Învățătoare din Satu Mare, reținută după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen / Contractul de muncă al agresoarei a fost desfăcut / Ce spune ministrul interimar al Educației

Învățătoare din Satu Mare, reținută după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen / Contractul de muncă al agresoarei a fost desfăcut / Ce spune ministrul interimar al Educației
Publicat: 12/09/2019, 14:58

UPDATE Breaz spune că învățătoarea din Satu Mare a trecut testul psihologic: Certificatul a fost pozitiv

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a spus că profesoara care a atacat doi elevi cu spray paralizant la o școală din Satu Mare a făcut testul psihologic, pe care îl efectuează toate cadrele didactice, iar certificatul eliberat în urma procedurii a aratat că poate preda la clasă.

„Singurele lucruri și informații pe care le dețin este că și-a mai dat demisia în mijlocul anului, a lăsat clasa fără copii. Și-a dat demisia, a plecat din învățământ, a revenit vara, a dat din nou concurs și s-a intors la catedra. Am avut informații cum că a mai plecat de la ore în anii trecuți, lăsând copiii nesupravegheați. Această profesoară nu are ce să caute la catedră”, a declarat ministrul interimar al Educației, la Digi24.

Daniel Breaz spune că certificatul eliberat în urma testării psihologice a învățătoarei arată că aceasta poate preda elevilor.

„Anual se face o testare psihologică, facem testarea, și eu sunt cadru didactic. Surprindător, certificatul respectiv a fost pozitiv. Nu pot să spun punctul de vedere vizavi de o decizie a unui psiholog, a unui medic. Dânșii stiu, am făcut și eu astfel de testări profesionist, dar decizia de a elibera un certificat pe baza testării resepctive, care îți dă posibilitatea să intri la clasă, să predai, aparține celor care se ocupă de aceste testări”, a mai spus Breaz.

Precizările vin după ce o învățătoare a fost reținută după ce a atacat, miercuri, cu spray paralizant, doi elevi care îi deranjau ora, la școala gimnazială din Santău (Satu Mare). Cei doi elevi au fost duși la dispensar, dar nu au avut nevoie de spitalizare. Purtătorul de cuvânt al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat, pentru MEDIAFAX, că învățătoarei i s-a desfăcut contractul de muncă începând de joi.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat, pentru MEDIAFAX, că învățătoarei i s-a desfăcut contractul de muncă începând de joi.

Clasa în care preda aceasta a fost preluată de un alt cadru didactic.

Despre învățătoare, Adriana Dinga spune că a fost angajată cu normă întreaga, ca suplinitor, cu contract de muncă pe perioadă determinată, de un an, în urma concursului organizat de Inspectorat în 4 septembrie.

„Ca și reacție violentă nu știu să vă spun, dar au fost situații în anii trecuți în care a fost încadrată pe post tot ca suplinitor, la alte școli, dar a cerut desfacerea contractului de muncă înainte de terminarea anului școlar”, a afirmat Dinga.

Învățătoarea a fost reținută după ce a atacat, miercuri, cu spray paralizant, doi elevi care îi deranjau ora, la școala gimnazială din Santău.

Cei doi elevi au fost duși la dispensar, dar nu au avut nevoie de spitalizare.

Știrea inițială. O învățătoare din Satu Mare a fost reținută după ce a atacat doi elevi, de 6 respectiv 7 ani, cu spray lacrimogen, deoarece îi deranjau ora.

O învățătoare din Satu Mare a fost reținută pentru rele tratamente aplicate minorului și purtare abuzivă și urmează să fie prezentată, joi, instanței, după ce a atacat, miercuri, cu spray paralizant doi elevi care îi deranjau ora.

Purtătorul de cuvânt al IJP Satu Mare, Paula Cochera, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul a avut loc la școala gimnazială din Santău.

Aici, o învățătoare a atacat cu spray lacromigen doi elevi, de 6 și 7 ani.

„Am fost sesizați că o învățătoare la oră a pulverizat spray lacrimogen către doi elevi, de 6 și 7 ani, unul în clasa pregătitoare și altul în clasa a I-a pe motiv că au deranjat la oră. Femeia a fost reținută și urmează să fie prezentată instanței pentru măsurile legale”, a declarat Cochera.

Cei doi elevi au fost duși la dispensar, dar nu au avut nevoie de spitalizare.

În urma incidentului, toată școala a fost evacuată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”