Înscrierile pentru proiectul OCHELARI PENTRU VÂRSTA A TREIA. Dosarele se depun la CSMB din Drumul Taberei. Pensionară: Am fost și în Grecia, acum am venit să beneficiez și de ochelari

Redactor:
Firuta Flutur
Înscrierile pentru proiectul OCHELARI PENTRU VÂRSTA A TREIA. Dosarele se depun la CSMB din Drumul Taberei. Pensionară: Am fost și în Grecia, acum am venit să beneficiez și de ochelari
Ajutor de 250 de lei pentru pensionarii care vor să-și cumpere ochelari. Vezi condițiile care trebuie îndeplinite pentru a deconta o pereche de ochelari noi

Proiectul „Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” este dedicat pensionarilor bucureșteni cu venituri reduse. Dosarele vor putea fi depuse la punctul de lucru al CSMB din Drumul Taberei, începând de luni, 17 septembrie 2018. Zeci de pensionari s-au prezentat încă din prima zi pentru a primi 250 de lei pentru achiziționarea ochelarilor de vedere.

Spre bucuria angajaților de la Centrul pentru Seniori din București (CSMB), pensionarii nu au mai dat buzna, cum s-a întâmplat în cazul vacanțelor în Grecia. Doar câteva zeci de bătrâni au bătut, luni dimineață, Drumul Taberei. Fănica Neacșu, o pensionară care tocmai s-a întors din Grecia – excursie pe care a primit-o tot prin intermediul CSMB – a fost printre primii.

„A fost extraordinar în Grecia, vreau să transmit mii de mulțumiri. Am fost și la plajă, că era păcat să nu merg. Acum am venit să beneficiez și de ochelari, că am pensia mică și nu-mi permit să-mi cumpăr. În Grecia am fost în seria a doua, iar acum cu pensia pe care o am, mă încadrez și în proiectul pentru ochelari”, a mărturisit pentru Mediafax femeia, încântată că a mai prins o gratuitate de la primărie.

Cei mai mulți dintre pensionarii care s-au prezentat luni la CSMB au avut parte și de surprize, din cauză că nu s-au informat suficient. De exemplu, foarte puțini dintre ei știau că banii nu se dau în mână, ci se depun într-un cont bancar, pe care beneficiarul trebuie să-l depună la dosar. În plus, au fost și pensionari care nu s-au încadrat pentru că aveau pensia prea mare.

Alții, mai norocoși, s-au încadrat la limită. „M-am pregătit foarte bine, mi s-a spus de la ghișeu că voi beneficia de 250 de lei. Cu pensia m-am încadrat la limită, pentru că iau 1.137 de lei în mână, iar pragul pentru ochelari este de 1.162 de lei”, a precizat Cornelia, o pensionară în vârstă de 70 de ani.

Au existat și pensionari care credeau că vin direct la control, iar primăria le va da ochelarii pe loc.

„În primul rând, oamenii trebuie să înțeleagă că nu noi le facem ochelari și nici nu vin aici să le dăm banii, și apoi să-și facă ochelarii. Aceștia trebuie mai întâi să meargă să-și achiziționeze perechea de ochelari, și în baza documentelor solicitate de noi, vor primi banii aferenți”, a precizat pentru Mediafax Alexandra Dobre, director CSMB.

Beneficiarii sumei de 250 de lei trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– să aibă vârsta minimă de 50 de ani,

– nu trebuie să aibă pensia sau veniturile cumulate din pensii mai mari de 1.162 de lei net,

– trebuie să aibă domiciliul sau reședința în București de minim cinci ani

– se solicită prescripția de la medicul specialist

– trebuie să aducă factura fiscală din care să reiasă că este beneficiarul

– pensionarii trebuie să vină și cu un extras de cont, pentru că banii se pot ridica doar prin bancă.

„Prin acest program ne propunem să ajutăm cât mai mulți pensionari din București care au probleme de vedere, dar care, din cauza problemelor financiare, nu își permit să își achiziționeze o pereche de ochelari. Ca autoritate locală, avem obligația să ne implicăm în problemele comunității și să fim alături de categoriile sociale vulnerabile. Astfel, prin acest proiect dedicat seniorilor din Capitală, vom deconta suma de 250 de lei pentru achiziția unei perechi de ochelari de vedere, fiecărui pensionar domiciliat în București care are pensia mai mică decât salariul minim net pe economie. Doresc să subliniez că nu sunt locuri limitate, iar toți aceia care care îndeplinesc condițiile prevăzute de regulamentul proiectului se pot încadra în program”, a anunțat primarul general Gabriela Firea.

Astfel, suma respectivă va fi achitată o singură dată unui beneficiar, în termen de 45 de zile de la depunerea dosarului, la punctul de lucru situat pe Bd. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6, București (mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 – Stația RATB „Drumețul”; program: luni – joi, între orele 9:00 – 15:00).

Dosarul trebuie să conțină următoarele documente:

a) cerere tip disponibilă pe site-ul www.cs-mb.ro sau la sediul instituției;

b) copie conformă cu originalul a actului de identitate (C.I sau B.I.), valabil la data depunerii cererii;

c) copie conformă cu originalul a recomandării medicului specialist din care să reiasă necesitatea ochelarilor pentru beneficiar;

d) copie conformă cu originalul a facturii fiscale pe numele beneficiarului și a dovezii de plată (bon fiscal ștampilat sau chitanță) în baza cărora s-au achiziționat ochelarii de vedere,de la orice operator economic;
e) copie conformă cu originalul a talonului de pensie din luna anterioară depunerii cererii;

f) extras de cont emis de bancă din care să reiasă titularul contului și IBAN-ul, pe numele solicitantului; în cazul în care titularul contului nu este solicitantul, se va prezenta o împuternicire notarială pentru virarea sprijinului financiar în contul unui terț.

 

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
De azi începe VACCINAREA. Cât costă un vaccin dacă vrei să îl iei de la...
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ASTA a fost cea mai mare slăbiciune a lui Ceaușescu! Se întâmpla într-o cameră capitonată...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Îi apăreau mereu pete negre în bucătărie și nu înțelegea ce se întâmplă. Ulterior, femeia...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
SECRETUL teribil ascuns în fructele de SMOCHIN. Dacă ai mâncat vreodată, trebuie să afli ce...
Lista școlilor care SE ÎNCHID! Au fost descoperite focare de coronavirus. Informații oficiale
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
Inchide