Iohannis a convocat CSAT pentru rectificarea bugetară, pe 4 septembrie

Iohannis a convocat CSAT pentru rectificarea bugetară, pe 4 septembrie
Publicat: 24/08/2018, 10:34
Actualizat: 26/03/2019, 05:01

„Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării a inițiat procedurile pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificând în acest sens și Ministerul Finanțelor Publice în data de 21 august a.c. Conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului este nevoie de consensul membrilor acestuia. Întrucât nu toți membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, președintele României, Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru data de marți, 4 septembrie a.c., ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018”, se arată într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Administrația Prezidențială a ținut să precizeze că Secretariatul CSAT a respectat procedurile de lucru ale Consiliului, stabilite prin legea și regulamentul de organizare și funcționare.

Guvernul a trimis, marți seara, președintelui României solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței CSAT în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că Guvernul a cerut convocarea de urgență a ședinței CSAT pentru a putea adopta rectificarea bugetară, deoarece președintele Klaus Iohannis „nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp” să facă acest lucru.

„Rectificarea bugetară este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul ședinței de astăzi (joi – n.r.). Din păcate, președintele României nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru analizarea și avizarea primei rectificări bugetare din acest an, deși proiectrul se află în dezbatere publică încă de pe data de 6 august”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței Executivului.

Foto: Hepta