Ion Cristoiu face acuzații grave: Șeful STS nu demisionează pentru că îl are la mână pe Iohannis

Redactor:
Gabriela Antoniu
Ion Cristoiu face acuzații grave: Șeful STS nu demisionează pentru că îl are la mână pe Iohannis
Analistul politic Ion Cristoiu acuză deprofesionalizarea instituțiilor de forță scoasă la iveală de cazul Alexandra, punerea în scenă a unui nou moment Colectiv, precum și complicitatea președintelui Iohannis cu STS.

Ion Cristoiu a declarat duminică pentru Mediafax că recunoașterea faptelor de către Gheorghe Dincă, nu este rezultatul presiunii anchetatorilor, care, în opinia sa, nu au niciun merit.

„Nu mi se pare o victorie a anchetatorilor, e un amator care a omorât două fete din motive sexuale, era inevitabil să nu lase urme și desigur pus în fața unor dovezi a trebuit să recunoască faptele. Deci din acest punct de vedere nu văd nicio victorie nici a procuraturii, nici a poliției. Nu avem de-a face cu o mafie care știe să și lucreze. Și ne întoarcem la întrebarea dacă cel puțin moartea celei de-a doua fete putea fi evitată”, a afirmat analistul politic.

În opinia sa, nu există un vis legislativ care ar fi împiedicat forțele de ordine să intervină, ci cazul Alexandra este folosit de forțe obscure, cu nostalgia dictaturii, pentru a limita drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

„Nu există niciun vid legislativ. Din nenorocire, ca în toată perioada postdecembristă, o tragedie e folosită de forțe mai mult sau mai puțin obscure, nici măcar politice, pentru a-și rezolva interesele. Am remarcat că SRI prin divizia de presă rămâne în continuare nostalgic al perioadei când era dictatorul dicta în România, ceea ce înseamnă că tot ce a făcut până acum Eduard Hellvig în materie de așa-zisă democrație și transparentizare a fost o comedie și acum când s-a ivit prilejul, agenții sub acoperire din presă și din politică, în frunte cu Rareș Bogdan s-au năpustit să reabiliteze încălcarea gravă a Constituției de către SRI de pe vremea binomului SRI- DNA. Este o imensă prostie și sper că oamenii normali din această țară nu vor mușca din diversiunea pusă la cale de SRI și de celelalte instituții de forță deoarece profesionalismul anchetatorilor, al poliției, al parchetului se rezolvă tocmai în condiții respectării depline a drepturilor omului. A pleda acum pentru o înăsprire a dictaturii printr-o neglijare a drepturilor omului înseamnă a ne întoarce la mentalitate dictatorială, o mentalitate care pune pe seama libetăților, a democrației o serie de crime sau încălcări ale legii”, a punctat analistul politic.

Ion Cristoiu condamnă folosirea acestui caz ca o pledoarie pentru a permite SRI și altor instituții de forță să limiteze drepturile omului.

„Deci încă o dată profesionalismul în astfel ce cazuri se verifică tocmai în condițiile, cum se întâmplă și în occident, și în America, în condițiile respectării riguroase a drepturilor omului. Repet a folosi în chip mizer acest caz pentru a pleda pentru o încălcare a drepturilor omului de către SRI, ce către procuratură și de către alte instituții de forță mie mi se pare un lucru foarte primejdios și e regretabil că presa independentă nu a luat atitudine față de această tresărire a ofițerilor sub acoperire din politica și din presă care la comanda SRI actual s-au năpustit să ceară o limitare a drepturilor omului, o întoarcere la vremurile de dictatură”, a avertizat analistul politic.

Ion Cristoiu a mai spus că în cazul Alexandra avem de-a face cu o deprofesionalizare a instituțiilor implicate, care arată că acestea nu fac față luptei cu adevărata crimă organizată, acțiunile de până acum nefiind altceva decât spectacole mediatice.

„Eu am scris un text mai elaborat decât cel oral pentru cristoiublog.ro de la noapte și în care atrag atenția asupra singurului text lucid din lumea politică și anume textul fostului premier Adrian Năstase despre criminalitate și corupție. Eu împărtășesc punctul de vedere al fostului premier că timp de 14 ani instituțiile poliție, procuratură, SRI, s-au jucat de-a lupta împotriva corupției. S-au concentrat toate pe acest spectacol, că de fapt ei nici nu au luptat împotriva corupției cu seriozitate, cu profesionalism, și cum la noi corupții sunt, iertați-mi expresia, niște căcăcioși, față de alte genuri de corupți, aberează și la mijloace de luptă, sigur că totul a fost foarte ușor să înhați, să arestezi, nici măcar să descoperi.

Ori asta a dus la o deprofesionalizare, la o pătrundere în sistem, șiu în Parchet, și la instituțiile de forță și la STS, și la Poliție a unor oameni din clientela politică, a unor neprofesioniști și preocupați mai degrabă de spectacol mediatic. Între timp însă, așa cum avertizează Adrian Năstase, în România a pătruns crima organizată, organizată în chip profesionist. Să ne reamintim că am trecut cu vederea uriașul scandal al tonelor de cocaină găsite pe malul mării, al oamenilor care se urcă la volan drogați. Și această crimă organizată, de fapt adevărații infractori și adevăratele bande, au în față insituții de forță deprofesionalizate, nepregătite pentru asemenea bătălii pe viață și pe moarte. Pentru că repet, lupta împotriva corupției a fost o comedie frumoasă, a adus parale, a adus vedetism mediatic, dar acum, cum a fost acest caz, în care nu e vorba nici de o nouă lege, ci de un minim profesionalism pe care îl vedem în toate filmele americane, cu FBI”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu insistă că șeful STS ar fi trebuit să demisioneze și susține că se pregătește un nou moment Colectiv, un argument fiind complicitatea șefului statului cu STS.

„Legea permitea orice gest. Nu văd care era problema să i se bată în ușă unui cetățean, nu era vorba să intri să tragi cu mitraliera în el. Trebuia să bați la ușă, nu răspundea , băteai în fereastră. Dacă nu era nimic suspect, îți cereai scuze și plecai. Dar în asemenea momente nimeni se supără dacă dai buzna peste el în casă. Dacă Tot ce se întâmplă acum mi se pare o precipitare nebunească, în primul rând o folosire a acestui caz pentru crearea unui nou moment Colectiv.Așa se explică și precipitarea Guvernului de a rezolva, și mai ales revoltătoarea complicitate a președintelui României cu STS, o complicitate explicabilă dacă ne dăm seama la fuga lui Traian Băsescu, de la o televiziune la alta, pentru a apăra STS. S-a dovedit prin transformarea fostului președinte în agent de sprijin al STS-ului, că de fapt este o instituție care a servit președintele. Traian Băsescu este dator STS, mai multe nu pot să spun, știe el mai multe decât noi, și acum îi sare în ajutor. În cazul de față , șeful de la STS trebuia să demisioneze. Nu ne interesează toate explicațiile sale publice și tehnice De ce nu demisionează? Pentru că îl are la mână pe Klaus Iohannis, așa cum l-a avut la mână și pe Traian Băsescu cu rezolvarea unor chestiuni ilegale ca instituție de forță”, a conchis Ion Cristoiu.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, și-a recunoscut, duminică ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei.

Tags:
Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Ce salariu lunar are un astronaut NASA. Câți bani încasează pentru o misiune în spațiu
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide