Italia aprobă excepția care să permită reunificarea cuplurilor internaționale. Partenerii care locuiesc în statele terte se pot alătura „persoanei cu care au o relație emoțională”

Redactor:
Florentina Dinu
Italia aprobă excepția care să permită reunificarea cuplurilor internaționale. Partenerii care locuiesc în statele terte se pot alătura „persoanei cu care au o relație emoțională”

Oamenii care locuiesc în afara Europei pot călători acum pentru a-și vizita partenerii din Italia, întrucât guvernul italian a semnat o derogare de la regulile de călătorie.

Întrucât interdicția de intrare la nivelul UE aproape împlinește a cincea lună de intrare în vigoare de când a fost introdusă la jumătatea lunii martie pe fondul focarului de coronavirus din toată Europa, o altă țară a decis în cele din urmă să scutească cuplurile  de interdicție.

Excepție care să permită reunificarea cuplurilor internaționale prin decretul de urgență

După luni întregi de presiuni și cereri nu numai ale partenerilor necăsătoriți ai cetățenilor și rezidenților săi, ci și ai politicienilor și oficialilor, guvernul italian a decis să deschidă granițele tuturor partenerilor cetățenilor și rezidenților săi, pentru a se alătura „celeilalte jumătăți” din Italia.

Partenerii care locuiesc în străinătate pot intra in Italia pentru a se alătura „persoanei cu care au o relație emoțională

Decizia a intrat în vigoare începând cu 7 septembrie, în temeiul decretului de urgență semnat de premierul Giuseppe Conte în aceeași zi, care notează că partenerii care locuiesc în străinătate pot intra acum în Italia pentru a se alătura „persoanei cu care au o relație emoțională stabilă, chiar dacă nu conviețuisc „.

Deși cerințele nu au fost încă clarificate de către autorități, singurul lucru cunoscut până acum este că cei care călătoresc în Italia din acest motiv trebuie să treacă print- o perioadă de carantină obligatorie de 14 zile la sosire și vor trebui să completeze un formular de autocertificare (care nu a fost încă lansat), relatează ziarul italian La Repubblica. Acest formular de autocertificare va fi trimis autorităților locale de sănătate.

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană de focarul de coronavirus, deoarece țara a înregistrat aproape 25 de mii de cazuri până la 15 martie, când Comisia UE a recomandat închiderea frontierelor externe ca o modalitate de combatere a răspândirii în continuare a virus.

Țara a fost, de fapt, al doilea membru al UE care și-a închis frontierele pentru cetățenii non-UE în ianuarie, ceea ce înseamnă că partenerii cetățenilor și rezidenților italieni nu și-au mai întâlnit iubitele de opt luni.

Decizia de a scuti partenerii necăsătoriți ai cetățenilor și rezidenților italieni de interdicția de intrare COVID-19 vine in urma unei promisiuni dată de ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, la 30 iulie, în timpul unei sesiuni publice a președintelui Casellati.

Întrebat de către membrul Senatului italian al Republicii, Julia Unterberger, despre problemă, Speranza a promis că va evalua propunerea de redeschidere a frontierelor pentru această categorie.

Decizia de a redeschide granițele a fost luată după aproape șase săptămâni de la promisiunea Speranței.

Militanții #LoveIsNotTourism pentru Italia au fost foarte activi în social media

Datorită deciziei întârziate, militanții #LoveIsNotTourism pentru Italia au fost foarte activi în social media, obținând un sprijin larg atât din partea oficialilor italieni, cât și a celor din UE.

Problema a fost ridicată în diferite ocazii de un număr mare de politicieni italieni, inclusiv de Tiziana Beghin, europarlamentar in mandatul 2014-2020.

„… Am semnat petiția #loveisnottourism și am cerut Ministerului de Externe să găsească o soluție rapidă, care să permită partenerilor stabili ai cetățenilor italieni să se întoarcă în Italia, după, desigur, teste obligatorii și carantină”, ​​a scris Beghin pe pagina sa oficială de Facebook săptămâni acum a cerut altor italieni să semneze petiția.

Alți oficiali italieni precum Alex Bazzaro, (membru al Camerei Deputaților, Partidul Lega), Francesca Alderisi (senator, Forza Italia), Andrea Del Mastro delle Vedove (deputat, Fratelli d’Italia), Julia Hunterberger (senator, SVP petrecere) s-au alăturat demersului etc.

Danemarca, Norvegia, Olanda și alte șase țări și-au schimbat deja propriile reguli de călătorie pentru a permite partenerilor cetățenilor lor să intre, cu condiția să poată prezenta un rezultat negativ al testului Covid-19.

Obstacolele birocratice se aplică în aceste țări: autoritățile norvegiene precizează că cuplurile trebuie să se fi întâlnit cel puțin o dată înainte și să fi fost împreună cel puțin nouă luni. Olanda impune trei luni, dar cuplurile trebuie să se fi vizitat „în mod regulat”. Franța dorește ca cuplurile să ofere dovada statutului relației lor la un consulat.

Cerințele italiene sunt așteptate să fie clarificate de miniștri în următoarele zile.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
S-au schimbat zodiile. Iată ce te influențează ACUM
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ASTA a fost cea mai mare slăbiciune a lui Ceaușescu! Se întâmpla într-o cameră capitonată...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Reacția rușilor, după ce România a primit rachete Patriot: Vor fi considerate ținte în cazul...
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Îi apăreau mereu pete negre în bucătărie și nu înțelegea ce se întâmplă. Ulterior, femeia...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
SECRETUL teribil ascuns în fructele de SMOCHIN. Dacă ai mâncat vreodată, trebuie să afli ce...
Lista școlilor care SE ÎNCHID! Au fost descoperite focare de coronavirus. Informații oficiale
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
Inchide