Informații din ancheta de la Caracal | Imagini din Casa Groazei. Care a fost reacția lui Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112 / Din raportul MAI: Cum a reușit adolescenta să pună mâna pe telefon / Cum a reușit Dincă să aducă fetele în Casa Groazei

Informații din ancheta de la Caracal | Imagini din Casa Groazei. Care a fost reacția lui Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112 / Din raportul MAI: Cum a reușit adolescenta să pună mâna pe telefon / Cum a reușit Dincă să aducă fetele în Casa Groazei
Publicat: 29/07/2019, 16:54

ORA 15:35Gheorghe Dincă a fost internat de mai multe ori la Psihiatrie. Avea probleme și din cauza alcoolului

Bărbatul acuzat de uciderea celor două fete în Caracal, Gheorghe Dincă, a fost internat de mai multe ori la Psihiatrie. Potrivit unor surse medicale, bărbatul suferea de mai multe tulburări de comportament, unele apărute în urma consumului de alcool.

Gheorghe Dincă a fost internat de mai multe ori la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Citește continuarea…

ORA 14:35Cum a reușit Dincă să aducă fetele în Casa Groazei? Ipotezele, explicate de un fost șef de la Omoruri

Lucian Guran, fost șef al Serviciului Omoruri, a explicat care ar fi ipotezele prin care ucigașul de la Caracal și-a racolat și transportat victimele la locuința sa. Specialistul spune că cea mai probabilă variantă este cea prin care le-a amenințat și, sub această presiune, le-a adus în locuință.

Potrivit lui Lucian Guran, fost șef al Serviciului Omoruri, de regulă, în asemenea cazuri, ucigașii în serie acționează singuri.

„Din cazurile care s-au întâmplat în România, inclusiv cazul Râmaru, aceștia acționau singuri. În cazul de la Caracal este puțin probabil ca cineva să fi știut de aceste crime, mai ales că locuia singur. Zona în care se află casa lui este una mai retrasă, și care permite să se întâmple astfel de incidente, fără ca alte persoane să-și dea seama”, spune Guran.

Gheorghe Dincă practica, așa cum spun anchetorii, taximetria de ocazie, și așa a reușit să intre în contact cu victimele sale.

Guran arată o ipoteză care i-ar fi permis bărbatului, fără să fie văzut, să intre cu victimele sale în locuința sa.

„De exemplu, în cazul unui alt criminal celebru, Pascu Nicolae, tot taximetrist de ocazie, victimele erau luate în mașină, iar acolo, ușile de pe partea pasagerului aveau o modificare, adică nu se mai deschideau, fiind înlăturate manetele de deschidere. Al doilea mod prin care criminalii în serie își imobilizează victimele este prin amenințare, fiind folosit un obiect tăietor sau înțepătar. În ceea ce privește cazul de la Caracal nu putem emite decât ipoteze, dar presupun că este vorba de o amenințare, ori una psihică, ori cu un obiect. Ar mai putea fi și varianta prin care le-a servit ceva de băut cu un somnifer sau altceva, după ce le-a ridicat de pe stradă, și apoi a reușit să le introducă în locuință, dar acestea sunt doar supoziții”, spune Guran.

Potrivit sursei citate, este exclus ca Dincă să fi folosit forța în stradă.

„În niciun caz nu le-a lovit în stradă și nu le-a introdus cu forța în mașină, pentru că exista posibilitatea să fie observat. El își cunoaște foarte bine zona, a acționat și în funcție de preocupările și de programul vecinilor, astfel încât să nu fie văzut intrând cu victimele în casă”, spune Guran.

În ceea ce privește faptul că Dincă și-a recunoscut fapele, fostul șef de la Omoruri spune că așa se întâmplă de obicei.

„Așa se întâmplă de obicei, în primă fază neagă, apoi pus în fața probelor, recunoaște. Acum este de datoria anchetatorilor să strângă toate probele, să vadă dacă mai sunt și alte victime. În general, aceste crime apar după ce mobilul faptei este violul, iar la unii criminali poate fi vorba și de un mobil suplimentar, cum este jaful”, a explicat pentru MEDIAFAX chestorul Lucian Guran, fost șef al Serviciului Omoruri și fostul șef al Poliției Capitalei.

Potrivit acestuia, după modul cum a acționat, Gherghe Dincă a avut discernământ în momentul în care a comis crimele.

„Mi-e greu să spun că ar putea scăpa de condamnare pe viață, pentru că, după părerea mea, chiar dacă nu am date din dosar, prin modul cum a acționat denotă totuși că are discernământ. Că are și unele probleme, nu este exclus, dar astea vor fi identificate de către medicii legiști, cu ocazia expetizei medico-psihiatrice”, mai spune fostul șef de la Omoruri.

ORA 14:20 Care a fost reacția lui Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, că agresorul Gheorghe Dincă a găsit-o pe Alexandra, joi 25 iulie, vorbind la telefon în garajul în care era ținută captivă.

De altfel, șeful Poliției Române a confirmat că ultimele cuvinte la 112 ale Alexandrei au fost „Vine, vine!”, apoi apelul s-a întrerupt.

casa groazei

Potrivit unor surse judiciare, agresorul a lovit-o cu putere pe fată, aceasta a căzut și a rămas inconștientă.

Gheorghe Dincă a părăsit locuința și timp de două ore s-a plimbat prin oraș, fiind surprins de camere inclusiv când aruncă o parte din bijuterii în curtea unui hotel din Caracal.

Potrivit acelorași surse, agresorul a stat între orele 12.00 și 14.00 în oraș, apoi a revenit și a găsit-o pe fata decedată, după care i-a ars cadavrul.

Imagini obținute de Mediafax arată dezastrul de pe proprietatea lui Gheorghe Dincă. Peste tot sunt aruncate cutii, haine, bucăți de fier. Într-un asemenea loc a fost ținută captivă și Alexandra.

Surse judiciare mai spun că Luiza Melencu, fata răpită în luna aprilie, a fost omorâtă la scurt timp după ce a fost sechestrată, adică în aceeași zi. Detaliile sunt importante în contextul în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Luiza ar fi fost ținută captivă timp de trei luni și omorâtă în iulie.

ORA 14:15 Cum a reușit Alexandra să pună mâna pe telefon pentru a suna la 112:Agresorul era plecat la farmacie

Alexandra a reușit să găsească un telefon mobil în locul în care a fost sechestrată după ce agresorul său a plecat la farmacie să cumpere o cremă pentru a-i trata mâinile provocate la mâini, se arată în raportul MAI, obținut de Mediafax. Fata a relatat că este legată și că a fost violată.

„La ora 11.23, Măceșanu Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe același număr de telefon, sesizând aceleași aspecte, motiv pentru care dispecerul IPJ Olt a redirecționat apelul către dispeceratul Poliției Municipiului Caracal, solicitând măsuri urgente. După primirea apelului de la ora 11.12. dispecerul Poliției Municipiului Caracal a transmis sesizarea către patrula de ordine publică pedestră, care acționa în zona 7 Caracal, (…) adresă pe care aceasta a furnizat-o de o carte de vizită găsită la locul unde se afla”, se arată în raportul MAI obținut de Mediafax.

Cartea de vizită îi aparținea unui inginer de cadastru.

De asemenea, fata a dat mai multe detalii legate de curtea imobilului în care se afla și a precizat că nu poate părăsi locul întrucât acolo se află un câine lup de care îi este teamă.

Întrucât a existat o neconcordanță între adresa indicată de Alexandra și cea unde se afla, agenții de poliție au revenit la Poliția Municipiului Caracal și au raportat evenimentul șefului Biroului Investigații Criminale.

Ulterior, fata a fost sunată, iar polițistul a încercat să o calmeze pe fată și i-a cerut să spună dacă știe unde se află și ce vede în jurul ei.

„Aceasta a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla lângă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că, în acea curte, se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri, și mai mulți câini lupi dezlegați, în continuare, polițistul a întrebat-o dacă are rețea internet pe telefonul de pe care vorbește și răspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, șeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului și dacă poate să iasă din casă și din curte. Cea în cauză a răspuns că gardul este din metal de culoare roșie și nu poate ieși din încăpere deoarece este legată și afară sunt câini lupi”, se arată în raportul MAI ce prezintă dinamica discuției dintre Alexandra și ofițerii de poliție, atunci când fata a sunat la 112.

În același document se mai arată că discuția este încheiată atunci când pe fundal se auzea lătrat de câin și fata spune că nu mai poate vorbi, deoarece bărbatul s-a întors. Fata a precizat și că a fost violată de bărbat.

Anchetatorii îl vor duce luni pe Gheorghe Dincă la Caracal, pentru reconstituirea celor două crime pe care le-a recunoscut.

Dincă va fi dus la locurile unde a săvărșit crimele, dar și acolo unde se presupune că a aruncat cel puțin una dintre victime.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers