Intervenție spectaculoasă pentru salvarea a 17 turiști blocați în telecabina de la Cetatea Devei. FOTO și VIDEO

Publicat: 27/08/2017, 18:57
Actualizat: 30/08/2017, 16:41

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, cei 17 turiști au rămas blocați, duminică, în telecabina de la Cetatea Devei, la urcare, la aproximativ 20 de metri de la plecare. Două echipaje de pompieri i-au coborât pe turiști din cabină folosindu-se de o scară culisabilă.

„În telecabina blocată se aflau 17 turiști, dintre care doi copii de 6 și 7 ani, nouă femei și șase bărbați. Două echipaje de la Detașamentul din Deva au acționat cu o scară culisabilă pentru coborârea în siguranță a turiștilor aflați în telecabina blocată la aproximativ opt metri de sol. Niciun turist nu avea probleme de sănătate. Din cauza terenului accidentat, operațiunea s-a desfășurat destul de dificil”, transmite ISU Hunedoara.

Inițial, tehnicienii au încercat să remedieze defecțiunea apărută la telecabină, dar nu au reușit. Turiștii au fost evacuați după aproximativ o oră cu scara.

Deocamdată nu se știe cauza pentru care telecabina s-a blocat la urcare, acest lucru urmând să fie stabilit de o echipă tehnică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase