Iohannis: Luni, cel mai târziu marți, voi desemna un premier / Despre anticipate: Guvernul interimar Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil

Iohannis: Luni, cel mai târziu marți, voi desemna un premier / Despre anticipate: Guvernul interimar Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil
Publicat: 11/10/2019, 14:55

14:53 Iohannis, replică pentru Dăncilă: Nu vor exista tăieri de pensii și salarii

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca reacție la afirmațiile Vioricăi Dăncilă, că nu vor exista tăieri de pensii și salarii. „Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a pesediștilor”, a adăugat șeful statului.

Citiți în continuare…

ORA 14:47 Iohannis, despre anticipate: Guvernul interimar Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil

Klaus Iohannis a declarat că nu pot fi organizate alegeri anticipate pentru că ar fi greu de întrunit condițiilele constituționale. Șeful statului a precizat că varianta anticipatelor ar însemna că Guvernul Dăncilă ar rămâne interimar în funcție, ceea ce este inacceptabil.

„Este o discuție în spațiul public pe care vreau s-o lămuresc în aceast fază. Alegerile anticipate. Am declarat și ieri și pot declara și azi, personal, eu sunt în favoarea alegerilor anticipate, dar după prezidențiale. În Constituție spune foarte clar – se poate dizolva Parlamentul, dacă două propuneri de premier sau de guvern succesive pică în Parlament. Astfel de condiții se întrunesc greu”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Cotroceni, la finalul consultării cu partidele parlamentare.

Șeful statului a adăugat că un Guvern interimar Dăncilă ar arunca țara într-un haos de nedescris.

„Sunt dispus să mă implic, după prezidențiale, într-o discuție onestă, așezată, corectă cu toate partidele politice să găsim o soluție. Dacă ar pica două propuneri pe care le-aș face imediat în perioada următoarea, atunci acest guvern interimar Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil și de neimaginat și ar rămână în funcție până s-ar organiza acele alegeri anticipate, adică în primăvară. Acest scenariu nu poate fi luat în considerare, fiindcă ar adânci România într-un haos de nedescris”, a conchis Iohannis.

ORA 14:45 Iohannis: Luni, cel târziu marți voi desemna un premier

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după consultările cu reprezentanții partidelor parlamentare, că „luni, cel târziu marți” va desemna un nou prim-ministru. El a ținut să precizeze că nu va mai nominaliza „un personaj de la PSD” pentru șefia Guvernului.

„Consultările de azi (vineri – n.r.) vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie de făcut. Luni, cel târziu marți voi desemna un premier care veni în Parlament cu o propunere de guvern. Nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesediști pentru guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

El a afirmat că un nou guvern trebuie instalat urgent.

„E nevoie de un guvern care pregătește bugetul pentru anul viitor, pentru 2020, e nevoie de un guvern care închide cu responsabilitate bugetul pe anul 2019. În acest context, e important de subliniat și avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat. E nevoie de un guvern, urgent, care vine și repară greșelile făcute de PSD în economie”, a adăugat șeful statului.

Știrea inițială. „Ieri a trecut moțiunea de cenzură și a picat Guvernul Dăncilă, un guvern eșuat și derutat. Este foarte bine așa, că a trecut moțiunea de cenzură. Astăzi am convocat prima rundă de consultări cu partidele și ca să încep cu sfârșitul, PSD a confirmat că nu a înețeles nimic, au lipsit de la consultări, adică au lipsit nemotivat, adică au chiulit. E nevoie urgent să fie un guvern de tranziție. De ce spun că este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern? Fiindcă orice zi în plus cu acest guvern interimar pesedist este o zi pierdută pentru România și pentru români”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că preferă un guvern politic, nu unul tehnocrat.

„Eu prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție decât un guvern politic. Astăzi s-au prezentat partidele și PNLm, care a venit primul la ora 11.00, a spus clar și răspicat, PNL e dispus să preia guvernarea, chiar dacă este complicat, chiar dacă se anunță un parcurs dificil. Celeltalte formațiuni care au venit, toate au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o astfel de abordare. Așa că este destul e clar de pe acum că ne îndreptăm spre un guvern PNL, sau un guvern în jurul PNL, urmând în zilele următoare să se clarifice aceste nuanțe”, a mai spus președintele Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”