se întâmplă în corpul uman după lunile de izolare din cauza COVID-19!
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te...
Un bărbat din Mediaș, infectat cu COVID-19, a murit așteptând să se elibereze un pat...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
I se spunea AMAZOANA și dădea gata orice BĂRBAT. Niciunul nu rezista la așa „tehnică”
Veste genială pentru pensionari! Apare un nou tip de pensie în România. Cine va putea...
BOMBĂ! Explicația din spatele declarațiilor disperate ale lui Dan Bittman. Legătura cu părinții lui morți
Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă? Reţetă completă
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decât masonii sau iluminatii, care s-ar putea...
Inchide