Înscrierea în clasa pregătitoare 2015. Câți copii au fost înscriși în prima săptămână

Redactor:
Alina Matis
Redactor:
Andreea Ofițeru
Înscrierea în clasa pregătitoare 2015. Câți copii au fost înscriși în prima săptămână
Peste 90.000 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost înregistrate, de luni până vineri seară, cele mai multe în București, Iași, Constanța, iar cele mai puține în Giurgiu, Caraș-Severin și Tulcea, arată datele de la Ministerul Educației.

Cele mai multe cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost înregistrate în București (10.362), Iași (3.825), Constanța (3.647) și Timiș (3.479), iar cele mai puține în Giurgiu (718), Caraș-Severin (886), Tulcea (904) și Mehedinți (906). În județul Ilfov au fost înregistrate 1.901 cereri, informează Ministerul Educației.

Dintre cererile înregistrate la nivel național, 75.245 (83,6%) vizează copiii cu vârsta de 6 ani împliniți înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 14.792 (16,4%) de cereri, copiii cu vârsta de 6 ani împliniți începând cu data de 1 septembrie 2015.

Părinții sau tutorii legali mai au la dispoziție încă 12 zile pentru a completa în prima etapă cererile de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016 (ultima zi de înscrieri: 13 martie).

Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 8.00 – 20.00 (luni-vineri), respectiv 8.00 – 13.00 (sâmbăta). În intervalul 20 – 21 martie, vor fi afișate, atât în unitățile de învățământ, cât și pe site-urile acestora și ale inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, candidații înmatriculați, numărul locurilor rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere se va desfășura în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afișa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele școlare vor soluționa toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Luni, 23 februarie, a început și înscrierea copiilor în clasa I, în unitățile școlare din circumscripția de care aceștia aparțin. Înscrierea se va face direct la sediul unităților de învățământ, pe același segment orar destinat și înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Etapa se va încheia tot în data de 13 martie. Pentru părinții care doresc înscrierea copiilor în alte unități de învățământ decât cele de
circumscripție, MECS a alocat perioada 23 martie – 3 aprilie. În data de 10 aprilie, la sediul fiecărei unități de învățământ, vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa I.

CALENDAR ÎNSCRIERE ÎN CLASA PREGĂTITOARE 2015

Între 23 februarie și 13 martie, vor fi completate de părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

Pe 20 – 21 martie vor fi afișate listele cu candidații înmatriculați, locurile rămase libere și copiii neînscriși după prima etapă.

Locurile rămase libere după prima etapă și procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afișate, la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, pe 23 martie.

Cererile de înscriere, în această etapă, vor fi depuse la secretariatul școlii în perioada 24 martie – 3 aprilie. Listele finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate pe 10 aprilie.

Cererile părinților care nu au reușit să își înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului școlar și soluționate în perioada 14 – 17 aprilie.

Copiii de 7 ani care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2014 – 2015 pot fi înscriși direct în clasa I.

În perioada 23 februarie – 13 martie 2015, vor fi depuse solicitările de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copilului la școala de circumscripție, iar între 23 martie și 3 aprilie se depun solicitările de înscriere părinții care solicită înscrierea în altă școală decât cea de circumscripție.

Cererile de înscriere la școala de circumscripție se soluționează în perioada 16 – 20 martie, iar la altă unitate, în intervalul 7 – 9 aprilie.

Pe 10 aprilie vor fi afișate la fiecare școală listele finale ale copiilor înscriși în clasa I.

Ministerul Educației a aprobat, pentru anul școlar 2014 – 2015, 665.000 de locuri în grădinițe, 925.000 de locuri în învățământ primar, 830.000 în învățământ gimnazial (din care 810.000 în învățământ cu frecvență – zi și 20.000 în învățământ cu frecvență redusă), 180.000 în învățământul liceal și 51.000 în învățământul profesional.

 

 

Surpriză URIAŞĂ la FCSB. Becali, negocieri de ultimă oră cu antrenorul momentului din Liga I....
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasa vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Ce se întâmplă cu SALARIILE din Sănătate şi Educaţie. Gabriela Firea a dat vestea REA
Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, nu şi numirea ca...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Raluca Turcan, anunț pentru sute de mii de angajatori. Noua obligație pe care o au
Moment de infarct dezvăluit de Dan Dotson, de la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un...
Vestea ȘOC a momentului despre Roxana Dobre. Ce a pățit soția lui Florin Salam. Dramatic!
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
A venit SFÂRŞITUL erei benzinei. Anunţul a fost făcut chiar de marii producători de petrol
Inchide