ISJ Brașov, după ancheta de la grădiniță: Părinții n-au fost obligați să plătească nicio contribuție

ISJ Brașov, după ancheta de la grădiniță: Părinții n-au fost obligați să plătească nicio contribuție

Inspectoratul Școlar Brașov a anunțat că, în urma achetei la o grădiniță din cartierul Tractorul făcută în urma unor informații că educatorii ar fi fost obligați de conducere să ceară părinților bani pentru fondul clasei, s-a constatat că „părinții nu au fost obligați să plătească nicio contribuție.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Brașov, Mariana Gavrilă, a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, concluziile în urma anchetei de la Grădinița 34, din care reiese că acuzațiile aduse conducerii nu se confirmă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Comisia de verificare, numită de ISJ Brașov a invitat toți părinții copiilor din grădiniță pentru a verifica punctul lor de vedere cu privire la acuzele apărute în presă. Din intervențiile părinților și din declarațiile scrise s-au desprins următoarele concluzii: părinții nu au fost obligați să plătească nicio contribuție, decizia de colectare a fondurilor și gestionare le aparține în totalitate”, a spus reprezentantul inspectoratului.

De asemenea, conform declarațiilor părinților, imaginea grădiniței a avut de suferit în urma acuzațiilor din presă, iar „părinții sunt extrem de mulțumiți de activitatea conducerii unității de învățământ și a cadrelor didactice și a întregului personal administrativ”, potrivit sursei citate.

În ceea ce privește listele cu părinții „restanțieri” afișate la avizierul grădiniței și pe ușile sălilor de clasă, „acestea reprezentau sumele restante la alocația de hrană, care este obligatorie, precum și sumele restante pentru opționalele asumate de părinți, prin semnătură, la începutul anului școlar”, se arată în raportul anchetei, citat de purtătorul de cuvânt al ISJ Brașov.

În ceea ce privește sumele alocate de Primăria Brașov, acestea au avut o destinație precisă și s-au concretizat în montarea termopanelor, mai arată raportul anchetei.

ISJ Brașov a demarat, în 15 ianuarie, o anchetă la Grădinița nr. 34 după ce un cadru didactic și un părinte a reclamat conducerea Grădiniței 34 din Brașov că ar fi cerut bani părinților pentru fondul clasei. Scandalul de la Grădinița nr 34 a pornit de la un cadru didactic care a declarat că educatorii sunt obligați de către conducerea grădiniței să strângă bani de la părinți pentru dotări, iar cei care nu dau bani sunt trecuți pe o listă și afișați pe ușa clasei.

De asemenea, un părinte a reclamat în presă că, la începutul anului școlar, părinților li s-au cerut 50 de lei pentru dotările instituției și 60 de lei cotizația anuală la Asociația Părinților, în condițiile în care Primăria Brașov a alocat, anul trecut, 35.000 de lei pentru dotările acestei grădinițe.

Directoarea grădiniței, Rodica Albu, a spus atunci că niciun părinte nu a fost obligat să dea bani pentru fondul clasei, dar că părinții au depus o cotizație de 60 de lei fiecare, din proprie inițiativă, pentru a achiziționa așternuturi noi pentru copii.

„În niciun caz nu li s-au cerut bani părinților. Sesizarea care s-a făcut vine din interior, de la cineva care vrea să ne facă rău. Nu cred că vreun părinte a făcut asta pentru că avem un colectiv de părinți extraordinari. Există o Asociație a părinților care se implică foarte mult pentru copiii lor și ne ajută. Într-adevăr, părinții de la o clasă au decis să depună o cotizație de 60 de lei pentru lenjerie, dar la inițiativa proprie, nu le-a cerut nimeni”, a spus directoarea instituției.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”