INFRACȚIUNE. Fostul episcop de Huşi a fost reţinut de procurori pentru act sexual cu un minor / BOR: Sfântul Sinod ar putea lua decizia caterisirii fostului episcop / Un alt preot, adus la audieri

INFRACȚIUNE. Fostul episcop de Huşi a fost reţinut de procurori pentru act sexual cu un minor / BOR: Sfântul Sinod ar putea lua decizia caterisirii fostului episcop / Un alt preot, adus la audieri
Foto: Facebook
Publicat: 21/05/2020, 19:03
Actualizat: 21/05/2020, 22:33

Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi într-un dosar de act sexual cu un minor.

UPDATE

Sfântul Sinod ar putea lua decizia irevocabilă a caterisirii fostului episcop de Huşi, Corneliu Onilă, reţinut joi, de procurorii de la Curtea de Apel Iaşi, pentru act sexual cu un minor, a precizat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranşat cazul fostului episcop de Huşi în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuţiile şi funcţia de episcop. Cazul său a fost preluat de autorităţile judiciare care au continuat o lungă şi complexă anchetă. În noul context al reţinerii la care s-a procedat astăzi, aşteptăm derularea finală a procesului. La sfârşitul acestuia, după epuizarea tuturor acţiunilor judecătoreşti şi pronunţarea finală a instanţei, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”, a explicat, pentru Mediafax, Bănărescu.

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, nu recunoaşte acuzaţiile de act sexual cu un minor în baza cărora a fost reţinut joi.

Decizia a fost contestată deja de avocatul acestuia. Procurorii vor solicita şi arest preventiv pentru 30 de zile.

„Să sperăm că nu o să fie emis acest mandat de arestare, nu prezintă niciun pericol public. Prea sfintitul Corneliu neagă acuzaţiile vehement, este vorba doar de declaraţia părţii vătămate şi a fratelui acestuia”, a spus avocatul lui Corneliu Onilă, Liviu Bran.

Faptele ar fi fost săvârşite în 2016.

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, a fost reţinut joi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

UPDATE

 Preotul Sebastian Jitaru a fost adus, joi, la audieri, în dosarul în care în care fostul Episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost reţinut pentru act sexual cu minori. Avocatul lui Jitaru susţine că preotul are calitate de suspect.

„Clientul pe care eu îl asist şi îl reprezint, domnul Jitaru şi-a rezervat dreptul la tăcere. Are calitatea de suspect momentan”, Carmen Codreanu, avocatul lui Jitaru.

Fostul Episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost reţinut pentru 24 de ore, joi, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului în care Corneliu Onilă a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul Episcop şi alţi trei preoţi care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

Sebastian Jitaru a mai fost condamnat, în trecut, pentru santaj.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă a fost reţinut joi de Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, potrivit unor surse din anchetă.

În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului în care fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă