Incredibil cum doi bărbați au tâlhărit doi adolescenți profitând de pandemie: „Ce facem, domnule colonel, cu ei?”

Incredibil cum doi bărbați au tâlhărit doi adolescenți profitând de pandemie: „Ce facem, domnule colonel, cu ei?”
Incredibil cum doi bărbați au tâlhărit doi adolescenți profitând de pandemie: „Ce facem, domnule colonel, cu ei?” / Sursă FOTO: bzi.ro
Publicat: 12/11/2020, 16:25
Actualizat: 12/11/2020, 16:30

Doi bărbați au proftat din plin de pandemia de COVID-19 și s-au dat drept polițiști ca să îi păcălească pe mai mulți adolescenți în timpul stării de urgență. Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc puseseră la cale un plan diabolic: le cereau adolescenților declarațiile pe propria răspundere și le luau telefoanele mobile!

Mihai Stoica, în vârstă de 33 de ani, și George Răzvan Habliuc, în vârstă de 30 de ani, au fost condamnați de magistrații ieșeni la 3 ani și 4 luni de închisoare. Însă dentința nu este definitivă iar cei doi inculpați deja au trimis dosarul la Curtea de Apel Iași, unde prima înfățișare a fost stabilită pe data de 7 decembrie 2020, scrie bzi.ro.

„Instanța îi obligă pe inculpații Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc, în solidar, să plătească despăgubiri părților civile, în valoare totală de 20.400 de lei”, au menționat judecătorii ieșeni.

Cei doi inculptați au fost trimiși în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași în mai 2020, procesul încpând pe 13 ale lunii. Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc au fost acuzați de tâlhărie calificată, după ce fuseseră încătușați de polițiști pe 24 aprilie 2020.

I-au amenințat pe adolescenți cu cuțitul!

„Pe 22 aprilie 2020, în jurul orei 13:00, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Iași, sub pretextul solicitării declarațiilor pe propria răspundere cu privire la motivul deplasării, inculpații au abordat persoanele vătămate A.B., de 14 ani, C.R.P., de 13 ani, și C.I.M., de 14 ani, prezentându-se ca fiind polițiști, i-au deposedat pe minori de telefoanele pe care le aveau asupra lor. Când unul dintre minori a cerut să le fie restituite bunurile, inculpatul Mihai Stoica i-a amenințat cu un cuțit”, potrivit anchetatorilor.

Planul pus la cale de tâlhari

„Inculpații au stabilit ca, în cazul în care vor comite o infracțiune, să fugă în direcții diferite, urmând să se întâlnească la domiciliul inculpatului George Răzvan Habliuc. Înainte de a pleca de acasă, inculpatul Mihai Stoica a luat asupra sa un cuțit de tip briceag. În aceeași zi, în jurul orei 12:00, minorii au mers pe malul râului Bahlui, pentru a face mișcare, iar, la scurt timp, au plecat împreună spre locuința lui C.I.M., care trebuia să predea la asociație citirea apometrelor.

În momentul în care minorii au trecut de esplanada Piața Voievozilor și se deplasau spre un minimarket Profi, au trecut pe lângă inculpați, care se deplasau spre zona Zimbru. La trecerea pentru pietoni de pe bulevardul Alexandru cel Bun, din dreptul magazinului «La Chimicale», în timp ce așteptau la semafor, inculpații i-au observat pe minori, unul dintre ei având în mână un telefon mobil, și au hotărât să-i urmărească”, au mai susținut procurorii.

Suspecții, abordându-i pe adolescenți: „Ce facem, domnule colonel, cu ei?”

Ceidoi bărbați i-au oprit pe minori pe stadă și s-au dat drept polițiști, cerându-le declarațiile pe propria răspundere și actele de identitate.
„Pentru că minorii au răspuns că nu au asupra lor declarațiile pe propria răspundere, inculpații au început să discute între ei, iar George Răzvan Habliuc l-a întrebat pe Mihai Stoica: «Ce facem, domnule colonel, cu ei?», apoi le-au cerut să scoată bunurile pe care le au în buzunare. Printre alte lucruri, persoanele vătămate au scos și telefoanele mobile pe care le-au lăsat pe scările punctului termic. Inculpatul Mihai Stoica a luat de jos cele 3 telefoane mobile, pe care le-a introdus în buzunarul stâng al pantalonilor și a spus că se confiscă. Persoanele vătămate i-au întrebat pe inculpați ce se întâmplă cu telefoanele lor și au cerut să le fie restituite, moment în care inculpatul Mihai Stoica a scos cuțitul de tip briceag, l-a îndreptat spre ei și a spus că de asta nu le dă telefoanele. Inculpații s-au îndepărtat, iar minorii au început să strige după ei. Cei doi au fugit, iar, după ce au trecut de blocul A8, s-au despărțit, alergând în direcții diferite”, potrivit sursei citate.

Cei doi suspecți au vândut telefoanele mobile unor persoane fizice și unei case de amanet iar abia după ce părinții miorilor au depus plângere, polițiștii au dat de ei. Mihai Stoica și-a recunoscut vina în timpul audierilor, în timp ce George Răzvan Habliuc a negat acuzațiile și a dat vina pe partenerul lui de tâlhărie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Este interzis pentru cei care stau la parter. Decizie pentru proprietarii de apartamente
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?