Investigație la Therme, după patru sesizări privind discriminarea

Investigație la Therme, după patru sesizări privind discriminarea
Publicat: 04/02/2016, 08:52

Potrivit lui Asztalos Csaba, două familii au sesizat CNCD că au fost discriminate în momentul în care au încercat să intre în centrul Therme. Membri ai acestor familii au sesizat faptul că stăteau la coadă pentru a-și achiziționa bilete pentru a intra în centrul Therme, moment în care un grup de zece agenți de pază i-ar fi scos de la coadă și le-ar fi explicat că nu pot să intre, informează zf.ro. Persoanele respective spun că au solicitat să stea de vorbă cu cineva din conducerea centrului Therme pentru a li se da o explicație, dar li s-a spus că nu este nimeni din conducere acolo. Ulterior, li s-ar fi cerut să plece.

Asztalos Csaba a mai spus că în acest caz, marți, au avut loc audieri, la care au fost prezenți atât avocații centrului Therme și avocații societății care asigură paza la acest complex, cât și una dintre persoanele care au depus plângerile în acest caz, reprezentându-i și pe ceilalți reclamanți. Cu acest prilej, au fost depuse înscrisuri și au fost date declarații. Până pe 9 februarie, aceștia pot să depună și alte înscrisuri la dosar, după care plângerile vor fi analizate de CNCD.

Dacă se va ajunge la concluzia că în acest caz a fost vorba despre discriminare, reprezentanții centrului Therme riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.

Printre persoanele care au sesizat CNCD în acest caz se numără și Mihai Neacșu, directorul Centrului Național de Cultură al Romilor, potrivit informațiilor MEDIAFAX.

De cealaltă parte, reprezentanții centrului Therme au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că „accesul pe proprietatea Therme București a fost restricționat unui număr de 70 de persoane”.

„Cele mai frecvente încălcări ale regulamentului, care au condus la restricționarea accesului în locație, au fost: limbaj nepotrivit și licențios, injurii la adresa altor clienți și la adresa personalului, fumatul în zone interzise (la dușuri sau în piscine), încălcarea regulamentului de utilizare al saunelor sau accesul în incita centrului în ținuta de stradă. Therme București a solicitat companiilor de pază și protecție responsabile de respectarea regulamentului să motiveze măsurile luate față de acești vizitatori”, au spus reprezentanții centrului Therme. Aceștia au precizat că regulamentul este un document public, fiind disponibil pe site-ul Therme București, pe pagina sa de Facebook și în incinta complexului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase