Ipoteză în cazul morții pastorului din Bistrița și a fiului său: bărbatul și-a omorât copilul, apoi s-ar fi sinucis

Ipoteză în cazul morții pastorului din Bistrița și a fiului său: bărbatul și-a omorât copilul, apoi s-ar fi sinucis
Publicat: 22/08/2013, 19:09
Actualizat: 28/03/2019, 11:35

Probele și indiciile strânse până în prezent de anchetatori în cazul morții pastorului din Bistrița și a fiului său au fost analizate joi, într-o ședință a procurorilor, polițiștilor și legiștilor implicați, surse judiciare spunând că ele duc la ipoteza că bărbatul și-a omorât fiul, apoi s-a sinucis

Procurorul general adjunct al Parchetului Curții de Apel Oradea, Valentin Mirișan, Dumitru Miclea, prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Satu Mare, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Județeană Satu Mare și medici legiști au participat, joi, la Poliția Satu Mare, la o ședință de analiză a dosarului privind moartea pastorului Adrian Blaga (39 de ani) și a fiului său, Timotei (9 ani), care au fost găsiți morți, în 6 august, pe un câmp, la trei kilometri de satul Aciua, comuna Pomi, într-o autoutilitară incendiată pe interior.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că, în urma discuțiilor și analizării probelor strânse în caz, toate indiciile conduc spre faptul că pastorul și-a omorât fiul, iar apoi s-a sinucis.

„Din cercetări și raportul medico-legal întocmit în caz, copilul a suferit un șoc hemoragic ca urmare a unei plăgi tăiate profunde a gâtului, cu leziuni de vase sanguine. De asemenea, a suferit o fractură deschisă comunitivă cu dislocarea cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrală, care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur, cu suprafață relativ mică de impact, putând fi și ea cauza tanatogeneratoare”, afirmă sursele citate.

Potrivit acelorași surse, pastorul a murit mai târziu decât fiul său, însă, în timp ce cadavrul băiatului avea numeroase urme de violență, cel al pastorului avea doar o „plagă tăiată înțepată penetrantă a gâtului cu secționarea vaselor sanguine”.

„Nu prezenta urme de autoapărare. La examenul intern s-au constatat depuneri de funingine pe tractul respirator, limbă și mucoasa esofagului care s-au putut produce în timpul vieții prin inhalare de fum”, au explicat sursele citate.

Sursele judiciare au mai declarat că spre aceeași ipoteză au condus și probele strânse de polițiști, unul dintre indiciile importante fiind înregistrarea ridicată de la o bezinărie, în care pastorul apare cumpărând carburant în canistră.

Cadavrele celor doi au fost găsite după ce, în 6 august, un bărbat a anunțat autoritățile din Satu Mare, prin 112, că pe un teren agricol din apropierea localității Aciua, comuna Pomi, se află un autoturism Volkswagen Transporter alb, înmatriculat în Bistrița-Năsăud, al cărui interior avea urme de incendiere.

În mașină au fost găsite cadavrele unui bărbat de 39 de ani și fiului acestuia, în vârstă de nouă ani. Dispariția celor doi fusese anunțată de către soția bărbatului la Poliția Bistrița, ei fiind dați apoi în urmărire generală. Cele două trupuri au fost găsite sub bancheta din spate a autoturismului, având multiple leziuni la cap și la gât.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Satu Mare, Ana Petric, preciza că „interiorul mașinii a fost într-adevăr incendiat, dar cadavrele nu au fost arse”.

Conform acesteia, bărbatul a fost identificat, fiind vorba despre Adrian Blaga, în vârstă de 39 de ani.

Ca urmare, a fost deschisă o anchetă, la Satu Mare fiind trimiși ofițeri specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române pentru a acorda sprijin în cercetarea acestui caz.

La rândul său, Antonela Pop, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bistrița-Năsăud, declara că dispariția celor doi a fost anunțată de familie și că bărbatul era pastor la o biserică neoprotestantă.

În 8 august, procurorii care anchetează cazul afirmau că aceștia au fost găsiți aproape decapitați și nu excludeau nicio variantă în anchetă, însă principalele ipoteze erau tâlhăria sau recuperarea unei datorii, mai ales că bărbatul ar fi avut la el o sumă mare de bani.

Potrivit site-ului Bistrița Evanghelică, Adrian Blaga era pastor asistent la Biserica Carismatică Americană Calvary Chapel din Bistrița, această comunitate condusă de Brian Fouts fiind cea care susținea și activitatea Asociaței „Începuturi Noi”.

Bărbatul conducea o asociație care se ocupă de protecția copiilor și tinerilor, iar apropiați ai acestuia spuneau că nu avea de ce să se afle în județul Satu Mare întrucât întreaga activitate a asociației pe care o conducea se desfășura în Bistrița și în localitatea componentă Unirea.

De asemenea, conform unor apropiați ai familiei, băiatul ucis, Timotei, în vârstă de 9 ani, era sportiv legitimat la CS „Hercules” Bistrița.

Asociația „Începuturi Noi”, cu sediul în Unirea, are două case de tip familial cu o capacitate totală de 16 locuri, ea fiind acreditată de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale să ofere îngrijire copiilor și tinerilor până la 26 de ani care provin din familii dezorganizate, care au fost abandonați sau se află în alte situații dificile.

Asociația este autorizată să ofere găzduire pe perioadă nedeterminată, masă, reintegrare în comunitate, educație, dispunând de asistent social, asistent maternal, personal administrativ și îngrijitor de copii.

De peste zece ani, Asociația „Începuturi Noi” colaborează cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.

Teodor Sângeorzan, reprezentant al DGASPC Bistrița-Năsăud, declara că niciodată nu au existat probleme în relația dintre instituție și acest ONG.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...