Ionuț Matei: Judec în continuare dosarul Bivolaru, nu sunt intimidat; fac plângere pentru șantaj

Ionuț Matei: Judec în continuare dosarul Bivolaru, nu sunt intimidat; fac plângere pentru șantaj
Publicat: 14/06/2013, 15:45
Actualizat: 25/06/2013, 14:24

Judecătorul Ionuț Matei a declarat, vineri, că scrisoarea de amenințare primită pe adresa de domiciliu nu îl intimidează, că va judeca până la final dosarul lui Gregorian Bivolaru și că va depune o plângere pentru șantaj, care speră să fie soluționată în termeni rezonabili, într-un sens sau altul.

Ionuț Matei a spus că a primit joi, în cutia poștală de la domiciliu, o scrisoare pusă într-un plic, care nu a fost transmisă prin poștă, iar alături de aceasta era și un CD, pe care nu l-a vizualizat.

Judecătorul Înaltei Curți de Casație și Justiție a precizat că a mai primit o astfel de scrisoare, „ceva mai soft”, și înainte de a stabili, anul trecut, reținerea spre rejudecare a dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor și trafic de minori.

Ionuț Matei a precizat că din cuprinsul scrisorii reiese că se cere o anumită soluție, favorabilă liderului MISA Gregorian Bivolaru.
„Este cazul ca amestecurile în justiție să înceteze. Oamenii trebuie să înțeleagă că se dau soluții doar după probele și după ceea ce este existent la dosar”, a mai spus Ionuț Matei.

Judecătorul a precizat că nu este intimidat, dar că are totuși o familie, un copil mic, afirmând, totodată, că astfel de practici nu sunt normale.

Ionuț Matei a spus că face plângere penală pentru șantaj, arătând că dorește ca organele judiciare să-și facă treaba și să soluționeze acțiunea sa într-un termen rezonabil, într-un sens sau altul. Judecătorul a precizat că atât scrisoarea de amenințare de anul trecut, cât și cea primită joi, împreună cu CD-ul pe care nu l-a atins, vor ajunge probe la dosar.

Magistratul a mai spus că va judeca până la final dosarul lui Gregorian Bivolaru, precizând că este posibil ca instanța să rămână în pronunțare chiar vineri.

Întrebat dacă va apela la vreo formă de protecție, Ionuț Matei a spus că nu dorește să comenteze astfel de situații, dar a precizat că nu este greu să fii urmărit până acasă sau pe unde mergi.
Magistratul Ionuț Matei, președintele completului de la ICCJ care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare de amenințare în care i se indică să dea „o soluție blândă” în cauză, altfel „cei indignați”, semnatarii documentului, se vor implica în eliminarea lui din justiție.

Oficialii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au pus, vineri, la dispoziția presei textul scrisoarii de amenințare care a fost primită joi de judecătorul Ionuț Matei, în cutia poștală de la domiciliu.

Documentul este semnat cu sintagma „noi cei indignați”, iar prin acesta i se solicită magistratului luarea unei decizii favorabile lui Gregorian Bivolaru, în dosarul în care este judecat, în fază finală, de către un complet de trei judecători de la instanța supremă, al cărui președinte este Ionuț Matei.

Acesta este adresat „Domnului judecător Ionuț Matei, URGENT ȘI EXTREM DE IMPORTANT!!!!!”.

„Vă rugăm să citiți cu o foarte mare luare aminte această scrisoare ce vă este adresată, nu spre a vă amenința, ci spre a TRAGE UN UTIL SEMNAL DE ALARMĂ CĂ SUNTEȚI PE CALE SĂ FACEȚI O IMENSĂ NEDREPTATE. Nu este bine să vă jucați (întocmai ca un DUMNEZEU CRUD ȘI TIRANIC) cu viața și libertatea unui om nevinovat. Citiți cu atenție și luați aminte, acum, până nu va fi prea târziu atât pentru Gregorian Bivolaru cât și pentru dumneavoastră! Încă mai este timp să evitați ceea ce ulterior va deveni inevitabil”, se arată în introducerea scrisorii.

Semnatarii scrisorii scriu că judecătorul Ionuț Matei ar fi pe cale să facă „o imensă nedreptate” prin presupusa condamnare a lui Gregorian Bivolaru, context în care asupra magistratului vor fi pornite, spun aceștia, acțiuni de defăimare și eliminare din justiție.

„Cât suntem încă pe pace vă urăm bine v-am găsit! Vă apropiați de momentul în care veți săvârși o imensă nedreptate datorită comenzilor primite (știți de la cine și aflați că noi de asemenea știm de la cine) aruncându-l după gratii pe profesorul de yoga Gregorian Bivolaru.

Aceasta va fi însă (pentru dumneavoastră) o amară victorie și, așa cum veți vedea la scurt timp după aceea, noi cei indignați la culme de toate abuzurile, despotismele și excesul de zel îndopat cu ură de care ați dat de foarte multe ori dovadă vom intra după aceea în acțiune. Știți foarte bine că nu sunteți nici un înger și nici o ușă de biserică, așa că, dat fiind cameleonismul și fățărnicia imensă ce vă caracterizează, noi cei indignați vom începe (la rândul nostru) să vă demascăm rând pe rând toate potlogăriile, toate greșelile descalificante, toate bubele și toate ilegalitățile mai mari sau mai mici pe care le-ați făcut”, se mai arată în scrisoare.

Semnatarii scrisori susțin că ar avea pregătite cinci dosare despre magistratul Ionuț Matei, care ar urma să fie făcute publice, rând pe rând, în mass-media, atunci când vor considera „necesar”.

„Arma noastră de bază în ceea ce vă privește este dezvăluirea în regim de urgență a tuturor adevărurilor deranjante, șocante care vă primesc și care vă vor distruge destul de repede imaginea (deja boțită) de judecător integru. Așa cum veți vedea, știm cu mult mai mult despre dumneavoastră decât vă puteți imagina (și vom continua să strângem fără încetare cât mai multe dovezi de tot felul care vă incriminează)”, se mai arată în scrisoare.

Totodată, semnatarii scrisorii îl anunță pe magistratul Ionuț Matei că nu se vor opri decât atunci când acesta va fi dat afară din justiție, „și poate nici atunci”.

„La cinci zile după ce veți fi dat afară din justiție, trei dintre noi vom veni personal să vă spunem: «Iată că s-a întâmplat ceea ce v-am spus atunci», se mai arată în scrisoare.

Autorii scrisorii susțin că sunt cei care au făcut ca justiția să-l prăbușească și să-l aducă în fața magistraților în rolul de infractor pe fostul premier Adrian Năstase”, despre care arată că ar fi fost, la rândul său, „un alt dușman îndârjit și plin de ură al lui Gregorian Bivolaru”.
„Dacă am reușit aceasta cu Adrian Năstase, cu dumneavoastră ne va fi mult mai ușor să vă azvârlim afară din justiție (după cum veți simți și veți vedea”, se mai arată în scrisoare.

Semnatarii scrisorii susțin că acțiunile lor se vor baza pe „anumite aparate psihotronice”, ce ar fi folosite de către serviciile secrete din occident, dar și de serviciile secrete din România, și că în acest fel magistratul Matei va simți din plin „că atunci când rău faci, rău găsești”.

Aceștia îi explică judecătorului Matei că vor implora divinitatea „să-l răsplătească” după cum ar merita pentru tot presupusul rău pe care l-ar fi făcut în cariera sa.

Autorii scrisorii mai arată că, în opinia lor, războiul împotriva magistratului ar trebui să înceapă în 21 iunie, moment despre care arată că va fi regretat „foarte tare” de magistrat.

Totodată, în scrisoare se arată că „cei indignați” vor suspenda orice acțiune ce l-ar viza pe magistratul Matei dacă acesta „nu va săvârși această mare nedreptate (de a-l condamna pe nedrept pe Gregorian Bivolaru)”.
„Tot așa vom proceda (vom face PACE!) dacă vă veți satisface într-un alt mod dorința de răzbunare și eventual îi veți da lui Gregorian Bivolaru o condamnare simbolică, ce va fi cu suspendare”.

Completul de trei judecători de la instanța supremă al cărui președinte este Ionuț Matei judecă vineri dosarul liderului MISA Gregorian Bivolaru, în care acesta este acuzat de trafic de minori.

În 12 aprilie 2012, judecătorii ICCJ Ionuț Matei, Cristina Rotaru și Ioana Bogdan au decis să rețină spre rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor și trafic de minori, admițând astfel recursul procurorilor și desființând deciziile anterioare ale instanțelor.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie același an, autorităților române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.

Din 23 mai 2013, instanța îl citează pe Gregorian Bivolaru și cu noul său nume, Magnus Aurolsson, fiind prima oară când este menționat astfel în dosarul în care este acuzat de trafic de minori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...