Inculpat în dosarul de evaziune de 35 milioane de euro în care este arestat fostul angajat SGG Mihai Păvăleanu, reținut într-un dosar de trafic de influență

Inculpat în dosarul de evaziune de 35 milioane de euro în care este arestat fostul angajat SGG Mihai Păvăleanu, reținut într-un dosar de trafic de influență
Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova și unul dintre inculpații din dosarul de evaziune fiscală în care fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu este arestat preventiv, a fost reținut și este cercetat de DNA într-un dosar de trafic de influență.
Publicat: 13/11/2013, 15:55
Actualizat: 13/11/2013, 16:07

Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova și unul dintre inculpații din dosarul de evaziune fiscală în care fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu este arestat preventiv, a fost reținut și este cercetat de DNA într-un dosar de trafic de influență.

Răzvan Alexe, cunoscut în Prahova drept un apropiat al conducerii organizației județene a PSD și unul dintre inculpații din dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu este arestat preventiv, a fost reținut, în noaptea de marți spre miercuri și este cercetat de DNA – Serviciul Teritorial Ploiești într-un dosar de trafic de influență.

Conform datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, Răzvan Alexe a fost reținut marți, cu un minut înainte de miezul nopții, ordonanța de reținere fiind valabilă 24 de ore.

Potrivit sursei citate, Răzvan Alexe este acuzat că în perioada 2012-2013, prin acțiuni repetate, a lăsat să se creadă că are influență asupra unor persoane cu putere de decizie din Consiliul Județean Prahova și că poate asigura câștigarea unor licitații organizate de această instituție pentru reabilitarea unor drumuri județene.

„Ca mod de operare s-a stabilit că, în schimbul câștigării licitațiilor, Răzvan Alexe a pretins și obținut indirect sume importante de bani de la societatea administrată de denunțător. Cercetările au relevat că societatea câștigătoare a licitației era determinată de inculpat să încheie un contract de subantrepriză cu o altă societate controlată de acesta, lucrările erau efectuate de societatea câștigătoare care achita însă contravaloarea lor societății subcontractante. Operațiile comerciale fictive erau menite să faciliteze obținerea unor venituri ilicite de către inculpat”, se arată informarea transmisă de Parchetul Curții de Apel Ploiești.

Cauza a fost declinată către DNA Ploiești.

Contactat telefonic, șeful Secției teritoriale Ploiești a DNA, procurorul Gabriel Lucian Onea, a spus că nu poate da mai multe detalii întrucât ancheta este în desfășurare.

Surse apropiate anchetei au declarat că la ora transmiterii acestei știri Răzvan Alexe este audiat la sediul DNA Ploiești.

Răzvan Alexe este cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, presa relatând că aacesta a fost implicat în incidente violente în timpul campaniilor electorale și publicând imagini cu acesta în compania mai multor lideri ai PSD Prahova.

Răzvan Alexe este inculpat, alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu și de alte șase persoane, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, după ce ar fi făcut achiziții și livrări de mărfuri și servicii prin aproximativ 60 de societăți comerciale din București și județul Prahova, unele de tip „fantomă.

Alexe este singurul dintre cei opt inculpați din acest dosar pentru care instanța nu a emis mandat de arestare preventivă și a impus obligația de a nu părăsi țara fără încuviințarea instanței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
×