IPS Pimen îl felicită pe deputatul care se declara împotriva celor care „confundă fericirea cu fundulețul”

IPS Pimen îl felicită pe deputatul care se declara împotriva celor care confundă fericirea cu fundulețul
Publicat: 21/06/2013, 17:18
Actualizat: 13/08/2014, 13:12

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, îl felicită pentru „poziția sa de demnitate cetățenească și creștinească” pe liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, care declara că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care „confundă fundulețul cu fericirea”.

Într-o scrisoare oficială transmisă președintelui PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, IPS Pimen îi mulțumește acestuia și îl felicită pentru poziția pe care a avut-o, „de demnitate cetățenească și creștinească” în ceea ce privește problema celor care vor să pună sub autoritatea Constituției „păcatul sodomiei”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În scrisoarea adresată deputatului PNL, IPS Pimen arată că, mai mult, căsătoria unui bărbat cu un alt bărbat „distruge nucleul societății, care este familia creștină”.

„Rugăm pe Bunul Dumnezeu să lumineze mințile celor care ne conduc, împiedicând pericolul ca România să se numească și Sodoma”, mai spune Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în scrisoarea adresată deputatului PNL Alexandru Băișanu.

Președintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, săptămâna trecută, că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care „confundă fundulețul cu fericirea” și că nu dorește să transforme România în Sodoma și îi roagă „pe cei care nu au descoperit femeia să o facă, pentru că nu mușcă”.

„Nu voi dori niciodată să transform România în Sodoma și nu îi pot încuraja prin votul meu pe cei care confundă fundulețul cu fericirea. E o problemă personală a fiecăruia dintre noi, e un hedonism prost înțeles. Îi rog pe cei care nu au descoperit femeia să o facă. Să știți că nu mușcă”, afirma deputatul liberal.

Potrivit acestuia, căsătoria se întemeiază între un bărbat și o femeie.

„Așa e corect și evolutiv vorbind. Mi-e greu să deosebesc între un soț bărbat și o soție tot bărbat. Va trebui să le punem etichete în altă situație”, a subiniat Băișanu.

El a menționat că nu are probleme de alt gen și că fiecare face cu el ce vrea, dar că el, ca ortodox din Bucovina, nu va accepta niciodată asta.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în acest caz, iar deputatul Alexandru Băișanu s-a prezentat, marți, în fața Consiliului, care însă nu a luat o decizie.

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că „fiecare este liber să facă ce vrea cu viața lui” și că, dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, „este problema lor”.

„Fiecare este liber să facă ce vrea cu viața lui. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu însă sunt creștin ortodox și respect perceptele creștinismului și ale ortodoxiei. Alții poate au alte percepte. Este problema lor”, a afirmat președintele Băsescu, duminică, în emisiunea difuzată de PRO TV.

De asemenea, el a subliniat că reglementarea acestei probleme prin interdicții incluse în Constituție este „o mare greșeală”, deoarece „nu se știe ce evoluții vor fi”.

„Eu sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viața lui, inclusiv această libertate, pentru că ce facem fiecare între pereții casei noastre este problema noastră. Și a intra în această zonă, a o reglementa cu interdicții prin Constituție, este o mare greșeală. Avem un Cod civil care spune ce înseamnă familia, care reglementează relațiile și nu se știe ce evoluții vor fi. Nu treci în Constituție ceva ce mâine s-ar putea să fie modificat”, a mai spus șeful statului.

El a fost întrebat în legătură cu amendamentul introdus inițial în proiectul de revizuire a Constituției, care a provocat dezbateri, privind definirea căsătoriei și a fost chestionat dacă este de acord cu căsătoriile între persoanele de același sex.

Comisia de revizuire a Constituției a revenit, în 11 iunie, asupra amendamentului votat anterior prin care se definea, în legea fundamentală, căsătoria ca relație dintre un bărbat și o femeie, respingând amendamentul și optând pentru menținerea articolului respectiv în formă nemodificată.

Astfel, amendamentul, care avea forma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, edicația și instruiorea copiilor”, a fost respins, în momentul în care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

Amendamentul, formulat și de BOR, a cumulat șase voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă” și o abținere.

În aceste condiții, forma actuală a articolului 48, alineatul (1) se va menține și în viitoarea Constituție.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituție are următorul conținut: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte