Iohannis la Suceava: PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii

Iohannis la Suceava: PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii
Publicat: 16/10/2019, 11:32

Iohannis a felicitat autoritățile din Suceava pentru inaugurarea noului ambulatoriu integrat de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, spunând că are toată aprecierea pentru această inițiativă locală care „demonstrează cum o administrație responsabilă orientată către cetățean a reușit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă”, în care pacientul să fie tratat în condiții pe care le-ar numi „normale”.

„Cu atât mai importantă este această realizare, cu cât vine într-un context în care guvernarea PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii! În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidențiat reformat, iar eșecul guvernării PSD în ceea ce privește măsurile asumate în Programul de Guvernare pe sănătate este evident. Avem, iată, la Suceava un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc și îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în țară. Extinderea și modernizarea acestui ambulatoriu și vreau să se știe foarte clar, s-au făcut cu fonduri de la Consiliul Județean și cu fonduri europene. Inversarea piramidei serviciilor de sănătate este o prioritate pentru sistemul de sănătate românesc, în vederea îmbunătățirii performanței, dar și a sustenabilității”, a afirmat președintele.

Potrivit lui Iohannis, asistența medicală spitalicească, predominantă în România, dovedește o structură a sistemului sanitar perimată și generatoare de costuri pe care țara nu și le permite, aceasta fiind concluzia generală a experților și a rapoartelor asupra sistemului de sănătate românesc.

„Regândirea structurii asistenței medicale, prin prioritizarea medicinei primare, preventive și de ambulatoriu, inclusiv prin alocări financiare mai mari acestor domenii, reprezintă soluția pentru a aduce sistemul de sănătate din România în parametri normali. Am subliniat aceste aspecte ori de câte ori am avut ocazia, solicitând decidenților să acționeze. Din nefericire, guvernarea PSD nu a făcut altceva decât să pună din condei măsuri într-un program de guvernare cu care i-a amăgit pe români, însă a rămas repetentă la implementare”, a adăugat șeful statului.

Iohannis a spus că medicina primară și cea de ambulatoriu constituie piatra de temelie a oricărui proiect de modernizare a sistemului de sănătate în direcția sustenabilității, a performanței și, în definitiv, a traiectoriei europene: „a trata pacienții în ambulatoriu conduce la degrevarea spitalului de anumite sarcini, la reducerea costurilor, cu beneficii pentru pacient, comunitatea medicală și sistemul de sănătate. Pacientul va beneficia de un serviciu medical de calitate, atunci când are nevoie și acolo unde are nevoie, personalul medical din ambulatoriu își va putea desfășura activitatea într-un spațiu modern și dotat foarte bine, aici, la dumneavoastră, iar cel din spital se va putea concentra asupra acelor pacienți care într-adevăr necesită spitalizare. Pe scurt, acest nou ambulatoriu integrat de specialitate aduce respect pentru pacient și pentru întregul personal medical!”.

Președintele Klaus Iohannis a participat la inaugurarea ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, construit în mai puțin de un an.

Autoritățile locale spun că este vorba despre cel mai modern ambulatoriu din spitalele de stat, având toate specialitățile integrate, cu circuit separat pentru copii.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că ambulatoriul a costat 7,3 milioane de euro, din care 5,2 milioane de euro a fost construcția, iar restul aparatura. Din suma totală, 5,3 milioane de euro au venit din fonduri europene, iar restul de la autorități și din banii spitalului. Ambulatoriul se întinde pe 4.100 de metri pătrați și are 23 de cabinete medicale.

„Să nu se teamă nimeni de descentralizare”, a spus Flutur.

La finalul inaugurării, președintele și autoritățile au plantat un copac în curtea spitalului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Revoltător! Cum justifică Luis Fabian crima de la Padina: 'Trebuie să înghit eu?!'
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
Boala CRUNTĂ cu care se luptă Anca Serea de ani buni: „Deseori, mi-e foarte rău...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Premierul Slovaciei a fost împușcat la Handlova. Prima imagine cu atacatorul
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Lege pentru toate FEMEILE din România. Devine obligatoriu în fiecare județ
Pensiile pe luna iunie. Cine primește banii mai repede
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×