Italian ruinat de un grup de români. A trimis bani pentru investiții imobiliare, dar a fost lăsat fără 600.000 de euro

Redactor:
Corespondenti
Italian ruinat de un grup de români. A trimis bani pentru investiții imobiliare, dar a fost lăsat fără 600.000 de euro
Un cetățean italian a fost păgubit de 600.000 de euro, în urma unei înșelăciuni puse la cale de un grup de români. Bărbatul a fost convins, cu acte false, să trimită bani pentru cumpărarea și renovarea unei case, dar și a unui teren. Membrii grupului sunt audiați, marți, la sediul DIICOT Timișoara.

Procurorii și polițiștii au făcut, marți, zece percheziții la domiciliile celor șase membri ai grupului de români. Aceștia au fost duși la audieri, fiind bănuiți de înșelăciune și uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, una dintre suspecte a cunoscut în Italia un bărbat care intenționa să facă investiții în România pentru a obține profit.

Revenită în țară, femeia, ajutată de concubinul ei, a creat o adevărată rețea, în care a atras alte patru femei, care i-au sprijinit pe cei doi la realizarea planului.

Aceștia l-au convins pe italian să investească pentru cumpărarea și apoi renovarea unui imobil în Arad, care, în realitate, nici nu exista. Ca să îl convingă pe italian, membrii grupului i-ar fi prezentat poze din timpul lucrărilor, dar și acte, toate false. Cetățeanul străin a fost convins că după finalizarea investițiilor va putea vinde imobilul cu un preț mult mai mare.

„În realitate întreaga stare de fapt de mai sus privind achiziționarea, renovarea, ipotecarea, ridicarea ipotecii și revânzarea acelui imobil a avut un caracter fictiv, fiind inventată și prezentată persoanei vătămate ca fiind reală, cu un singur scop, acela de a o determina să trimită sume de bani către membrii grupării”, arată procurorii DIICOT.

Ca mai obțină niște bani de la italian, românii i-au prezentat și un teren, care putea fi achiziționat ieftin și apoi revândut, pentru că pe acolo urma să treacă autostrada. Și de această dată, grupul s-a folosit de acte și imagini false pentru a-l convinge pe investitor.

În acest fel, cei șase români au reușit, în perioada martie 2016 – decembrie 2017, să-l convingă pe italian să vireze în conturile lor peste 600.000 de euro.

După ce vor fi audiați, împotriva celor șase membri ai grupului vor fi luate măsurile legale, anunță reprezentanții DIICOT.

Inchide