Ionuţ Negoiţă a plecat de la Dinamo. A vândut clubul unei companii spaniole din industria imobiliară

Ionuţ Negoiţă a plecat de la Dinamo. A vândut clubul unei companii spaniole din industria imobiliară
Omul de afaceri Ionuț Negoiță, fostul acționar al clubului FC Dinamo
Publicat: 14/08/2020, 00:46
Actualizat: 14/08/2020, 00:57

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a plecat de la Dinamo, după ce acționarul a vândut clubul unei companii spaniole din industria imobiliară, un grup de investiții condus de Pablo Cortacero, care a încercat să cumpere și două cluburi de fotbal iberice: Almeria şi Getafe.

Acesta e un moment istoric pentru Dinamo, fiind pentru prima dată în cei 72 de ani de existență când clubul este condus de o societate internaţională, scrie Mediafax.

„Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reuşit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanţă şi sper să reuşim promovăm Dinamo Bucureşti în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc şi în cupele europene”, a declarat Pablo Cortacero, noul acționar majoritar al clubului.

Vezi această postare pe Instagram

COMUNICAT DE PRESĂ București, 13 august 2020. Noul acționar majoritar al clubului nostru este, de astăzi, compania Benel International SA, reprezentată de domnul Pablo Cortacero (foto), anunță Dinamo București prin Biroul de presă. Pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo București intră sub patronajul unei societăți internaționale. Prezentarea oficială a noului acționariat va avea loc în următoarele zile, evenimentul de presă urmând să fie comunicat prin intermediul site-ului oficial. „Sunt bucuros să anunț, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacție cu reprezentanții clubului Dinamo. Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanță și sper să reușim promovăm Dinamo București în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc și în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamoviști vom reuși să fim cei mai buni!”, este mesajul domnului Pablo Cortacero, transmis prin www.fcdinamo.ro. DOAR DINAMO BUCUREȘTI!

O postare distribuită de FC Dinamo Bucureşti (@fc_dinamobucuresti) pe

Dar nu toate persoanele din staff-ul echipei sunt încântate de această schimbare.

„S-a vândut şi atât, în rest nu ştie nimeni nimic, ce va fi şi cum va fi”, a spus Ionel Dănciulescu, team managerul echipei din Șoseaua Ștefan Cel Mare.

Spaniolii vor să schimbe antrenorul. Reacția lui Gigi Mulțescu: „Veni, vidi, vici, roiu!”

Gigi Mulțescu, actualul tehnician de la clubul roș-alb, s-a declarat bucuros de tranzacție, dar nemulțumit de decizia pe care noul patronat ar fi luat-o, aceea de a schimba antrenorul.

Mulțescu, în vârstă de 68 de ani, a fost adus în luna iulie a acestui an pe banca lui Dinamo, în locul lui Adrian Mihalcea (44 de ani). Tot atunci, Cornel Țălnar a fost desemnat director tehnic.

„Nu am semnat nici un contract cu Dinamo. Am avut două antrenamente azi. Am vorbit cu Bogdan Bălănescu să mă ocup în continuare de echipă. Eu am până în 15 cu drept de prelungire. Am negociat. Eu sunt la dispoziția clubului și vom vedea. Rămân la club până când e nevoie, până când o să vină următorul antrenor. Este interesant că de vreo trei patru zile n-am ami vorbit cu domnul Țălnar, deși sunt în relații foarte bune cu el. Noul proprietar poate să își aleagă echipa lui tehnică. Cine dă banii, acela trebuie să conducă. Veni, vidi, vici, roiu (am venit, am văzut, am învins, „am plecat”-n.r.). Echipa merge foarte bine. Prima etapă e cu Hermannstadt acasă.

Normal că mă bucur că a avut loc această tranzacție. Important e ca Dinamo să își găsească drumul și să facă performanță. Sunt nemulțumit într-un fel pentru mine, dar mergem înainte. Tot ce am făcut, am făcut pentru Dinamo, să rămână în Liga 1. Cel mai bine ar fi ca noii acționari să colaboreze cu suporterii. Au avut o contribuție decizivă la salvarea echipei, când era nevoie de bani pentru salarii, ANAF. Poate găsesc și eu ceva după Dinamo, dacă nu, să fim sănătoși”, a declarat Gigi Mulțescu pentru Digi Sport.

Ce rol ar putea avea Gigi Mulțescu la Dinamo

Potrivit surselor ProSport, la recomandarea managementului dinamovist, Gigi Mulțescu o să fie propus pentru a ocupa un rol în cadrul academiei, din respect pentru că a acceptat să vină pe banca tehnică a „câinilor” într-o perioadă foarte dificilă.

Dinamo a scăpat de retrogradare. Cum s-a salvat cu ajutorul FRF

Anul acesta, Dinamo a evitat retrogradarea în ultimul moment, datorită unei decizii a Federației Române de Fotbal (FRF).

Astfel, Comitetul de Urgență al FRF a decis, joi, 6 august, după consultarea online a membrilor CEx, majorarea numărului echipelor din Liga 1 de la 14 la 16. Decizia se aplică începând cu sezonul 2020/ 2021.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers