Iorgulescu spune că nu există un plan B în disputa cu ISB: Nu avem altă ofertă pentru drepturile TV

Iorgulescu spune că nu există un plan B în disputa cu ISB: Nu avem altă ofertă pentru drepturile TV
Publicat: 08/06/2015, 16:34

„Nu. Aici e o mare problemă. Pentru că am mai avut discuții cu companii media foarte mari și nu am primit nimic. Am zis ca măcar o cerere de ofertă să ajungă, să vedem dacă am putea încerca să găsim altă soluție. Dar până la această oră nu avem altă ofertă și pe data de 19 iunie, în funcție de discuțiile cu ISB-ul, vom hotărî ce drum luăm”, a spus Iorgulescu într-o conferință de presă.

El a adăugat că un proces în instanțele civile cu ISB, companie care solicită diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din sezonul viitor al Ligii I, nu ar fi în avantajul cluburilor. „Dacă nu se respectă contractul există și posibilitatea ca LPF să rezilieze unilateral acest contract. În ceea ce privește daunele, se pot cere daune… dar în instanțe și cu termene foarte lungi. Nu ne-ar avantaja o dispută în acest caz. Bine ar fi să încerce să respecte contractul”, a menționat oficialul LPF.

În opinia acestuia, Liga I poate intra în colaps în cazul în care disputa cu ISB se prelungește. „Cluburile au probleme mari financiare și cred eu că se poate intra în colaps dacă se tergiversează această discuție și nu se va lua o hotărâre pe 19 iunie. Dar timpul le va rezolva pe toate”, a precizat el.

Iorgulescu a menționat că anul trecut a preferat o negociere directă cu firma ISB din Malta pentru că LPF ar fi obținut o sumă mai mică în cazul unei licitații. „Am ajuns la acest parteneriat cu ISB pentru că la vremea respectivă a fost o ofertă foarte bună. A fost o sumă foarte importantă și nu cred că la vremea respectivă s-ar fi obținut aceiași bani la o licitație. Am studiat atunci acest lucru și erau semne că banii ar fi fost mai puțini decât s-au obținut prin acest contract. Nu ascund faptul că am discutat cu companii media foarte mari, cum este Sportfive sau MP & Silva, care au luat drepturile TV prin alte țări. Și la valoarea pe care o propuneam, cea din acest contract, m-au refuzat. Așa că atunci nu am avut altă ofertă, am negociat la sânge și am obținut acești bani, care, după opinia mea, sunt mai foarte mulți. Așa că de bine, de rău, un an s-au luat bani buni cu care cluburile au terminat acest campionat”, a explicat Iorgulescu.

Președintele LPF a precizat că nu îl interesează dacă în spatele companiei ISB se află fostul proprietar al clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany. „Pe mine nu mă interesează cine e în spatele companiei. Important e că am obținut acești bani anul trecut și acum mă bat să obțin în continuare aceiași bani”, a mai spus el.

Gino Iorgulescu este convins că vor apărea nemulțumiri la adresa sa în rândul președinților de cluburi, în cazul în care contractul cu ISB va fi diminuat. „Eu sunt alesul cluburilor și sunt cu acestea în aceeași barcă. Eu nu am observat nicio nemulțumiri pe parcursul acestui an din partea președinților. Acum să vedem ce se va întâmpla, pentru că poate atunci se vor găsi câțiva care să fie nemulțumiți. Dar dacă se rezolvă și se respectă contractul nu văd de ce ar avea nemulțumiri”, a precizat el.

Prezent la conferința de presă, secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat că nu își reproșează nimic în ceea ce privește contractul cu ISB. „Acest contract a fost întocmit împreună cu echipa de avocați a LPF. Consider că este un contract foarte bun și nu am să îmi reproșez nimic. Contractul cu ISB este clar că nu poate fi modificat unilateral. Una dintre părți, ISB-ul, a făcut o propunere de diminuare a contractului. Adunarea Generală a decis azi să îl împuternicească pe președintele Gino Iorgulescu pentru a încerca întocmai executarea obligațiilor contractuale. Doar Adunarea Generală poate decide dacă acceptă sau nu diminuarea sumei respective”, a afirmat Justin Ștefan.

Adunarea Generală a LPF a respins, luni, propunerea ISB, deținătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe președintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanții companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce privește suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală din 19 iunie în funcție de finalitatea discuțiilor președintelui Gino Iorgulescu.

Până la 15 iunie, ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranșă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I se vor reuni la 19 iunie pentru a decide soarta contractului cu firma din Malta, a anunțat, luni, președintele LPF, Gino Iorgulescu.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deținătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eșalon, în sezonul viitor. Surse din cadrul LPF au declarat, pentru MEDIAFAX, că ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primește o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obținute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția