Ionel Dancă, PNL: Tentativa de lovitură de stat eșuată despre care vorbește Dragnea relevă tulburări personale

Ionel Dancă, PNL: Tentativa de lovitură de stat eșuată despre care vorbește Dragnea relevă tulburări personale
Publicat: 22/08/2018, 13:45
Actualizat: 26/03/2019, 02:38

„Liviu Dragnea să nu mai arunce în spațiul public cu fumigene așa cum jandarmii au aruncat cu gaze lacrimogene în populație. Prin lansarea publică a unor diversiuni neverosimile care frizează absurdul și posibile tulburări paranoice, liderul PSD, Liviu Dragnea, încearcă să mușamalizeze intervenția brutală nejustificată a forțelor de ordine asupra manifestanților pașnici și să șteargă urmele autorilor acestei acțiuni violente. Amintim că președintele Camerei Deputaților comite în acest moment un abuz în serviciu prin refuzul de a convoca o sesiune extraordinară la solicitarea a unei treimi din numărul deputaților, conform prevederilor regulamentare. Îl somăm pe Liviu Dragnea să nu mai intoxice opinia publică cu fumigene diversioniste și să iasă din zona abuzului în serviciu și în calitate de președinte al Camerei Deputaților să convoace sesiunea extraordinară solicitată de Partidul Național Liberal pentru a afla adevărul despre reprimarea protestelor din 10 august. Tulburările publice organizate la care face referire Liviu Dragnea când vorbește despre o tentativă de lovitură de stat eșuată sunt mai degrabă tulburări personale care necesită un control medical de specialitate”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Acesta a susținut că deși au trecut 11 zile de la evenimentele mitingului de pe 10 august, nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru abuzurile jandarmilor.

„Suntem la 11 zile de la ultima mineriadă orchestrată de supușii lui Liviu Dragnea din PSD și din guvernul României împotriva opozanților care protestau în Piața Victoriei și nimeni nu răspunde pentru abuzurile jandarmilor sau pentru escaladarea acțiunile huliganice din 10 august. În schimb, asistăm la o demonstrație de sfidare și tupeu din partea celor care refuză să răspundă în fața comisiilor de control parlamentar pentru acțiunile forțelor de ordine aflate în subordinea ministrului de Interne, Carmen Dan”, a adăugat Ionel Dancă.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a catalogat evenimentele din 10 august, din Piața Victoriei, ca fiind o tentativă de lovitură de stat eșuată, catalogând drept iresponsabilă atitudinea președintelui Iohannis legată de acele evenimente.

„Eu am văzut o tentativă de lovitură de stat eșuată. Asta se vorbea pe rețelele de socializare. Domnule, nu o să mai fie legile justiției, dăm noi jos guvernul și luăm puterea. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabilă din partea unui șef de stat, să descurajezi jandarmii, care au acționat conform legii, și tu să inciți în continuare la violență, exact în minutele în care acea fată mai avea puțin și era linșată de acele brute. Aceia erau oameni, aceia erau pașnici. Tot ce a început Orban, Gorghiu, și alți pe la TV, nu au zis nimic că au dat foc, dădeau cu bucăți din caldarâm. Erau organizați, să nu mai stea în primul rând. Să stea în spate cu 4, 5 rânduri, să îi incite și pe cei din față. Deci era organizare paramilitară foarte bine pusă la punct. Eu asta am văzut. O încercare de lovitură de stat”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma violențelor de pe 10 august din Piața Victoriei. Au existat ciocniri dure între anumite grupuri de indivizi și forțele de ordine, jandarmii susținând că au fost provocați constant și că nu au putut extrage incitatorii din mulțime.

Procurorii au înregistrat până luni 351 de plângeri împotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august, au declarat pentru Mediafax reprezentanții Parchetului General. 60 dintre acestea au fost înregistrate luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc