„Istoria” familiei Iacob-Ridzi, predată într-o școală din Petroșani: „Tibi, și el momârlan de-al nostru, are și el ceva bănuți, nici el nu-i sărac”

Istoria familiei Iacob-Ridzi, predată într-o școală din Petroșani: Tibi, și el momârlan de-al nostru, are și el ceva bănuți, nici el nu-i sărac
Publicat: 22/03/2017, 21:39
Actualizat: 27/09/2018, 18:37

O profesoară de istorie de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroșani le-a vorbit elevilor la ora de curs despre familia Ridzi – Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani și despre Monica Iacob-Ridzi, fost deputat de Petroșani, în prezent aflată la Penitenciarul Gherla unde ispășește o condamnare pentru fapte de corupție.

Într-o filmare transmisă live pe o rețea de socializare de elevi se poate auzi lecția ținută de profesor în fața elevilor săi.

Profesorul le-a explicat elevilor cum a furat Monica Iacob-Ridzi, deși avea copil mic acasă.

„Când bagi mâna până aici în bani, nu te gândești că ai copii mici acasă (…) Când știi că ai copil mic acasă te apuci să faci tâmpenii și umbli cu bani publici și furi din bani ca să te aresteze ăștia… Ești tâmpit? Și după aia urli că ai copii mici? Păi când ai furat n-ai avut copii mici?”, se aude, în fundal, vocea cadrului didactic.

În dialogul cu elevii, profesorul explică cum fostul deputat de Hunedoara, dar și ministru al Tineretului și Sportului, provine dintr-o familie „destul de bogată”.

„Ei sunt foarte bogați. Deci Monica provine dintr-o familie destul de bogată. Tibi, și el momârlan de-al nostru, are și el ceva bănuți, nici el nu-i sărac. Deci nu-i o familie săracă”, mai spune profesorul de istorie.

Tot profesorul le explică elevilor că „după faptă vine răsplată” șii, în plus, emite și păreri despre starea de sănătate a Monicăi Iacob-Ridzi.

„Ai grijă ce faci că s-ar putea să se întoarcă împotriva ta. Dar legat de boală și de cancer, nu vă faceți probleme că eu sunt sigur, sunt aproape sigur că ea nu e bolnavă. Sunt vrăjeli ca să mai stea prin spitale, să iasă mai repede”, mai spune profesorul.

Elevii au aflat de la profesoară că Monica Iacob-Ridzi are rădăcini italiene.

„Ea provine dintr-o familie cu rădăcini în Italia. Am înțeles că familia are ceva mătuși, unchi prin Italia care-s plini de bani, îs niște conți, baroni din ăștia italieni, cu castele… deci nu le plângem noi de milă. Și Tibi-i momârlan, ce ai văzut vreun momârlan sărac?”, a completat cadrul didactic.

Inspectorul șef de la IȘJ Hunedoara, Maria Ștefănie, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a solicitat în scris conducerii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, unitatea unde a avut loc incidentul. luarea măsurilor legale pentru sancționarea celor direct implicați în acest eveniment.

„Am vorbit cu conducerea școlii, am văzut și filmările. Este absolut regretabil, iar exemplele locale date de domnul profesor sunt total nepotrivite și neinspirate. Am vorbit și cu domnul primar (Tiberiu Iacob-Rdizi-n.red.) și mi-am exprimat regretul pentru ceea ce s-a întâmplat la ora de istorie”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Maria Ștefănie.

Potrivit sursei citate, ancheta disciplinară va viza atât comportamentul cadrului didactic, cât și atitudinea elevelor care au transmis ora de istorie în direct pe Facebook.

Mai mult, spune inspectorul șef, conducerea ISJ Hunedoara va realiza o serie de inspecții la orele de istorie.

SURSA FOTO: hunedoaralibera.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase