ISU: Incendiul de la Bamboo a fost stins

ISU: Incendiul de la Bamboo a fost stins
Publicat: 23/01/2017, 13:03
Actualizat: 28/03/2019, 22:14

UPDATE:Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, incendiul de la clubul Bamboo a fost declarat stins luni, la ora 12.30, o autospecială de stingere rămânând însă la fața locului pentru supraveghere.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au anunțat că la incendiul produs la clubul Bamboo din Capitală se mai află o singură autospecială de stingere.

Totodată, mai există un singur focar în zona centrală a clubului, de unde se mai degajă fum, cu posibilități limitate de stingere a acestuia din exterior.

Angajații ISU București-Ilfov vor supraveghea zona și pe parcursul zilei de luni.

Unul dintre avocații clubului Bamboo, Cătălin Dancu, a declarat, duminică, la Poliția Capitalei, că angajații localului au semnalat administratorilor, în noaptea în care a avut loc incendiul, că sunt persoane străine într-un spațiu folosit ca depozit.

„Tot ce a însemnat ajutorul acordat de către angajați, care au fost instruiți și specializați, stingerea din interior, folosirea extinctoarele, toate au fost făcute într-o cooperare deplină. Au fost peste 700 de persoane în club care în mai puțin de șase minute au fost evacuate în condiții de securitatea pentru că toți au ascultat de instrucțiunile persoanalului. Avem date (n.r că focul ar fi fost pus) pentru că sunt martori, angajați ai clubului care au sesizat administratorii că sunt persoane străine în acea zonă unde în mod normal nu aveau ce căuta, pentru că este o zonă de depozit, este o zonă părăsită, a fost sala de fitness, acum era nefuncțională, era o sală cu depozit, ca obiect și destinație, și în mod normal aceștia nu aveau ce căuta. Sunt persoane care sunt străine clubului pentru că vis a vis exista un ballroom, o altă petrecere privată și ospătarii cred că acele persoane provin din sala în care se desfășura celălat eveniment. Persoanele respective, au declarat ospătarii, fumau în zonă interzisă, din acest moment s-au dus și au anunțat administratorii. Urmează să fie identificați. Datele și declarațiile indică trei persoane”, a spus Cătălin Dancu.

Totodată, unul dintre agenții de pază ai localului le-a spus jurnaliștilor că este de părere că focul a fost pus.

„Cu exactitaate nu se știe ce s-a întâmplat. Fumul a început să se vadă pe la 3, 3 și ceva. Fumul a apărut în barul din partea din față, chiar la intrare, spun colegii. Eu am avut altă sarcină, am fost undeva la office și în momentul în care colegii au dat prin stație că a început incendiul, oamenii deja au început să iasă. Am avut noroc că am avut foarte multe evacuări de urgență. Sunt vreo cinci, șase ieșiri de urgență. Nu s-au îmbulzit oamenii, din contră, au ieșit în liniște. La sfârșit doar,când a fost așa mai..Nu au fost flăcări, totul a fost ignifug. Cred că au fost vreo 600, 700 oameni în club. Nu pot să vă spun dacă se fuma, s-a fumat narghilea. Spuneți-mi un club unde nu se fumează. Am fost instruiți de când s-a întâmplat nenorocirea la Colectiv. Astea sunt niște aberații cu aruncarea în piscină. Piscina era acoperită de zăpadă, nu are apă, lumea aberează. Autorităție au intervenit ok. (…) Au fost controale, ultimul a fost acum o lună. Părerea mea e că focul a fost pus”, a declarat Eugen Barbu, agent pază în Bamboo.

Șeful Serviciului Omoruri a susținut că nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală la acest moment al anchetei.

„Declarațiile persoanelor diferă. Trebuie să le evaluăm. Nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală. S-au cerut și obținut o mare parte din acte medicale și de la instituții, toate trebuie analizate. Am ridicat foarte multe documente, vorbim de bibliorafturi, nu 2-3 hârtii”, a declarat Radu Gavriș.

Un incendiu puternic a devastat în întregime clubul Bamboo din Capitală în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, 44 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația