INFO. Ce se întâmplă cu rețetele medicale după 15 mai. Toți românii ar trebui să știe asta!

INFO. Ce se întâmplă cu rețetele medicale după 15 mai. Toți românii ar trebui să știe asta!
HARVARD. Veste bună pentru românii care vor să imigreze în SUA. O nouă platformă onnline promite să simplifice procedura/ Sursă FOTO: Profimedia Images - caracter ilustrativ
Publicat: 08/05/2020, 12:52
Actualizat: 08/05/2020, 13:01

Președintele CNAS Adela Cojan a precizat în cursul ziei de vineri, 8 mai, că eliberarea rețetelor în format electronic și consultațiile telefonice vor fi realizate și în perioadă următoare.

„În şedinţa de guvern s-a aprobat iniţiativa Casei Naţionale de modificare a Hotărârii de Guvern 252, prin care în această perioadă, numită perioadă sau stare de alertă, noi prelungim valabilitatea actelor care au reglementat situaţia de urgenţă, prin urmare atât consultaţiile telefonice, cât şi eliberarea reţetelor în format electronic se păstrează în perioada următoare”, a precizat Adela Cojan pentru DCNews.

De asemenea, aceasta a exlicat faptul că actele legislative care au reglementat actele de urgenţă şi, mai nou, situaţia de alertă „permit eliberarea reţetelor la distanţă atât de către medicii de familie, care nu mai au restricţia asupra eliberării reţetelor, cât şi pentru medicii din ambulatoriu”.

Noi servicii medicale, decontate de CNAS în curând

„Este extrem de important pentru noi să introducem acest segment de activitate medicală, deoarece ne reduce mult costurile, scad listele de aşteptare şi ne ajută, deci să creştem calitatea actului medical, asigurăm continuitatea actului medical, iar pentru spitale, pentru ceea ce înseamnă telemonitorizarea funcţiilor vitale post-intervenţiile chirurgicale, ne ajută să scădem reinternările şi, nu în ultimul rând, durata medie de spitalizare”, a mai declarat Adela Cojan.

În contextul pandemiei de coronavirus, România va ieși oficial din starea de urgență pe 15 mai, însă va intra în stare de alertă iar mai multe restricții în ceea ce privește distanțarea socială în scopul prevenirii răspândirii cororonavirusului vor rămâne valabile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase