INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL. De la prăbușirea OZN-ului la ROSWELL la jocul Google cu INCIDENTUL

INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL. De la prăbușirea OZN-ului la ROSWELL la jocul Google cu INCIDENTUL
Publicat: 08/07/2013, 10:06
Actualizat: 29/07/2014, 20:08

INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL, petrecut pe 8 iulie 1947, este marcat de Google printr-un Doodle, după 66 de ani.

Cazul de la ROSWELL este cel mai cunoscut INCIDENT OZN din lume: se presupune că armata americană a recuperat de la ROSWELL resturi ale unei farfurii zburătoare, inclusiv cadavre extraterestre, deși varianta oficială este că acolo a căzut doar un balon experimental de supraveghere la mare altitudine.

Pentru INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL, Google a pregătit unul dintre cele mai complexe și interactive Doodle-uri: utilizatorul este un extraterestru care trebuie să se plimbe prin ferma de la ROSWELL și să recupereze cele trei bucăți ale OZN-ului său, astfel încât să poată pleca înapoi în spațiu.

Jocul din logo-ul interactiv Google Doodle pentru INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL presupune ca utilizatorul să adune mai multe obiecte prin care să convingă un om și trei animale, o vacă, un cal și o găină, să îi dea cele trei bucăți din OZN.

După ce face rost de cele trei bucăți din OZN, extraterestrul zboară spre planeta sa, iar pe Google apare căutarea legată de INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL.

INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL. Dosare desecretizate după 65 de ani

În aprilie 2012, FBI a desecretizat pentru prima dată documente legate de INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL din 1947, care sugerau că o farfurie zburătoare a aterizat la ROSWELL. Iar acum apare și primul video, care ar arăta unul dinte extratereștrii care ar fi supraviețuit prăbușirii OZN-ului.

INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL. VIDEO care ar putea dovedi că extratereștrii au aterizat la ROSWELL

INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL – Video real sau nu?

Prezentatorul televiziunii americane notează, cu umor, că videoul este autentic datorită „sunetului proiectorului”, dar spune că acesta ar putea fi, în același timp, și o mașină de cusut.

Filmul arată un „extraterestru” cu ochi și cap giganți și un nas și o gură foarte mici. Imaginile au apărut prima dată pe site-ul allnewsweb.com, auto-intitulat „singura sursă de știri intergalactice din lume”. Portalul susține că acest clip face parte din arhiva Guvernului SUA, care a studiat în secret OZN-urile și extratereștrii, între 1942 și 1969.

„Dacă imaginea unui bărbat scund îmbrăcat într-un costum împrumutat de extraterestru, filmată într-un depozit, făcută alb-negru și căreia i s-a suprapus un efect sonor nu vă convinge, atunci probabil voi faceți parte dintre cei care vor să mușamalizeze incidentul de la Roswell”, încheie ironic prezentatorul.

INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL. Despre existența extratereștrilor au existat multe discuții în contradictoriu, mai ales când vine vorba despre INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL. Deși atunci când a fost lansată teoria prăbușirii acelei nave extraterestre oficialii anunțau că a fost vorba despre un balon meteorlogic, un fost agent CIA a dezvăluit că, în realitate, era vorba despre „un obiect care nu provenea de pe aceasta planetă”, scrie Daily Mail.

Chase Brandon, care a lucrat la CIA timp de 35 de ani, a povesit că „vizita extraterestră” a fost văzută cu propriii ochi, declarația lui contrazicând toate comunicatele oficiale din acea perioadă, când a avut loc INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL, din 1947.

Mai mult, Brandon susține că are și dovezi, pe care le-a păstrat într-o cutie, la sediul CIA, evitând să precizeze însă ce conține, exact, cutia. Mai mult, dezvăluirea lui este susținută și de o serie de documente făcute publice de FBI referitoare la INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL și la existența „trei așa-numite farfurii zburătoare descoperite în New Mexico”.

INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL a născut numeroase teorii ale conspirației, mai ales că armata americană susține că s-au recuperat doar resturile unui balon experimental de supraveghere la mare altitudine.

Cu toate acestea, mulți pasionați de OZN-uri susțin că la ROSWELL s-a prăbușit o navă extraterestră, au fost recuperate câteva cadavre, după care militarii au început o operațiune de mușamalizare.

Interesul cu privire la acest incident a fost sporit de faptul că, pe 8 iulie 1947, biroul de informații publice din ROSWELL a dat un comunicat de presă în care anunța că o companie a recuperat fragmente dintr-o farfurie zburătoare prăbușite lângă o fermă din oraș. Ulterior, comandantul general al Forțelor aeriene americane a spus că a fost vorba despre un balon meteorologic, lucru confirmat și într-o conferință de presă ulterioară.

Cu toate acestea, în 2011, FBI a publicat un document pe site-ul oficial, în care agentul Guy Hottel spune că un investigator al Forțelor aeriene ar fi declarat că trei farfurii zburătoare au fost recuperate din New Mexico.

Google Doodle-ul pentru INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL este unul dintre cele mai interactive și complicate de până acum. Pentru a ajunge să afle mai multe despre INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL, utilizatorul trebuie să ghideze un extraterestru prin ferma de la ROSWELL, pentru a-și recupera fragmentele care îi compun OZN-ul.

De-a lungul anilor, INCIDENTUL OZN DE LA ROSWELL a devenit atât de cunoscut și de dezbătut încât, practic, numele ROSWELL a devenit sinonim cu OZN-urile.