Înșelătorie cu scutece. Mai multe mămici, păcălite pe internet

 Înșelătorie cu scutece. Mai multe mămici, păcălite pe internet
Publicat: 12/07/2017, 17:52

Mai multe mămici din Iași au sesizat Poliția după ce și-au dat seama că au fost înșelate de două femei din Gorj, mămicile fiind ademenite pe rețelele de socializare cu oferte la baxuri de scutece cu prețuri chiar și de trei ori mai mici decât pe raftul magazinelor. Anunțurile au fost publicate pe grupuri de facebook dedicate persoanelor cu copii mici, iar sute de persoane din toată țara ar fi căzut în plasa celor două femei.

„Erau grupuri de genul vânzări din diferse localități, chiar și din Iași. Apăreau tot felul de oferte super tentante. Inițial nu am fost super încântată de ideea de a da banii în avans, pentru că acesta era singurul dezavantaj, să le dai banii în avans, să le plătești ofertele. Aveau termen de livrare undeva 25 – 40 de zile lucrătoare”, a declarat Alina Andrieș, una dintre mamele cele care au venit miercuri să depună o plângere la Poliție.

Femeie a spus că a primit comanda după cinci luni și, crezând să este o ofertă „super bună”, a încercat din nou, fără rezultat, însă.

„A durat în jur de 5 luni până a venit comanda. Deși țineam legătura cu cineva, banii i-am virat în contul altei persoane. Când am primit comanda după 5 luni a venit cu compensații,
cadouri și automat m-am gândit că e o ofertă super bună și am mai dat o comandă. De pe 21 februarie de când am achitat până în momentul de față nici măcar explicații nu am mai primit, nici la telefon nu răspund”, a continuat Alina Andrieș.

Altă femeie a explicat că a fost ademenită cu explicații, astfel că, deși comanda a întârziat, a continuat să comande scutece ieftine și chiar a recomandat cunoștințelor să cumpere de pe acest grup.

„Totul a început anul trecut când am făcut o comandă pentru niște prieteni. Mi-a spus doamna că s-au blocat banii și s-a blocat marfa în vamă. Mi-a restituit banii, de aceea am prins și curaj să mai comand. Anul trecut în toamnă am făcut o nouă comandă, atunci mi-a spus la fel, că s-a oprit în vamă, că a fost cu înghețul, că a fost cu zăpada, normal că am crezut, pentru că toată țara era înghețată. Am primit comanda anul acesta prin februarie-martie și văzând pe internet că s-au livrat și celelalte colete am prins curaj și am mai comandat. Am mai rugat pe cineva să depună comandă pentru că păreau foarte bune ofertele. Mai multe mămici au început să recomande, oameni de încredere, dacă se făcea panaramă primeam banii înapoi, totul părea foarte ok”, a declarat una dintre mame, sub protecția anonimatului.

Femeia a continuat spunând că de prin luna feburarie au început să nu mai ajungă comenzile, iar mamele au început să își ceară banii înapoi. Mai mult, erau anunțate oferte în care era explicat faptul că dacă nu ajunge comanda, banii vor fi restituiți, iar în plus clienții vor primi și 50% din sumă.

„Au revenit cu o nouă comandă, cu o livrare mai rapidă, numai că dădeam bani mai mulți, oricum mult mai puțin față de ce era în magazin și asta ne-a tras. Au apărut oferte, cadouri, concursuri. Eu am de recuperat 2.000 de lei. În magazin un bax de pamperși era 100 și ceva de lei și ele vindeau două-trei baxuri cu aceași sumă sau chiar mai puțin”, a explicat femeia.

De fiecare dată când mămicile au întrebat de unde sunt aduși pamperșii, li s-a spus că există un contract cu firme din Polonia și Ungaria, iar vina pentru faptul că nu se livrează la timp ar aparține curierilor.

Femeile nu cred că își vor mai putea recupera banii, însă au decis să depună plângere la poliție.

„La sediul Inspectoratului Județean de Poliție s-au prezentat 14 persoane care au reclamat faptul că sunt victime ale unei posibile infracțiuni de înșelăciune prin intermediul internetului. În urma primirii plângerilor polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a declarat subinspector Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Polițiștii recomandă ca în momentul în care vrem să facem cumpărături pe internet să achiziționăm produse de pe site-uri de profil și să alegem varianta plății la primirea coletului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Povestea emoționantă a câțelului care își aștepta stăpânul în ploaie la stația de metrou Unirii
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l...