„Ironia Fină” a câștigat campionatul de streetball 3X3. Lista completă a învingătorilor. GALERIE FOTO

Publicat: 27/05/2013, 09:37
Actualizat: 24/10/2014, 18:29

„Ironie fină”, „Queens”, „Echipa de Șoc”, „Pastila dementă” – acestea au fost câteva dintre cele 170 de echipe care s-au întrecut la Wizz Air Sport Arena Streetball 2013, campionatul de baschet de stradă organizat de Sport Arena și desfășurat în weekend la Politehnica din Capitală. Peste 700 de jucători, cu vârste cuprinse între 12 și 52 de ani, au participat la partidele de baschet de stradă și peste 3000 de spectatori s-au aflat în tribune de vineri până duminică.

Campionatul s-a încheiat duminică, spre miezul nopții, în sala de sport a Politehnicii din București. Din cauza ploii, sferturile de finală, semifinalele și finala competiției s-au desfășurat în spațiu acoperit. Sala s-a dovedit, însă, neîncăpătoare pentru cele câteva sute de sportivi și spectatori care au asistat la finalele pe categorii.

Sala de la Politehnică era arhiplină duminică după-amiază, când au început competițiile finale. Sala de sport a fost împărțită în trei, astfel încât să se desfășoare simultan mai multe jocuri. Cu înălțimea medie de 1,80 m, pasionații de baschet au încercat să arate că sunt la fel de buni precum jucătorii din campionatele mari.

Primii câștigători premiați au fost cei ce la categoria 14-, în care s-au înscris elevii de la școlile generale din București. Robert Stratulat este liderul echipei câștigătoare la băieți BC Laguna. „Ne place baschetul foarte mult, este un sport antrenant. Când îți place ceva foarte mult ai și rezultate. Încercăm să păstrăm un echilibru între școală și antrenamente”, a spus Robert Stratulat de la Școala Nr. 96 din Capitală. Elevul spune că antrenamentul la baschet este sfânt pentru echipa lui. „Avem 4 – 5 antrenamente pe săptămână, pe care le facem pe terenurile de baschet din parc”, a spus Robert Stratulat.

Baschet de stradă, reguli mai permisive

Antrenorii spun că baschetul de stradă a început să aibă din ce în ce mai mult succes printre români. „Competiția a devenit repede populară pentru că este una la care poți participa gratuit, iar premiile acordate sunt consistente. În plus, diferă de baschetul clasic, regulile sunt aceleași, dar este mult mai permisiv în respectarea lor”, a spus Robert Sakizlian, șeful arbitrilor de la Street Ball. El adaugă că, de la an la an, românii au început să participe în număr tot mai mare la competiție. „Au apărut jucători de streetball adevărați. România este printre primele țări care au organizat o astfel de competiție, iar modelul nostru a fost preluat de Federația Internațională de Baschet”, a mai spus Robert Sakizlian.

Multe dintre echipele prezente la competiție sunt formate din jucători profesioniști de baschet. Daniel Popescu joacă baschet de când se știe, dar baschetul de stradă i-a plăcut din prima clipă, motiv pentru care a decis să înființeze echipa „Ironie Fină”.

„E cu totul alt sport. Sunt alte mingi, regulile sunt mai puțin stricte, jocul este mult mai dinamic pentru că jocul are loc la un singur coș”, a spus Daniel Popescu, care joacă și în Liga Națională de Baschet și totodată conducătorul echipei naționale de baschet.

Echipa lui Daniel,denumită „Ironie Fină”, este și marea câștigătoare a turneului la categoria masculin +18 ani. Daniel Popescu a jucat alături de Cătălin Vlaicu,un alt jucător profesionist, și Hristu Șapera, antrenorul celor de la CSM București.

Echipele câștigătoare la Wizz Air Sport Arena Streetball 2013:

Feminin -14: White Ninja

Masculin -14: Pastila dementa

Feminin -18 ani: Queens

Masculin -18 ani: Bombardier

Feminin +18 ani: Still Us

Masculin +18 ani: Ironie fina

Masculin +35 ani: Bob”s Squad

Feminin +35 ani: Shooting Stars

Câștigătorul concursului de trei puncte: Tudor Boruz

Câștigătorul Skills Challenge (concurs de îndemânare): Bogdan Amăriucăi

Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 a fost ultima repetiție înainte de cel mai mare turneu de baschet 3×3 organizat vreodată în România, care va avea loc în Piața Constituției între 21-23 iunie.

„Va fi un turneu de nivel mondial, singurul din Europa monitorizat la fața locului de membri ai Comitetului Internațional Olimpic, care vor decide în luna august, la Moscova, dacă baschetul 3×3 va deveni disciplină olimpică”, a spus Adrian Popa, reprezentantul organizatorilor de la sport Sport Arena.

Românii speră să constribuie prin prestația lor la includerea street ball-ului ca disciplină olimpică. La începutul lunii februarie, Federația Internațională de Baschet (FIBA) a făcut o cerere oficială Comitetului Olimpic Internațional pentru ca Streetball 3×3 să fie inclus pe lista competițiilor de la olimpiada din Rio de Janeiro, din 2016.

Fotografii de Octav Ganea-Mediadaf Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni