Ioan Mircea Pașcu anunță că a fost informat că i s-a retras candidatura pentru comisar UE interimar

Ioan Mircea Pașcu anunță că a fost informat că i s-a retras candidatura pentru comisar UE interimar
Publicat: 11/09/2019, 10:08

„Ultima oră: am fost informat de na Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, ca a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau nota și ma conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă! Voi reveni …”, a scris Ioan Mircea Pașcu, miercuri, pe Facebook.

Anterior, președintele Comisiei CONT Monica Hohlmeier i-a transmis o scrisoare președintelui PE David Sassoli în care îi transmite că nu ar trebui să accepte numirea celor doi comisari interimari, printre care și Ioan Mircea Pașcu. Ea invocă faptul că ar fi costuri de 2 milioane euro pentru ambii comisari.

Și liderul grupului PPE în Parlamentul European Manfred Weber a solicitat Guvernului României să urmeze exemplul Executivului estonian și să nu mai propună comisar european interimar, pentru restul de mandat.

Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat, marți, portofoliile pentru comisarii europeni propuși de statele membre ale UE. Rovana Plumb urmează să fie comisar european pe portofoliul transporturi.