Iohannis RESPINGE propunerea lui Ponta pentru Transporturi. NOUA NOMINALIZARE făcută de premier

Președintele Klaus Iohannis i- a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului.

În replică, premierul Victor Ponta a spus că președintele nu are competență să evalueze acest lucru, el fiind profesor. Noua propunere a PSD pentru Transporturi este Iulian Matache, actual secretar de stat. Anunțul a fost postat de premier pe Twitter.

„Curtea Constituțională a spus că are dreptul să respinsă o dată, orice altă propunere voi face trebuie să o accepte. Portofoliul de la Transporturi este al PSD. Mâine la CEX se va stabilli cine va fi. Sincer, nu credeam că ne întoarcem la vremurile cu Traian Băsescu. Chestii de ambiție, că altfel…Până la urmă mă gândeam pe cine a avut PNL la Transporturi, pe Ludovic Orban, hai să fim serioși. Cred că de o sută de ori mai bun Fifor. Iohannis e profesor de istorie(sic!), e competent sau ce? Mă îndoiesc ca Iohannis este specialist in Transporturi”, a comentat Ponta.

Potrivit unei decizii a Curții Constituționale, președintele poate refuza numirea unui ministru la propunerea premierului, acesta din urmă fiind obligat să vină cu o altă nominalizare.

Cine e Mihai Fifor

Mihai-Viorel Fifor este senator de Dolj, președintele Comisiei pentru transporturi și energie și conduce PSD Craiova din 2010. În martie 2014, Fifor a fost ales președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana.

Fifor și-a început cariera în anul 1994, ca cercetător științific principal la Institutul de Cercetări socio-umane „C.S. Nicolăescu-Plopșor” din Craiova, unde a lucrat până în 2001.

În perioada 2001-2005 a condus Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din județul Dolj, iar apoi, timp de patru ani, a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

În anul 2009, Fifor a fost numit secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor (MAI) și tot pe parcursul acelui an și-a început un nou mandat la muzeu, unde a stat până în mai 2012, când s-a întors pe poziția de secretar de stat la MAI (în guvernarea Victor Ponta), pe care a deținut-o până la alegerile din decembrie.

Fifor are o licență în Filosofie, terminând în 1994 Facultatea de Litere și Istorie a Universității Craiova, iar după un an a dobândit un master în literatura română. În anul 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie socială, tot la Universitatea Craiova.

Ulterior, el a urmat un masterat în Managementul Afacerii Publice la SNSPA (2007), iar în 2009 a studiat Managementul afacerilor interne, la Colegiul Național de Afaceri Interne al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, precum și Securitate și bună guvernare, la Colegiul Național de Apărare.

Postul de ministru al Transporturilor este vacant de mai bine de o săptămână, când Ioan Rus a demisionat în urma declarațiilor sale referitoare la românii din străinătate. Rus a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate și despre cât câștigă aceștia muncind în construcții, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că „de banii ăștia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”. Rus a fost numit ministru al Transporturilor în iunie anul trecut.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Este o veste devastatoare. Un celebru actor a murit la doar 38 de ani
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ