Instanța a decis: Firma care a deținut televiziunea OTV să intre în faliment și dizolvare

Instanța a decis: Firma care a deținut televiziunea OTV să intre în faliment și dizolvare
Publicat: 23/04/2014, 14:14
Actualizat: 27/03/2019, 10:13

Societatea Mamitzu Production SRL a solicitat Tribunalului București (TB), pe 30 noiembrie 2011, deschiderea procedurii insolvenței în cazul societății Ocram Televiziune SRL, potrivit datelor publicate pe site-ul TB. Materia juridică în acest caz este falimentul.

Pe 28 martie 2012, Tribunalul a deschis procedura generală a insolvenței în cazul societății Ocram Televiziune SRL.

Pe de altă parte, pe 26 martie, Tribunalul București a admis cererea administratorului judiciar Acsis Solv IPURL de confirmare a planului de reorganizare.

„În baza art.107 al.1 lit.B din Legea nr. 85/2006, dispune începerea procedurii falimentului și sistarea stării de observație. În temeiul art.107 alin.2 din L.85/2006: Dispune dizolvarea societății debitoare SC Ocram Televiziune SRL. Încetează atribuțiile administratorului judiciar desemnat în cauză și dispune ca plata retribuției acestuia de 10.000 lei exclusiv TVA să fie achitată din averea debitoarei. Numește lichidator judicar pe Acsis Solv IPURL, cu o retribuție lunară de 2.000 lei, exclusiv TVA”, se spune în hotărârea instanței.

Conform aceleiași hotărâri, lichidatorul judiciar a trebuit să notifice toți creditorii societății, în termen de 5 zile de la intrarea în faliment. Notificarea trebuie să cuprindă: termenul limită pentru înregistrarea creanțelor născute după deschiderea procedurii falimentului în vederea întocmirii tabelului suplimentar la 26.05.2014; termen de verificarea creanțelor, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului suplimentar la 26.06.2014; termen pentru întocmitea tabelului consolidat la 26.07.2014.

Toate declarațiile de creanță vor fi însoțite de acte doveditoare și vor fi supuse verificării, cu excepția celor constatate prin titluri executorii și a celor admise în tabelul definitiv.

De asemenea, instanța a ordonat lichidatorului judiciar să sigileze și să inventarieze bunurile din averea Ocram Televiziune SRL. Evaluarea bunurilor din averea debitoarei se va face în bloc, cât și individual, în conformitate cu standardele internaționale de evaluare și ținându-se seama de valoarea de piață în definiția dată de Comitetul Internațional pentru Standarde de Evaluare și de Grupul European al evaluărilor de Active.

Lichidarea bunurilor din averea debitoarei va începe de îndată după finalizarea inventarierii și evaluării, iar vânzarea lor se va face în condițiile articolului 116-118 din Lege. Valorile imobiliare vor fi vândute în condițiile Legii nr. 297/2004. Fondurile obținute din vânzarea bunurilor de debitoare vor fi distribuite în ordinea stabilită de art. 121 din Lege, iar creanțele stabilite în cazul falimentului se vor plăti conform art. 123 din Lege.

În termen de 30 de zile de la numire, lichidatorul va întocmi un program de administrare a lichidării, iar, la fiecare 3 luni, calculate de la data începerii lichidării, va prezenta comitetului creditorilor un raport asupra fondurilor obținute din lichidare, respectiv un plan de distribuire către creditori, plata remunerației sale și a celorlalte cheltuielile.

După ce bunurile din averea debitoarei au fost lichidate, lichidatorul judiciar va întocmi un Raport final de activitate și îl va comunica tuturor creditorilor, debitoarei (Ocram Televiziune SRL) și va fi afișat la ușa instanței. După soluționarea eventualelor contestații, la raportul final și aprobarea lui de judecătorul sindic, lichidatorul judiciar va efectua distribuirea finală a tuturor fondurilor din averea debitoarei, iar fondurile nereclamate în termen de 30 de zile de cei îndreptățiți vor fi depuse în contul prevăzut de art. 4 alin. 4 din Lege.

La rămânerea ca irevocabilă a hotărârii de deschidere procedurii falimentului, toate actele și corespondența emise de debitoare și lichidatorul judiciar vor cuprinde, în mod obligatoriu și cu caractere vizibile, în limbile română, engleză, franceză mențiunea „În faliment”.

Următorul termen în acest dosar aflat pe rolul Tribunalului București este 10 septembrie 2014.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a retras licența televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, în conformitate cu legislația audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

Societatea Ocram Televiziune SRL, care deținea licența televiziunii OTV, nu a făcut dovada plății unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislației audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 și 2012.

OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la CNA, începând din anul 2009 și până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvență.

Din 22 ianuarie 2013, Dan Diaconescu, cel care deținea OTV, a încercat de mai multe ori să reia emisia postului, însă fără succes.

La momentul retragerii licenței, asociații Ocram Televiziune SRL erau: Dan Diaconescu – asociat principal (80,1%) și GMG Media Box SA (19,9%).

Acționarii GMG Media Box SA erau la momentul respectiv: PSV Company SA (99,996%), Sorin Enache și Constantin Druică (cu câte 0,002%), iar acționarii PSV Company SA erau: Elbahold Limited (Cipru) – 54,422728%, Asociația salariaților din SNP Petrom SA (25 asociați) – 25%, PSV Company SA – 10,010714% și acționari persoane fizice (8577) – 10,566558%. Acționar unic al Elbahold Limited (Cipru) era Berhill Limited (Cipru), al cărei acționar unic era atunci Luca Liviu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine